43 geweldige jaren.

 

Na een lange avontuurlijke reis van iets meer dan 43 jaar, komt er per 1 januari 2020 een eind aan de activiteiten van gospelgroep “Samen op Weg” uit Bergentheim.

                                    

 De reis begon in 1976. Bij de start van het nieuwe kerkelijke jaar in september werd in Bergentheim de interkerkelijke gospelgroep “Samen op Weg” opgericht. Nadat het de eerste jaren een komen en gaan was van leden, ontstond al snel een vaste kern enthousiaste gospelaars waarvan een groot deel nog steeds lid is van de club. Men wist heel precies waar de stip op de horizon lag en hoe het er daar uit zag. En zo werd jaar na jaar consequent gebouwd aan de droom van een regionaal bekende groep die op een hoog muzikaal niveau God’s boodschap op een enthousiaste manier zou kunnen uitdragen.

Naast deze corebusiness heeft de groep ook nog een sterke sociale component. De gospelaars hebben elkaar goed leren kennen en veelal lief en leed met elkaar gedeeld. Ze hebben blijde feestelijke momenten samen gevierd en bij trieste gebeurtenissen waren ze er ook voor elkaar.
 
In die 43 jaar had de groep
1057 optredens in kerken, sporthallen, muziekkoepels, theaters, feesttenten, dorpshuizen of in de openlucht. In 1992 bracht men, geheel in eigen beheer, de eerste van in totaal 6 cd’s uit. In 1993 schreef “Samen op Weg” geschiedenis door op Goede Vrijdag “The Young Messiah” drie maal achtereen op te voeren in theater de Voorveghter. Later bleek hiermee een traditie te zijn geboren die eindigde bij de 27-ste editie op Goede Vrijdag van dit jaar. Door de jaren heen heeft men deze Young Messiah kosteloos opgevoerd in onze regio en soms ver daarbuiten. Bij al die 175 opvoeringen is er altijd gecollecteerd voor een goed doel, waardoor Samen op Weg in staat was om tienduizenden euro’s te schenken aan een groot aantal goede doelen, soms heel ver weg (India, Zuid Afrika) soms heel dicht bij (de stichting Still in Hardenberg).
 
Naast het opvoeren van “The Young Messiah”, kwam “Samen op Weg” vooral in actie ter opluistering van speciale erediensten. Ook heeft de groep talloze concerten gegeven, waarbij een aantal thema’s als kapstok diende om allerlei nummers aan op te hangen. De laatste concertreeks had als thema “
You’ve got a friend”. Die vriendschap heeft de groep 43 jaar lang aan den lijve ondervonden. Naast de onderlinge vriendschap was daar steeds ook de vriendschap met God de Vader, die zorgde voor de nodige inspiratie, betrokkenheid en bevlogenheid.
 
En nu zit het er bijna op. Dit jaar resten er nog een paar optredens en dan is er nog het
afscheidsconcert op zaterdag 25 januari 2020 in de Oosterkerk in Bergentheim. Daarna zullen de onderlinge contacten blijven en zal er ook zo af en toe eens een avondje lekker worden gezongen. Verder zijn er nog geen concrete plannen, maar men sluit nog niets uit. Wie weet wat de toekomst nog brengt….....

          

Welkom op de website van "Samen op Weg", een enthousiaste groep met een boodschap.