2013  

    Ons eerste optreden in het gospeljaar 2013 is op zondag 3 februari. En we beginnen gelijk met een concert. Voor een opvoering van "The Young Messiah" zijn we vandaag te gast in de Geref. kerk in Ommen. Om 16:00u. staan we voor de deur en even later zijn we druk aan het opbouwen. Alles verloopt voorspoedig. Er is niet al te veel ruimte op het liturgisch centrum, maar het past allemaal net. Zodoende zijn we ruim voor zessen klaar. Dan arriveert de rest van de club en wordt er uitgebreid ingezongen. Het gaat goed, iedereen staat lekker te zingen en het ziet er weer prachtig uit. Dan is het tijd voor een lekker kopje koffie. En terwijl wij daarvan zitten te genieten, stroomt de gigantische kerk ondertussen mooi vol. Als we om 19:00u. beginnen zitten er dik 400 mensen in de kerk en dat op een zondagavond, kom daar tegenwoordig nog maar eens om!! Na een korte inleiding door ds. Jelsma is het dan zover en gaat het licht in de kerk uit. 
       

   Klik op bovenstaande plaatjes voor een vergroting.
  
Terwijl de eerste maten van de "Ouverture" weerklinken, komt het koor de kerk in en neemt plaats op het podium. Daarna volgen al die prachtige nummers uit de Messiah van Händel.
Koor en solisten staan vol overgave te zingen en het wordt een prachtige uitvoering. Het applaus na het laatste nummer is stormachtig en welgemeend en na afloop zijn er weer veel goede reacties. De mooiste reactie kwam wat mij betreft van een oudere man die zichtbaar geëmotioneerd zei: "Wat was dat mooi !! Ik kan me niet meer herinneren dat de kerk zo vol zat..... Zoveel jonge en oude mensen samen in de kerk..... En geen zwaar verhaal, maar een prachtig concert. Ik heb een heerlijke avond gehad ". Nou, daar doen we toch voor!!! Nadat alles weer is ingepakt, is het nog lange tijd gezellig in "de Kern", een mooie bijzaal van de kerk, waar wij worden verwend door koster Lex Jaspers. Maar dan is het toch tijd om weer eens op te stappen. Zo zijn we even later op weg naar huis in de wetenschap dat ons eerste optreden van 2013 ons nog lang bij zal blijven.

       
        
         

Zondag 17 februari gaan we zingen in "D' Oale Grieze", de voormalige Hervormde kerk in het centrum van Hellendoorn. Het is een prachtige oude sfeervolle kerk. Op het litugisch centrum is maar net voldoende plaats om alles op te bouwen, maar het lukt. Even later staan we in te zingen. We gaan vanavond voor het eerst sinds lange tijd het nummer "His name wil shine" weer eens zingen. We hebben een nogal uitgebreid repertoire, waardoor sommige nummers soms even "uit beeld" raken. Tijdens onze laatste repetitie hebben we dit nummer bij toeval weer ontdekt en vanavond zingen we het als eerste nummer tijdens ons "blokje" voor de dienst. Het wordt een mooie dienst met een vriendelijk en open karakter en wij zingen de gebruikelijke 3 blokjes van 2 nummers. Ik mag vandaag bovendien de gemeentezang begeleiden. Na afloop is er een lekker kopje koffie achter in de kerk. Hier spreken we een aantal mensen die erg hadden genoten van onze bijdrage aan de dienst. Zo reizen we ook vandaag weer met een voldaan gevoel terug naar huis.

               
               
             

Zondag 24 februari gaan we 's avonds zingen in de Boomhofkerk in Gramsbergen. We zijn gevraagd door Wim Lammers van de stichting "Light for the world". Wij zijn gevraagd tijdens de dienst 2 blokjes van een kwartier in te vullen. Daarnaast is er twee keer tijd ingeruimd voor improvisatie op het orgel door de blinde organinst Tjaco van der Weert. Ook wordt er tijdens de dienst uitleg gegeven over wat de stichting "Light for the world" is en doet. In brede zin komt dit neer op het ondersteunen van slechtziende mensen in derdewereld landen. Ds. Rohaan leidt de dienst en heeft ook een korte meditatie. Al met al wordt het een leuke, afwisselende maar wel erg lange dienst. Tijdens ons eerste blokje zingen we "Shine your light", "Nooit meer een morgen", "Put a little love" en "That's why I sing". Omdat het al zo laat is, korten we ons tweede blokje in tot drie nummers. We zingen: "Bridge over troubled water", "Go light your world" en "A better friend", waarna er een hartelijk applaus weerklinkt. De collecte komt deze avond ten goede aan de stichting. Bij de uitgang hebben wij nog een cadeautje voor de kerkgangers. We delen kaarsen uit waaraan een kaartje is bevestigd met aan de éne kant de tekst "Bedankt voor uw komst" en aan de andere kant de opdracht: "Go light your world". Vele kerkgangers gebruiken deze gelegenheid om ons te vertellen dat we heel mooi hebben gezongen. Als alles weer in de kar zit, gaan we nog even achter de koffie en spreken nog een aantal oude bekenden. Zo is het uiteindelijk al ruim na half tien als we terugrijden naar huis.

             
            
            

Zondag 3 maart gaan we "Hold on, help is on the way" opvoeren in de Dorpskerk in Holten. Voor ons is het de derde keer in ons bestaan dat we in Holten zijn. Om de één of andere reden komen we niet zo vaak in deze streek en we zijn dus blij dat we hier een concert mogen geven. De beide voorgaande keren hebben we "The Young Messiah" opgevoerd. Eén van die keren was in deze zelfde kerk, maar toen was het een vrij donkere sombere ruimte. Nu is hij van binnen helemaal gerenoveerd en het is een prachtige, lichte ruimte geworden. Het publiek zit in een soort amfitheateropstelling, waardoor er een gezellige intieme sfeer heerst. Nadat een inham in het liturgisch centrum is opgevuld, hebben we ruimte genoeg en verloopt het opbouwen voorspoedig. Als de rest van de club tegen zessen ook is gearriveerd, wordt er ingezongen. Het klinkt goed en het ziet er weer prachtig uit. Daarna gaan we aan de koffie, terwijl ondertussen de kerk mooi volstroomt. 
     

         Klik op bovenstaande plaatjes voor een vergroting.

Tegen zeven uur zit er dan ook een flinke menigte vol verwachting te wachten op wat er gebeuren gaat. Ds. Roozenboom opent met en korte inleiding en gebed, waarna er eerst nog samenzang is. Daarna zijn wij aan de beurt en zingen we 12 nummers rond het thema "Hold on, help is on the way". We beginnen met een aantal liedjes die allemaal gaan over de "hulp van opzij" en besluiten met liedjes die allemaal de "hulp van boven" illustreren. Zoals altijd besluiten we het concert met "Oh happy day". Hierna weerklinkt er een hartverwarmend applaus. De dienst wordt besloten met een collecte en samenzang. waarna ds. Roozenboom de zegen uitspreekt. Wij beantwoorden de zegen met het Taizélied "Bless the Lord my soul". Dan is het echt afgelopen. In de "wandelgangen" en bij onze stand wordt er nog lang nagepraat en zijn er vele enthousiaste reacties. Al met al hebben we een heerlijke avond gehad.

    
     
    

Zondag 24 maart gaan we "The Young Messiah" zingen in de Prot. kerk in de Krim. Hier zijn we al een tijdje niet meer geweest en we zijn aangenaam verrast door de prachtige kerkzaal. Hier is wel wat gebeurd sinds de laatste keer dat we hier waren. Op het liturgisch centrum is een zee van ruimte en dat bouwt lekker vlot op. Ook is men zo vriendelijk geweest een krachtstroomaansluiting aan te leggen. Tijdens het opbouwen worden we goed verzorgt. Bij de koffie worden lekkere belegde broodjes geserveerd. Rond zes uur zijn alle leden aanwezig en gaan we inzingen. Alles verloopt prima, alleen jammer dat het tegenwoordig om deze tijd nog niet donker is. Dat zal straks om zeven uur gelukkig een stuk beter zijn. Terwijl we met z'n allen nog een laatste kopje koffie drinken, loopt de kerk mooi vol. Dat is toch altijd weer spannend. Men is al een tijdje gestopt met avonddiensten. Gelukkig blijkt dat men zich voor niets zorgen heeft gemaakt. De opkomst is overweldigend.Jong en oud zijn in grote getale aanwezig. Na een korte inleiding gaat het dan echt gebeuren. Bij het derde nummer "Ev'ry Valley" gaat het mis..... De stoppen vliegen eruit. Na een luide knal is het opeens erg stil en staan we ook nog eens in het donker. Na een kort bezoek aan de meterkast proberen we nog eens. Helaas, ook nu weer een knal en het is stil en donker. Dan maar een deel van het licht aansluiten op een andere groep en dat werkt. De rest van het concert verloopt zonder verdere storingen. Het wordt een prachtig concert en het publiek beloont ons dan ook met een hartelijk en langdurig applaus, zowel na het laatste nummer alsook na de toegift. Zo is aan het eind van de avond iedereen uiterst tevreden, het was een zeer geslaagde avond.

                
               
               

En dan is het Goede Vrijdag 29 maart en gaan we voor het 21-ste achtereenvolgende jaar "The Young Messiah" opvoeren in theater "de Voorveghter" in Hardenberg. Het wordt onze 142-ste opvoering van dit prachtige stuk en we zien er nog steeds vol spanning naar uit. Meestal worden we uitgenodigd ergens te komen zingen, dit concert organiseren we zelf en dat is altijd extra spannend. We hebben zoals altijd de nodige posters opgehangen en in de plaatselijke bladen zijn persberichtjes verschenen. Nu maar hopen op een voldoende opkomst. Dat zingt toch veel lekkerder, is beter voor ons goede doel en zorgt uiteindelijk ook dat de begroting sluitend wordt. Na het inzingen gaan we koffie drinken in de foyer en we zien dat het halletje van de kaartverkoop bomvol staat. Als er om half tien nog steeds mensen bij de kassa staan, is het duidelijk dat we iets later moeten beginnen omdat nog een aantal mensen bezig zijn kaartjes te kopen. En als ik even daarna het podium oploop, mag ik een flinke menigte begroeten bij dit bijzondere concert. Dan gaat het zaallicht langzaam uit en neemt onze lichtshow het over en terwijl de muzikanten de Ouverture spelen, komt het koor binnen en neemt plaats op de podiumstukken. 

Hierna volgt weer het ene prachtige nummer op het volgende. Na het laatste nummer krijgen we een langdurige staande ovatie, waarna wij onze toegift zingen, Ook hierop volgt dan weer een flink applaus. Bij de deur wordt er gecollecteerd voor ons goede doel van dit jaar, de stichting "Volunteer in South Africa". Binnenkort, als ook de collectes van Ommen en Dedemsvaart binnen zijn, kunnen we het totaal bij elkaar gezongen bedrag bekend maken. In de wandelgangen en de foyer wordt er nog lang nagepraat en krijgen we heel veel goede reacties. Ook de directie van de Voorveghter is enthousiast. "Men heeft het erg mooi gevonden ". Zo heeft dit Young Messiah seizoen een waardig einde gekregen. In het najaar zullen we dan beginnen aan een nieuw seizoen.

    

     
    

         
 
  Na dik twee maanden geen optredens te hebben gehad, is het eindelijk zover. We mogen weer. Op vrijdag 7 juni trouwt Rik met zijn Anouk en wij gaan zingen in de trouwdienst die 's middags om 14:30u. wordt gehouden in de Prot. kerk in Kloosterhaar. De groep is opvallend compleet voor een doordeweekse middag. Velen hebben iets geregeld om toch bij deze dienst te kunnen zijn. Het opbouwen verloopt voorspoedig en ook het inzingen gaat heel goed. Het wordt een mooie dienst. Wij zingen, nadat Anouk van achter uit de kerk is komen lopen "In this House" en even later "To ev'ry generation" en samen met de mensen in de kerk "Groot is uw trouw o Heer". Tegen het eind van de dienst zingen we dan nog "Mansion builder" en " Wedding  song". Na de dienst zingen we terwijl de gasten het bruidspaar feliciteren "Oh happy day". 

          
         
        


 
Zondag 9 juni zingen we tijdens een jeugddienst bij de Oosterkerk in Bergentheim. We zingen buiten, op het pleintje tussen de kerk en de Bo. Sinds afgelopen vrijdag hebben we toch eindelijk wat beter weer. Het mooie weer heeft dit jaar wel erg lang op zich laten wachten. Zo was het afgelopen vrijdag, de dag dat Rik en Anouk trouwden, de eerste mooie dag sinds tijden. Vandaag is het pas laat zonnig geworden. Het is niet al te warm en het waait behoorlijk. Toch staan we lekker buiten in de zon te zingen. Het wordt een leuke dienst, waarin wij achtereenvolgens:"Shackles", "Put a little love", "I wanna know your love" (de eerste keer in het openbaar), "So strong" en "A better friend" zingen. Alles gaat goed en na de tijd krijgen we opvallend veel goede reacties. Men vond het erg mooi.

        
         
         
     

  Zondag 15 september gaan we net als voorgaande jaren zingen tijdens de startdienst in Hardenberg. Was het de vorige jaren steeds in de Hervormde kerk, dit jaar moeten we in de Höftekerk zijn. We kunnen vandaag flink aan de bak. We zingen zowel in de dienst van 09:00u. alsook in de dienst van 10:30u. En als het weer het toelaat, geven we daarna ook nog een openluchtconcertje op het plein achter de kerk. Het weer is de laatste dagen zeer wisselvallig maar voor vandaag zijn de verwachtingen best aardig. Even voor achten komen we aan bij de kerk. Na het opbouwen wordt er ingezongen. Daarna is er mooi nog even tijd voor een kopje koffie. Tijdens de dienst zingen we twee blokjes. Eerst zingen we "Shine your light" en "Nooit meer een morgen" en tegen het eind van de dienst zingen we "Groot is uw trouw o Heer", "I wanna know your love" en "A better friend". Na de zegen zingen we samen met de gemeente dan nog "Bless the Lord". Het wordt een mooie dienst en we krijgen heel veel goede reacties na afloop. Terwijl de kerk leegloopt, komen de mensen voor de volgende dienst al weer binnen. Omdat het weer goed lijkt, bouwen wij ondertussen buiten onze podiumstukken vast op. Tijdens de tweede dienst zingen we bijna dezelfde nummers. "Groot is uw trouw", vervangen we nu echter door onze nieuwste hit "Your word". Ook na de tweede dienst zijn er vele enthousiaste reacties. Dan wordt in recordtempo de boel afgebroken en buiten weer opgebouwd. Nog terwijl er drommen mensen vanuit de kerk de infomarkt op het plein opstromen (die hebben natuurlijk eerst binnen nog even staan napraten of een kopje koffie gedronken), staan wij buiten alweer te zingen. We hebben veel belangstelling. Na een half uur non-stop te hebben gezongen, vinden we het om 12:30u. wel mooi geweest. De meeste mensen zijn ondertussen ook wel naar huis gegaan. Ook nu zijn er weer veel mensen die ons even laten weten hoe mooi ze het hebben gevonden. Ook ds. Piet Langbroek is erg enthousiast en wil graag in de toekomst nog weer eens met ons samenwerken. Na even een kopje koffie te hebben gedronken, pakken we alles weer in de kar. Het was een lange maar mooie morgen.

         
             
                

Zondag 6 oktober gaan we "Hold on, help is on the way" zingen in de Ark in Bruchterveld. Even voor vieren zijn we bij de kerk, waar het liturgisch centrum tegenwoordig een stuk groter is dan vroeger. Dat bouwt lekker snel op, waardoor er ruim tijd is om lekker even een kopje koffie te drinken. Vandaag gaan we voor het eerst optreden met ons nieuwe monitorsysteem, maar eens kijken, of beter gezegd horen, hoe dat gaat. Als rond zes uur de rest van het koor ook is gearriveerd, zingen we in, waarbij we wat extra aandacht besteden aan de nieuwste nummers "I wanna know your love" en "Your word", die we vanavond beiden gaan zingen. 

Als we om zeven uur beginnen met het concert, zit de kerk weliswaar niet vol, maar dat had ook niemand verwacht....... Het middenblok zit wel vol en ook op het balkon zijn wat toeschouwers neergestreken. Het wordt een mooi concert. Jammer is alleen dat tijdens "Put a little love" de stroomvoorziening het begeeft en we met een lichte knal opeens in het donker en in de stilte zitten. Terwijl een aantal van ons een oplossing zoeken, zet de rest, tot groot genoegen van het publiek, "Shut the door" in. Even later is het probleem verholpen en verloopt de rest van het concert zonder verdere technische storingen. Na het laatste nummer volgt er een welgemeend applaus. Na de dankwoordje van de organisatie, zingen we nog samen met het publiek "Bless the Lord". Ook na afloop zijn er diverse mensen die ons even opzoeken om te vertellen hoe mooi ze het vonden. Later die avond verschijnen er ook op de sociale media (o.a.Facebook) lovende berichten. Het was een mooie avond, het publiek en ook wijzelf hebben weer genoten van al die prachtige songs.

            
              
             

Zondag 10 november gaan we "The Young Messiah" zingen in de Hervormde kerk in Wichmond op het voor ons wat vreemde tijdstip van 20:00u.  Als we 's middags tegen vijf uur bij de kerk aankomen, blijkt het liturgisch centrum mooi groot, waardoor het opbouwen soepel verloopt. Tijdens het opbouwen is er koffie met broodjes en soep. Als om 19:00u. de rest van de club is gearriveerd, zingen we in. Terwijl wij nog een kopje koffie drinken druppelt de kerk een beetje vol. Erg druk wordt het echter niet. Als we om 20:00u. beginnen, schat ik dat er ongeveer 60 mensen aanwezig zijn. We missen vanavond trouwens 2 van de 5 jongens en als Joan dan ook nog eens solo zingt, moeten Lucas en Hendrikus het met z'n tweetjes opnemen tegen een overmacht aan meiden. Dit klinkt natuurlijk iets minder vol als gebruikelijk. Maar goed, de mensen in de kerk weten niet hoe het normaal zou moeten klinken, dus da's geen probleem. Dan zit het erop en nadat het slotakkoord is uitgeklonken, krijgen we een flink applaus. Na een lovend bedankwoordje van de organisatie krijgen we dan nog een staande ovatie, waarna we afsluiten met onze standaard toegift "Hallelujah". In de stand regent het daarna hele goede reacties en verkopen we ook nog 10 cd's. Zo rijden we, nadat we alles hebben ingepakt, met gemengde gevoelens weer naar huis. Wijzelf vonden het wat minder, de mensen in de kerk waren echter diep onder de indruk en de organisatie was zeer tevreden !!

       
      
       
    

Zondag 17 november gaan we "The Young Messiah" zingen in 't Nijkerkje in Oosteinde. Ongeveer een jaar geleden waren we hier ook te gast en we bewaren aan dat optreden hele goede herinneringen. Zodoende gaan we vol verwachting ook dit jaar weer naar het hoge noorden. Om 16:00u. komen we aan bij de kerk. Het is een vrolijk weerzien en we gaan eerst maar eens achter de koffie met koek, pepernoten (naturel en met chocola), marsepein en chocolade. Dan gaan we aan het opbouwen. Dit loopt lekker omdat we nu weten hoe we alles moeten opstellen. Ondertussen is de soep warm en doen we ons te goed aan allerlei lekkere broodjes en heerlijke soep. Dan verschijnt de rest van de club en gaan we inzingen. Ondertussen zijn ook de eerste gasten al gearriveerd. Na één nummer houden we het voor gezien en gaan snel over naar het even doorzingen van de Christmas Carols waarop we het publiek vanavond ook willen trakteren. Daarna wordt er nog weer uitgebreid koffie gedronken. Dan is het zeven uur geworden. We lopen buiten om naar de hoofdingang en onder een luid applaus lopen we door de kerk naar onze plaatsen. We beginnen met 4 Christmas Carols, waarna we voor de tweede keer een luid applaus krijgen. Dan, na een korte uitleg, is het zo ver. Het licht in de kerk gaat uit en wij beginnen met de Ouverture, waarna al die andere prachtige nummers volgen. Waren we vorig jaar met een vrij kleine groep, vanavond zijn we op drie na compleet (Alleen Louise, Titha en Monique ontbreken) en dat hoor je. Het koor klinkt prachtig massaal. Er wordt vol vuur gezongen en we genieten volop. Dat het publiek ook geniet wordt duidelijk aan het applaus na ons laatste nummer "Finale-Amen". De stormachtige staande ovatie stopt pas nadat ik de microfoon heb gepakt en aanstalten maak om de boel toe te spreken. Ik vertel iets over de collecte, die daarna direct wordt gehouden. Dan sluiten we het concert af met onze standaard toegift "Hallelujah". Onder opnieuw een luid applaus lopen we tenslotte de kerk uit. Achter in de kerk bij de stand is het een drukte van belang en zijn er heeeeeel veel fantastische reacties. Iedereen is vol lof. Dan wordt er opgeruimd en nog weer uitgebreid koffie gedronken. Natuurlijk weer met chocola, pepernoten, marsepeinkogels en speculaas. Er gaat zelfs iemand met een mand met fruit rond en onze Henk werd zelfs gezien met een glaasje Berenburg.... Dan zit het erop. Het afscheid is allerhartelijkst en we worden uitvoerig uitgezwaaid. En volgend jaar gaan we zeker weer een keer naar het hoge noorden.........

      
        
      
      

Zondag 8 december gaan we "The Young Messiah" zingen in de Hervormde kerk in Den Ham. Voor de verandering eens een keer lekker dicht bij huis dus. Nadeel van deze kerk is, dat het een hele grote galmende ruimte is. Ideaal voor langzame traditionele koorzang, maar bepaald niet voor ons. Voordeel van al die ruimte is dan weer wel dat het opbouwen vlot gaat, waardoor er ook voldoende tijd is voor een lekker kopje koffie met een broodje en een kopje soep. Even na zessen wordt er ingezongen, waarbij we dus de nodige problemen hebben met het zompige, ongedefinieerde geluid in deze kerk. Gelukkig stroomt de kerk daarna mooi vol met publiek, waardoor de akoestiek duidelijk beter wordt. Het concert verloopt heel goed en na het laatste nummer volgt er een langdurig indrukwekkend applaus dat overgaat in een staande ovatie. Ook nu geven we natuurlijk weer onze standaard toegift, waarna het feestje definitief voorbij is. Tijdens het afbreken en opruimen wordt er nog lang nagepraat en horen we van velen hoe mooi ze het hebben gevonden. Het was dus al met al weer een heerlijk concert.

      
      
        
      
            

  Zaterdagmiddag 14 december werken we net als de twee voorgaande jaren mee aan de Kerstmarkt in het centrum van Hardenberg. En net als vorig jaar, zorgen we samen met HCM en Canta Libre voor een mooi afwisselend programma. Om 11:30u. beginnen de boel op te bouwen in de tent die daarvoor speciaal is neergezet. Het weer valt niet mee en niet tegen. Het is gelukkig redelijk warm voor deze tijd van het jaar en het blijft de hele middag droog. Helaas is het 's morgen en voor in de middag vrij somber weer. 

     

     Tegen het eind van de middag is het gelukkig zover opgeklaard, dat we zelfs de zon nog even zien. Al die tijd is het op het plein naast de Hema gezellig druk. Wij zingen natuurlijk ons kerstrepertoire, aangevuld met enige passende nummers uit ons "gewone" repertoire. Tegen 16:30u. is het afgelopen en pakken we de boel in.

    
         
        
        
       

Woensdag 18 december gaan we zingen tijdens de Volkskerstzang in de Dorpskerk in Holten. Afgelopen maart hebben we hier een concert gegeven met de titel: "Hold on, help is on the way". Dat is toen zo goed bevallen, dat ze ons direct daarna hebben uitgenodigd voor deze avond. Ook de plaatselijke muziekvereniging is van de partij. Hierdoor wordt het wel even puzzelen met de beschikbare ruimte, maar uiteindelijk vinden we allemaal een plekje voor in de kerk. Het wordt een mooie bijeenkomst, waarin muziek, zang en het gesproken woord elkaar afwisselen. Onze bijdrage bestaat uit 2 blokjes van 4 nummers, waarbij we Christmas Carols afwisselen met een enkel nummer uit ons "normale" repertoire ("Go light your world") en 2 nummers uit "The Young Messiah" ("For unto us a child is born" en "Hallelujah"). Na afloop pakken we de spullen weer in en drinken dan nog een lekker kopje koffie. Ondertussen wordt er nog wat nagepraat en blijkt de organisatie zeer tevreden te zijn met onze bijdrage aan deze mooie avond.

          
       
             
              

Dinsdag 24 december gaan we op pad voor ons laatste optreden van 2013. We gaan "The Young Messiah" zingen tijdens de kerstnachtdienst in "de Ark" in Bruchterveld. Als we om half zes bij de kerk aankomen bouwen we de boel op. Omdat we hier afgelopen oktober ook waren, weten we precies hoe we alles neer moeten zetten. We zijn dan ook mooi op tijd klaar. Als om half acht de rest van het koor arriveert, wordt er uitgebreid ingezongen. Om kwart voor negen zingen we eerst een aantal Christmas Carols. De teksten verschijnen op de beamer, zodat de mensen in de kerk desgewenst mee kunnen zingen. Tegen kwart over negen is het dan zover. De lichten in de kerk gaan uit en wij beginnen het eigenlijke concert met het openingsnummer "Ouverture". Het wordt een prachtige uitvoering, waarbij solisten en koor zich van hun beste kant laten horen. Dat ook het publiek heeft zitten genieten blijkt wel uit het daverende langdurige applaus dat weerklinkt naar het laatste nummer "Finale-Amen". Het applaus gaat daarna naadloos over in een staande ovatie. Hierna volgt de collecte voor het goede doel, waarna we afsluiten met het gezamenlijk zingen van Stille nacht. Na de dienst is er nog gelegenheid voor het nuttigen van een lekker kopje warme chocolademelk of een glaasje Glühwein. Hier spreken we veel mensen, waaronder een aantal oude bekenden, die het allemaal prachtig vonden. Wat een heerlijk einde van weer een geweldig gospeljaar. Nu maar eens kijken wat 2014 ons brengt............

         
         

2012

2014