2010   

Het gospeljaar 2010 beginnen we met een optreden op zondag 10 januari in de ontmoetingskerk in Vriezenveen. We gaan hier "Hold on, help is on the way" opvoeren. Het belooft een bijzonder optreden te worden. Allereerst is daar het winterweer van de laatste weken. Buiten vriest het flink en er ligt een flinke laag sneeuw. Eens zien hoeveel mensen vanavond van plan zijn deze weersomstandigheden te trotseren. Daarnaast zingt "onze" Esther vanavond voor de laatste keer mee!! Als we even na zevenen beginnen is de kerk ondanks het weer toch redelijk vol gelopen. Ook op het podium is het gezellig druk. We missen vanavond slechts twee leden en omdat de ruimte op het podium wat aan de krappe kant is, staan we gezellig dicht op elkaar. Alles verloopt volgens plan. Het enige storende element is een slecht contact in één van de vele snoeren, waardoor er tot drie maal toe vreemde bijgeluiden zijn te horen. Op het podium wordt desondanks enthousiast gezongen en ook in de zaal wordt er volop genoten en geapplaudisseerd. 

Na onze uitsmijter "Oh happy day" volgt er een hartverwarmend applaus, waarop wij de toegift inzetten, waarop dan weer een hartelijk applaus volgt. En dan is het echt afgelopen. In de wandelgangen wordt nog lang nagepraat en krijgen we nog veel leuke reacties. Zo hebben we het gospeljaar 2010 op waardige wijze geopend. Toch hangt er over deze avond ook een wat treurige sfeer, we hebben immers afscheid moeten nemen van onze Esther....... We zullen haar missen !!!!!!

    
    
    
    

Zondag 14 februari gaan we zingen in Belt-Schutsloot. 31 jaar geleden in 1979 waren we hier voor het eerst. En sinds die tijd komen we regelmatig naar Belt-Schutsloot. Meestal in het tweede weekend van augustus in de feesttent. Omdat we tegenwoordig in de zomervakantie eigenlijk niet meer optreden, is het alweer een tijdje geleden dat we hier te gast waren. En nu zijn we in de winter uitgenodigd en gaan we met plezier weer eens naar dit prachtige dorpje. De dienst vindt plaats in het dorpshuis en onze bijdrage aan deze jeugddienst bestaat uit 3 blokjes van twee nummers. Als de dienst om 11:00u. begint, zit de grote zaal van het dorpshuis helemaal vol. Het wordt een afwisselende maar lange dienst. Vandaag zingen we voor het eerst ons nieuwe nummer "That's why I sing" en zingt Rik dus ook voor het eerst solo. Even is er verwarring als de eerste gemeentezang op het programma staat. Iedereen wacht tot de muziek inzet maar er gebeurt niets........ "Oeps ", denk ik bij mezelf, "was het soms de bedoeling dat ik de gemeentezang zou begeleiden ". En ja hoor, dat was inderdaad de bedoeling !! Gelukkig staan er allemaal redelijk bekende nummers op het programma en lukt het allemaal keurig, vooral ook als even later iemand met een stapel muziekboeken aan komt dragen. Na afloop zijn er heel leuke reacties en zo kunnen we, als we na een laatste kopje koffie door de sneeuw weer naar huis rijden, terug kijken op een heerlijk optreden.  

     
     
    
   

Zondag 21 februari gaan we "Hold on, help is on the way" zingen in de Pauluskerk in Beilen. Dankzij het mooie grote podium dat makkelijk bereikbaar is, gaat het opbouwen lekker vlot. Omdat Willy er vanavond niet bij is, moeten we het programma een beetje aanpassen. Dit komt dan bovenop de aanpassingen die we moesten doen omdat Esther er tegenwoordig niet meer bij is. Vandaar dat we "In this house" maar weer eens van stal halen. Verder zingt Monique nu solo in "Shine your light" en hebben we "That's  why I sing" opgenomen in het programma. Als het koor tegen zessen arriveert, is het buiten flink gaan sneeuwen en dat terwijl we sinds twee dagen dachten dat de winter het na bijna 3 maanden had opgegeven. Als we om zeven uur beginnen, blijkt de opkomst waarschijnlijk mede door de hevige sneeuwval, behoorlijk tegen te vallen. Gelukkig wordt het toch weer een heerlijke avond. De mensen in de zaal genieten (zoals later blijkt) met volle teugen en ook op het podium zit de stemming er goed in. Op een kleine storing in de lichtinstallatie na, verloopt alles op rolletjes. Na het laatste nummer krijgen we dan ook een hartverwarmend applaus. We sluiten de avond af met het prachtige "Bless the Lord". Nadat alles weer in de kar zit, schuiven we een dikke laag sneeuw van de voorruiten en rijden terug naar huis. Die avond verschijnt er een leuke reactie in ons gastenboek, waaruit blijkt dat het met onze uitstraling nog steeds helemaal goed zit. Al met al kunnen we terugkijken op een heel geslaagd concert.

     
      
       

Zondag 7 maart gaan we zingen in de Herv. kerk in Elim. Het is een mooie vrij grote kerk met toch een knusse, warme uitstraling. We hebben maar net genoeg ruimte voor al onze spulletjes. We moeten zingen tijdens een gemeenschappelijke jeugddienst. Door een misverstandje zingen we vanavond slechts vijf i.p.v. zes nummers. Het zingen gaat goed en het klinkt heel mooi.

    
    
    


    
Zondag 14 maart gaan we op bezoek bij de Baptisten gemeente in Hardenberg. Omdat de dienst al om 09:15u. begint met de Voorzang, staan wij 's morgensvroeg om 08:15u. al voor de deur! Tijdens de voorzang zingen we samen met de gemeente "Groot is uw trouw o Heer" en "Laat de vlam weer branden". Men zingt mee uit volle borst en regelmatig wordt er ritmisch meegeklapt. Het belooft een vrolijke dienst te worden. Jammer dat we even later vergast worden op een wel heel erg lange en zware preek. Tijdens de dienst zingen we de gebruikelijke twee blokjes van twee nummers. We staan lekker te zingen en het publiek zit zichtbaar te genieten. Na afloop zingen we als een soort toegift nog twee nummers en gaan dan aan de koffie. Onder de koffie wordt er nog gezellig nagepraat en blijkt dat velen hebben genoten van onze nummers. 

         
       
      

Vrijdagavond 26 maart doen we mee aan een benefietconcert voor de stichting " Rusland Kinderhulp" in "de Hoeksteen" in Bergentheim. Behalve wij, doen ook het "Chr. Mannenkoor Staphorst", "C.R.K. Praise the lord" uit Notter en "Com nu met Sangh" uit Bergentheim mee. Daarnaast zijn er muzikale intermezzo's met doedelzak, dwarsfluit, viool en panfluit en speelt het fam. orkest Pullen enkele choralen. Wij zingen als laatste voor de pauze en als laatste na de pauze. Het wordt een afwisselende avond.

    
     
       
       

  Dan is het weer zover, het is Goede Vrijdag 2 april en gaan we "The Young Messiah" opvoeren in theater "de Voorveghter" in Hardenberg. Het is de 18 editie van deze traditie. Als even voor half tien alle bezoekers binnen zijn, loop ik het podium op, verwelkom iedereen, vertel iets over de Messiah en de Young Messiah en kondig de collecte aan. Omdat we dit jaar slechts 2 uitvoeringen hebben gehad, hebben we slechts € 700,- bij elkaar kunnen zingen voor het Rode Kruis en Senegal. D.m.v. een collecte bij de uitgang gaan we proberen dit bedrag nog wat te verhogen.

 Dan gaat het zaallicht uit en beginnen we met de Ouverture. Marga is vanavond in grote vorm. Ze vertelt heel duidelijk en erg expressief. Dan zijn de solisten en het koor aan de beurt. Al die prachtige nummers komen weer voorbij en het is, ondanks dat we dit al jaren doen, weer genieten van die prachtige muziek. Het publiek beloont ons na afloop dan ook met een geweldig applaus, dat even later overgaat in een staande ovatie. Hoewel ik al om de piano heen ben gelopen en de microfoon al in de aanslag heb, blijft men gewoon doorklappen. Ik laat ze natuurlijk hun gang gaan, gedachtig de woorden: "....... dan mogen jullie zo hard en zo lang klappen als je wilt......". Als het applaus eindelijk is uitgeklonken, bedank ik iedereen voor zijn of haar komst, herinner nog even aan de collecte bij de uitgang en kondig tenslotte de toegift aan. Na het nogmaals zingen van "Hallelujah", lopen we, onder wederom een langdurig applaus, het podium af. Bij de stand en in de foyer wordt er nog lang nagepraat en krijgen we veel leuke en soms ook heel speciale complimenten. Ondertussen wordt de collecte geteld. Hij blijkt maar liefst € 340 te hebben opgebracht. Na wat te hebben gedronken, breken we de boel af en pakken alles weer in de kar. Dan nemen we afscheid van elkaar en van de Voorveghter. Het was wederom een heerlijk concert.

    
    
  

Zondag 18 april zingen we 's morgens in de Stephanuskerk in Hardenberg tijdens een doopdienst waarin o.a. twee kleinkinderen van Dineke worden gedoopt. Omdat er diezelfde morgen nog een dienst is voorafgaande aan "onze" dienst, bouwen we de boel een dag eerder al op, zodat we vandaag alleen nog even de microfoons aan moeten sluiten en de boel een beetje op de plaats moeten zetten. Omdat we voor de dienst ook moeten zingen, gaat het inzingen naadloos over in de twee nummers voor de dienst te weten "I believe I can fly" en "That's why I sing". Het wordt een fijne dienst. Wij zingen samen met de gemeente het "Dooplied", "Groot is uw trouw o Heer" en "Heer uw licht en uw liefde schijnen". Onder de collecte zingen we nog "Bridge over troubled water" en "So strong".  Na de tijd worden we hartelijk bedankt door de doopouders en ook van andere mensen krijgen we leuke complimentjes.

    
    
    

  Zondag 25 april zingen we "Hold on, help is on the way" in de Hervormde kerk in Ommen. Omdat het tegenwoordig om zeven uur nog volop licht is, besluiten we de lichtshow thuis te laten. Wel zetten we het decor op. Na het opbouwen, onder de koffie, ga ik eens even in de kerk kijken of er nog wat publiek op is komen dagen. Ik verwachtte daar niet veel van, een prachtige lenteavond en bovendien de bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord op TV. Ik ben dan ook zeer aangenaam verrast dat de kerk behoorlijk vol zit. De stoelen recht tegenover ons zijn allen bezet en in de zijbeuken zitten ook veel mensen, die alles dus vanaf de zijkant mee moeten maken, niet ideaal, maar het is niet anders. Dan is het zeven uur en kan het feest beginnen. Na een korte inleiding door de organisatie, vertel ik even kort wat er staat te gebeuren, waarna we beginnen met "Lean on me". Het wordt een heerlijk concert. Er is veel beleving op het podium. Omdat het licht is in de kerk, kunnen we ook veel mensen zien meezingen. We staan met z'n allen te stralen op het podium en er wordt heel goed gezongen. Na "Oh happy day" worden we getrakteerd op een enthousiast applaus. Daarna zingen we, terwijl de kerk leegstroomt, nog even "In this house". Tijdens het opruimen krijgen we nog vele complimenten over het enthousiasme en het talent in deze groep. De kwaliteit en de durf van de solisten wordt ook zeer gewaardeerd. Al met al een onverwacht heerlijke en fijne avond waar we met veel plezier aan terug zullen denken. 

     
     
     

  
      
 
Zondag 16 mei gaan we zingen in Hellendoorn. Net als de vorige keer in deze kerk, missen we ook nu weer de nodige leden. Vandaag missen we de helft van de alten, één tenor en een enkele sopraan. We hebben maar weinig ruimte in deze overigens prachtige kerk, het past maar net. Na het opbouwen drinken we even een kopje koffie en dan gaan we twee nummers zingen voor de dienst. Het wordt een mooie dienst rond het thema "Geestig". Een goede dominee met een niet te lang maar aansprekend verhaal en een geweldige organist. Ons aandeel in de dienst wordt erg gewaardeerd. De organisatie is ook erg te spreken over hoe wij onszelf hebben aangepast en zijn omgegaan met het thema. Al met al ben ik heel blij dat we vanavond even in Hellendoorn zijn geweest !!

     
    
   

 
    

 
 Maandag 24 mei, tweede Pinksterdag, gaan we zingen tijdens de Pinkstermeting in "de Meet" in Hardenberg. Na het inzingen gaan we koffiedrinken en kan SDG uit Ommen inspelen. Voor de dienst moeten we zingen. Eerst zingen we "I believe I can fly" en daarna is "In this house" aan de  beurt. Net als ik klaar ben met de aankondiging hiervan, verschijnt de voorzitter van de commissie en vertelt dat het half tien is en dat dus de dienst begint en wij dus "In this house" niet meer kunnen zingen....... Daarna volgt een aardige dienst, waarin wij achtereenvolgens "Laat de vlam", "Vijf minuten", "So strong" en "Lean on me" zingen.

     
      
     

        
 
Zondag 13 juni gaan we zingen op het sportveld in Radewijk. De dienst begint om 11:00u. Even voor tienen komen we aan, de zon schijnt en het is mooi rustig weer. Er is vrij veel bewolking en het is gelukkig niet al te warm. Na het opbouwen zingen we even in. Het klinkt goed dus gaan we aan de koffie. Dan is het zover. Allereerst zingen wij "In this house" en "Lied van dromen". Tijdens de dienst zingen we " 'k Heb gelezen", Put a little love in your heart", "So strong" en "Lean on me". Het wordt een leuke dienst waarbij wordt stilgestaan bij de overgang van de kindernevendienst naar een volgende fase in het leven van kinderen en over de overgang van de lagere school naar het voortgezet onderwijs. Na de zegen zingen we als toegift nog "They'll see God there" en "Oh happy day". Nadat we de laatste koffie en de laatste plakjes cake hebben opgemaakt, gaan we weer richting huis. Het was een mooie morgen.

     
    
     

 
Zondag 4 juli gaan ter afsluiting van het eerste deel van 2010 zingen op de picknickplaats direct achter de Herv. kerk in "de Krim". Het is al dagenlang prachtig weer. De laatste twee dagen kwamen de temperaturen ruim boven de 30 graden!! Gisteravond heeft het eindelijk weer eens een beetje geregend, waardoor het vanmorgen lekker is afgekoeld. Als we op het door bomen omzoomde grasveldje aankomen, schijnt de zon uitbundig en is het een graad of 22. Nadat we alles hebben opgebouwd, zingen we in. Het zingt heerlijk, de club is wel behoorlijk klein (slechts 3 alten bijvoorbeeld) maar de stemming is opperbest. Gisteravond hebben velen van ons het feest van Hans en Marga bezocht en zijn wat bezorgd over hun stem. Gelukkig is het nauwelijks hoorbaar. Alleen Jolanda is bij de solo van "Put a little love" hoorbaar schor. Het wordt een fijne dienst en dus een mooie afsluiting van de eerste helft van dit gospeljaar.

     
     
     
       
       
       
        

    
    
Het tweede deel van het gospeljaar 2010 beginnen we op zondag 29 augustus met een optreden in de feesttent in Bruchterveld. We zingen maar liefst 4 blokjes van 2 nummers. Gelukkig blijken we het nog niet te zijn verleerd, het klinkt goed en we krijgen regelmatig applaus. Ds. Schipper maakt er een gezellige dienst van en na de tijd zijn er veel leuke reacties.

      
     
   

    
   
    
Zondag 5 september gaan we zingen in Heino. Het is een prachtige dag en de zon staat laag boven de velden als we om 07:45u. vertrekken naar Heino. Precies om 08:30u. komen we aan bij de prachtige grote kerk in het centrum van de rotonde. Na het opbouwen zingen we in. Ondanks het vroege uur en de korte nacht van diegenen onder ons die bij één van de vele buurtfeesten zijn geweest, klinkt het best goed. Daarna gaan we naar de koffie. Tijdens de dienst zingen wij zoals gebruikelijk 3 blokjes van twee nummers. Na afloop zijn er hele fijne reacties. We hebben dan ook tijdens onze liedjes diverse mensen zien meezingen. Ook na het opruimen is er nog weer een lekker kopje koffie en praten we nog wat na met diverse gemeenteleden.

         
       
        
        

Zondag 12 september gaan we 's avonds zingen in de Gereformeerde kerk in Epe. Als we willen opbouwen, blijkt het podium wel heel erg klein te zijn. Omdat we vanavond veel mensen missen, besluiten we slechts de helft van ons podium op te bouwen en in twee i.p.v. in drie rijen te gaan staan. Ondanks het feit dat het een gemeenschappelijke zangdienst is, is het niet erg druk in de kerk, maar dat is iets wat we tegenwoordig overal zien, de tijden veranderen......... Mede dankzij de jonge enthousiaste dominee die een aansprekend en eigentijds (maar wel weer net iets te lang) verhaal heeft, wordt het een aantrekkelijke dienst. Ook onze bijdrage wordt erg gewaardeerd. Na ons laatste nummer krijgen we een hartelijk applaus en na de dienst ontvangen we vele complimenten. Zo gaan we na de koffie weer huiswaarts met de verzekering dat we beslist nog eens weer uitgenodigd zullen worden.

      
       
       

       
Zondag 19 september gaan we zingen in Berghuizen. Het was in 1988 dat we hier voor het laatst waren en het is die morgen dan ook even zoeken naar de kerk. We vertrokken vanmorgen om 07:15u. Het was toen net licht. In de kerk blijkt er net als vorige week niet al te veel ruimte te zijn op het podium. En net als vorige week laten we dus maar wat podiumstukken in de kar en maken we weer twee rijen in plaats van de gebruikelijke 3. Het wordt een wat lange en wat "zware" startdienst. Wij zingen maar liefst 4 blokjes van 2 nummers en dat gaat ondanks het vroege uur en het late feest van gisteravond heel goed. Na de koffie drinken we nog een lekker kopje koffie en kletsen nog wat na met de Berghuizenaren. En zo vertrekken we even later weer uit dit mooie landelijke dorpje richting Bergentheim.

    
    
    

    
     

 
Zondag 26 september gaan zingen in de Stephanuskerk in Hardenberg. We zingen tijdens de tweede dienst van die morgen, die om 10:30u. begint. Het wordt een fijne dienst en we staan lekker te zingen. Omdat het weer wat tegen zit, besluiten we het extra concertje, dat voor buiten op het plein gepland stond, maar in de kerk te houden. Gelukkig komen er inderdaad weer een aantal mensen de kerk in lopen als wij beginnen te zingen en wordt het een gezellig half uurtje. Al met al was het een heerlijke morgen.

     
    
   

De lange reeks optredens, die we eind augustus in Bruchterveld zijn begonnen, besluiten we op donderdagavond 30 september en vrijdagavond 1 oktober. We werken mee aan de BIC-2010 concerten in Bergentheim. Het worden twee geslaagde avonden. Voor de pauze hebben alle deelnemende verenigingen hun eigen blokje, waarin wij achtereenvolgens "So strong", "Shackles", "That's why I sing" en "Lean on me" zingen. Na de pauze vertolkt een groot, uit diverse verenigingen samengesteld koor, diverse bekende songs. Ze worden begeleid door een gelegenheidsorkest. Wij nemen het duet uit de Parelvissers voor onze rekening. Joan komt al zingende de kerk in lopen, waarna onze jongens en de alten het bij het refrein van hem overnemen. Het worden twee gezellige bonte avonden waarin enthousiast wordt gezongen en gemusiceerd. 

      
     
     

Zaterdag 11 december doen we mee aan de X-mas Factor. Een initiatief van de Zwieseborg in Hardenberg. Gedurende de middag en het begin van de avond treden er diverse artiesten op in de feesttent bij de kerstmarkt. Een jury beslist daarna wie de X-mas Factor bezit. Op de kerstmarkt en in de feesttent is het gezellig druk, er is van alles to koop, van knieperties met slagroom tot stampot boerenkool met rookworst.

Wij zijn als laatste aan de beurt en zingen hier onze oude en nieuwe kerstnummers. Het wordt al met al vooral een gezellig en vermakelijk gebeuren, waarbij Animato, de club van onze Monique,  er met de aanmoedigingsprijs vandoor gaat. 

    
   
    
   

Zondag 12 december zingen we onze eerste "Young Messiah" van het nieuwe seizoen. We gaan daarvoor naar de Gereformeerde kerk in Lutten. 't Is alweer een tijdje geleden dat we een concert gaven met alles erop en eraan. Vandaag is het dus weer zover. Om 16:00u. meldt de opbouwploeg zich bij de kerk en gaat aan de gang met het podium, het decor, het geluid en het licht. Het podium is goed toegankelijk en er is voldoende ruimte. We zijn dan ook mooi op tijd klaar. Alles werkt en het ziet er weer geweldig uit. Zo hebben we mooi nog even de tijd voor de lekkere bolletjes en de soep die Roely heeft meegenomen.

Als we om 19:00u. beginnen, is de kerk, ondanks het barre winterweer, mooi volgestroomd. Na het zingen van psalm 150 en een korte inleiding van mij, gaan we dan echt beginnen. Het licht in de kerk gaat uit, onze lichtinstallatie neemt het over en terwijl de eerste tonen van de Ouverture weerklinken, komt het koor oplopen. Daarna volgen al die prachtige nummers. En hoewel het voor ons al de 127-ste uitvoering is, is er nog steeds het kippenvel, de magie en de verwondering over deze prachtige muziek van Händel. Iedereen staat zichtbaar te genieten op het podium. Daar kunnen ook een paar gemiste nootjes en af en toe wat ademtekort niets aan af doen. Als de laatste tonen van het laatste nummer zijn uitgeklonken, volgt er een daverend applaus, dat maar niet op lijkt te houden. Het eindigt tenslotte in een staande ovatie, waarna wij eindigen met de standaard toegift. Dan is het alweer voorbij. Tijdens het afbreken spreken we nog veel mensen, die allemaal heel aardige en complimenteuze dingen zeggen. Zo rijden we enige tijd later zeer tevreden weer naar huis door een betoverend mooi winterlandschap. 

     
      
     

Zondagavond  19 december zingen we tijdens een jeugddienst in de Hervormde kerk in Vroomshoop. Het thema is "Kerst" en dat komt ons goed uit. Zo kunnen we nogmaals ons kerstrepertoire ten gehore brengen. Omdat we ook in de kerstnachtdienst zingen, geven we nog niet alles weg en zingen dus ook nummers uit ons "gewone" repertoire. Het wordt een bijzondere dienst. Bij het binnenkomen van de kerk, worden de kerkgangers buiten al verwelkomt door twee midwinterhoornblazers. Tijdens de schriftlezingen komen achtereenvolgens Jozef, Marie en het kindeke Jezus, de Engelen, de Herders en de Wijzen uit het oosten binnenlopen en vullen zo langzamerhand de kerststal op het liturgisch centrum. Ook wij komen vanuit de hal oplopen. Terwijl we unplugged "Christ is born" zingen, lopen we naar het podium. Onze Christmascarols "Caroling caroling" en "Joy to the world" zingen we vanavond a capella. Ook vanavond staan we weer te genieten op ons podium en wordt onze bijdrage aan deze bijzondere dienst zeer op prijs gesteld. En ook vanavond rijden we na afloop weer door een zeer winters landschap naar huis. 

     
     
    

   Op vrijdagavond 24 september gaan we op pad voor ons laatste optreden van dit jaar. Tijdens de kerstnachtdienst in sporthal "de Stobbe" in Vroomshoop zingen we drie blokjes van 2 nummers. We zijn vanavond met wel erg weinig mensen. Omdat we vooral bij de alten mensen te kort komen, zingen enkele sopranen vanavond de altpartij mee. We hebben hier de afgelopen weken veel op geoefend. Net als bij de afgelopen twee optredens, komen we op met "Christ is born", waarna we het eerste blokje afsluiten met "O come all ye faithfull". Tijdens het tweede blokje zingen we "Caroling caroling" en het nieuwe nummer "En Jezus is zijn naam". We besluiten in het derde blokje met "Joy to the world" en "Stilte over alle landen". Hiermee komt er een einde aan een onverwacht drukke decembermaand, waarin we dankzij veel extra oefenavonden nu naast "The Young Messiah" ook beschikken over een heus kerstrepertoire.

      
      
2009

2011