2009   

We beginnen het jaar 2009 met een optreden op zondag 18 januari. We gaan naar Wijhe om "Hold on" op te voeren. We komen terecht in de Nicolaaskerk, de vroegere Hervormde kerk. Het is een prachtige oude kerk met veel gewelven en enkele grote ronde pilaren midden in de kerk. Omdat de gemeente ook nog eens in "drie richtingen zit te kijken", duurt het even voor we de meest effectieve opstelling hebben gevonden. Daarna loopt alles op rolletjes. We worden goed verzorgt met koffie en broodjes en maar liefst twee soorten soep. Als we om zeven uur beginnen zit de kerk lekker vol, de opkomst valt beslist niet tegen. Het wordt weer een heerlijk optreden. Omdat we vanavond twee solisten missen, zingen we ook een paar nummers die we meestal niet doen. Laat nu net tijdens één van die nummers het geluid uitvallen !!!! Het koor vertrekt geen spier en zingt gewoon enthousiast door......... Even later is het euvel verholpen, we hoefden alleen maar even een netstekker aan te drukken....... Na ons laatste nummer "Oh happy day" volgt een hartverwarmend applaus. Na de collecte zingen we als toegift nog "Putt a little love". Jolanda krijgt hierbij de geest en maakt er een hele show van........... Als dank voor zoveel bezieling volgt wederom een hartelijk applaus. Al met al een heerlijk begin van dit gospeljaar. 

         
    
      
          
          

Zondag 1 februari gaan we "The Young Messiah" opvoeren in "de Hoeksteen" in Valthermond. In deze moderne kerkzaal is het liturgisch centrum niet verhoogd en de toeschouwers zitten in een soort kwartcirkel op slechts een geringe afstand voor ons. Hierdoor ontstaat een knusse, intieme sfeer. Als al tijdens het inzingen de eerste mensen de zaal binnen komen is het duidelijk dat de opkomst vanavond prima zal zijn. Om zeven uur kunnen we dan ook beginnen voor een goed gevulde zaal. Het wordt weer een heerlijk uurtje. Er wordt vol vuur gezongen en gemusiceerd. Omdat het publiek zo mooi dichtbij zit is ook goed te zien dat men met volle teugen zit te genieten. Het hartelijke applaus na afloop gaat dan ook al snel over in een staande ovatie en ook na de toegift worden we weer getrakteerd op een langdurig applaus. Even later worden er vele gesprekjes gevoerd en ook bij de stand is het een drukte van belang. Iedereen is het erover eens dat het een bijzonder mooie avond is geweest. Zo gaan we tegen kwart voor negen met een ontzettend goed gevoel weer terug naar huis.

       
     
              
           
              

      
Zondag 15 februari gaan we " Hold on" zingen in Aalden. Tegen vier uur komen we met de opbouwploeg aan bij de kerk. Op het hoge lege podium is voldoende ruimte, zodat het opbouwen voorspoedig verloopt. Hierdoor is er ook voldoende tijd om uitgebreid te genieten van de lekkere broodjes bij de koffie. Als tegen zessen de rest van de club arriveert, wordt er ingezongen. Daarna worden de keeltjes nog even gesmeerd met een laatste kopje koffie en dan is het zover. De kerk is ondertussen redelijk gevuld en men zit al vol spanning te wachten op wat er allemaal gaat gebeuren. Het concert verloopt goed op wat onregelmatigheden met de lichtinstallatie na. Zelf staan we weer heerlijk te zingen en te stralen en ook het publiek dat regelmatig van zich laat horen, geniet met volle teugen. Na de toegift is er dan ook een langdurig applaus dat pas weer ophoudt als echt alle leden van Samen op Weg de kerkzaal uit zijn gelopen. Bij de stand in de hal is het even later gezellig druk en er wordt met veel bezoekers nog lang nagepraat over een geslaagd concert.

         
      
    

    Zondag 1 maart gaan we 's middags zingen in St. Jansklooster. We zijn vanmiddag met een wel heel erg kleine groep. In de kerk is weinig ruimte waardoor we maar een klein deel van ons podium opbouwen en een deel van de groep op de trap naar het liturgisch centrum plaatsen. Zo is het geringe aantal gospelaars een geluk bij een ongeluk. Het optreden verloopt voorspoedig. Het is alweer even geleden (30 november 2008) dat we meewerkten aan een gewone dienst. We zingen vandaag 2 blokjes van 3 nummers. Het zingen gaat ondanks de kleine bezetting goed en na de tijd zijn er goede reacties. 

     
    
    

    Zondag 8 maart gaan we 's avonds zingen in de Geref. kerk in Daarle. Deze keer zijn we met een redelijk grote groep. We kunnen er maar net staan in dit vrij kleine kerkje. De dienst is helemaal in handen van gemeenteleden. Een dominee is er vanavond niet. Wij zingen 2 blokjes van 3 nummers en het gaat goed. De kerk is vanavond matig gevuld en het publiek is na afloop snel weer weg. Van de organisatie krijgen we echter goede reacties en leuke complimentjes.

   
   
  

   Zondag 22 maart gaan we 's avonds zingen in de Herv. kerk in Vroomshoop. Hier lopen we Klaas de Boer weer eens tegen het lijf. Het wordt een heerlijke dienst. De kerk is goed gevuld, Klaas is goed op dreef en wij staan heerlijk te zingen. Rick Odink zingt vanavond voor het eerst mee en dat gaat hem heel goed af. Na afloop zijn er veel leuke reacties.

  
  
  

     
        
Zondag 29 maart gaan we 's morgens vroeg zingen in Mariënberg. Omdat de afgelopen nacht de zomertijd is ingegaan hebben sommigen van ons wel een heel erg korte nacht achter de rug. Ondanks dat gaat het zingen goed. We zingen vandaag dus ook weer voor het eerst in de "zomerkleding". Onze bijdrage aan de dienst bestaat zoals gebruikelijke uit drie blokjes van twee nummers.  

    
   
    
    

  Dan is het weer zover. Het is vrijdag 10 april, Goede Vrijdag en wij gaan dus traditiegetrouw "The Young Messiah" opvoeren in theater "de Voorveghter" in Hardenberg. Dit is het 17-de jaar, sinds we in 1993 hiermee begonnen zijn. Het wordt onze 31-ste uitvoering in de Voorveghter en de 123-ste opvoering in totaal. Dankzij de collectes die we het afgelopen jaar steeds bij opvoeringen van "The Young Messiah" hebben gehouden, gaat onze Kavita binnenkort persoonlijk € 1200,-  naar het St. Yudes Foundling Home, een kindertehuis in Jhansi, India brengen. 

Dan is het zover, we gaan beginnen aan onze 123-ste opvoering van "The Young Messiah". Een uur lang staan het koor en de solisten weer heerlijk te zingen en te stralen, waarbij ik hier toch even Jolanda wil noemen, die tegenwoordig wel heel soepel zingt en met gemak ook de moeilijkere passages heel overtuigend weet te vertolken. Er zijn maar liefst drie leden onder ons voor wie het de eerste opvoering in de Voorveghter is: Dinanda, Rik en Rick. Voor de laatste was het zelfs de eerste keer dat hij meezong met de Young Messiah. Nadat het indrukwekkende slotakkoord is uitgeklonken, weerklinkt er een daverend applaus dat al snel overgaat in een staande ovatie. Nadat ik de bezoekers nog even op onze stand in de hal heb gewezen en ze goede paasdagen heb gewenst, zingen we traditiegetrouw "Hallelujah" als toegift. Dan zit het er echt op........ Het was weer een heerlijke uitvoering, we kunnen tevreden en trots zijn. Er wordt nog lang nagepraat en we krijgen vele enthousiaste reacties. Ook bij de stand is het een drukte van belang. We verkopen een flink aantal cd's en er worden veel fotokaarten uitgedeeld. Al met al is het een succesvol vervolg geworden van een bijzondere traditie, die we hopelijk nog jaren in ere kunnen houden. 

    
    
   
  

  Zaterdag 18 april beginnen we aan een druk weekend. Vanavond gaan we zingen in het openluchttheater in de bossen van camping de Besthemerberg in Ommen. Onder het motto "Koren in de openlucht" worden in diverse openluchttheaters in Overijssel bevrijdingsconcerten gegeven. In alle locaties treden 5 koren op. Het wordt een gezellige en mooie vond. Het weer zit mee, de publieke belangstelling valt een beetje tegen. Het programma loopt op het eind wel wat uit, waardoor de laatste twee koren zo'n beetje in het donker staat te zingen. Gelukkig heeft de organisatie voor enkele lichtmasten gezorgd. Wij leveren een enthousiaste bijdrage aan dit concert en hebben een heerlijke avond. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

     
       
       

     Zondag 19 april gaan we zingen in de Herv. kerk in Hardenberg. Het is een jeugddienst waarin de jeugd probeert af te wijken van de gebaande paden. Dit komt heel aardig uit de verf. Ons is gevraagd om tijdens het eerste nummer van achter uit de kerk op te komen. Dit doen we natuurlijk, net als bij onze concerten met "Lean on me". We zingen vandaag op verzoek van de jeugd hoofdzakelijk snelle nummers. Na elk nummer is er applaus. Het gaat goed, het klinkt lekker, we staan enthousiast te zingen en het publiek geniet er zichtbaar van.

        
        
        

        
Zondagmorgen 14 juni gaan we naar Baalder. Voor sporthal "de Kamp" bouwen we de spullen op om te zingen tijdens de zgn. Baalderdienst. Met het weer gaat het maar net goed. Gisteren was het een schitterende dag, vanmiddag worden er buien verwacht en vanmorgen is het soms wat lichter, soms wat donkerder in de lucht. Het is gelukkig wel droog, de temperatuur is goed en het waait niet al te hard. Even na half tien zingen we in, het klinkt zoals meestal in de buitenlucht geweldig !! We oefenen ook ons nieuwe nummer "In your arms" nog even. Het gaat goed en we besluiten hem straks tijdens de dienst ook te gaan zingen. De club is vanmorgen zo goed als compleet, allen Hennie en Monique missen. Het wordt een mooie dienst en er zijn aansluitend heel veel enthousiaste reacties.

                      
                     
                   

   Dan is het vakantie en gaan we er lekker een paar weken tussen uit. 

   
    
    

   Zondagmorgen 23 augustus pakken we de draad weer op met een optreden in het openluchttheater in Havelte. Met z'n éénentwintigen trekken we er in alle vroegte op uit. Het is gelukkig stralend zomerweer. Even voor negenen zijn we op de locatie. Het amfitheatertje ligt helemaal in het bos en de bomen zorgen voor voldoende schaduw om het straks niet al te warm te krijgen. Na het opbouwen zingen we in. Daarna is er nog tijd genoeg om voorafgaande aan de dienst een lekker kopje koffie te drinken. 
     

    
Als de dienst om 10 uur begint, zit het openluchttheater
bomvol. Het wordt een leuke ontspannen dienst. We zingen de gebruikelijke 3 blokjes van 2 nummers. Bij "Groot is uw trouw o Heer" gaat het even weer mis met het geluid. Ik regel nog even wat bij en daarna verloopt de rest zonder verdere problemen. Na afloop zingen we nog "Put a little love" als toegift. Het publiek zit zichtbaar van ons optreden te genieten. Na de dienst, onder de koffie, zijn er dan ook vele enthousiaste reacties. "Wat een mooi enthousiast koor", "Alles was heel goed te verstaan", "We nodigen jullie vast nog een keer uit "......enz...enz..... Zo gaan we even later met een heel goed gevoel weer richting Bergentheim. Het was een gedenkwaardige start van de tweede helft van dit jaar.

      
      
       

Zondagmorgen 13 september zingen we in "de Ark" in Bruchterveld. Nou, het feest van gisteravond zit nog in veler keeltjes. Gelukkig wordt dit per liedje beter, zodat er tijdens de dienst toch een alleszins acceptabel koorgeluid weerklinkt. Naast nieuwe nummers zingen we ook wat oudere nummers. Zo zingen we o.a. "Hij is mijn God", "Takin' the narrow street" en "In Your arms". Ondanks het feit dat haar luchtwegen bepaald niet schoon zijn de laatste weken, zingt Esther dit op een geweldige manier. Wat een heerlijk nummer. Het wordt een mooie dienst. Ds. Schipper is een kundig spreker en maakt er een aangenaam geheel van. Tijdens de dienst vraagt hij de gemeente even op te gaan staan en vertelt dan over het overlijden van Willem Huisken, Hannie's vader. Na een bemoedigende knipoog naar mij, vervolgen we de dienst. Onze bijdrage aan de dienst verloopt op rolletjes. Het klinkt goed, we staan toch weer allemaal heel lekker te zingen en het publiek zit zichtbaar te genieten. Bij het laatste nummer "Lean on me" wordt er vanaf de eerste maat meegeklapt. Al met al een hele fijne dienst.

   
    
   

  Zondagmorgen 20 september werken we mee aan de startzondag in Hardenberg. Eerst zingen we tijdens de dienst in de Stephanuskerk en daarna geven we nog een openluchtconcertje op het Wilhelmina plein achter de kerk. Tijdens de dienst zingen we 4 blokjes van twee nummers. We zingen vanmorgen voor het eerst het nieuwe nummer: "That's why I sing", waarin Rik voor het eerst solo zingt. Ds. Kruiter is de voorganger en het thema van vanmorgen is "Geloven".  Om 10 over half twaalf is de dienst afgelopen en worden we even heel druk met het verhuizen van de apparatuur. 

Een half uurtje later staat alles weer gebruiksklaar op het Wilhelmina plein. Hier zingen we nog een half uur door. In de brandende zon zingen we vooral snellere nummers als: "Takin' the narrow street", "In this house", "Put a little love", "Oh Happy day" en "Oh Buddha". Ook onze nieuwe nummers "In your Arms" en "That's why I sing" komen aan de beurt. We besluiten met "Bridge over troubled water", "I believe I can fly" en "Hold on". Net als na de dienst, krijgen we ook hier weer hele enthousiaste reacties. Het was al het zweet helemaal waard, want ooohhh wat was het warm daar pal in de zon !!! Zo kijken we met een heel goed gevoel terug op een lange maar mooie zondagmorgen.

       
    
    

Zondag 28 september gaan we zingen in de Gereformeerde kerk in Coevorden. Tijdens deze Phildelphia-dienst zingen we zoals gebruikelijk drie blokjes van twee nummers. Er zitten helaas wat weinig mensen in de kerk deze avond. Het wordt al met al een aardige dienst en na afloop zijn er toch een paar leuke reacties.

    
   
   

  Zondag 1 november gaan we "Hold on, help is on the way" zingen in de Geref. kerk in Sleen. Het is alweer een tijdje geleden dat we een concert gaven. Gelukkig gaat alles goed en lijkt het alsof we de laatste maanden niet anders hebben gedaan. Op het podium hebben we voldoende ruimte om een mooie opstelling te maken. Na twee uurtjes opbouwen zijn we dan ook tevreden over het resultaat. 't Is een plaatje, het mooie decor dat sfeervol wordt verlicht door onze lichtinstallatie. 

Als we om zeven uur beginnen, is de kerk verre van vol. Maar omdat alle toeschouwers in de vakken voor het podium zijn gaan zitten, ziet het er toch gezellig vol uit. Dan gaan de lichten in de zaal uit en beginnen we met "Lean on me". Vanaf het eerste nummer gaat het heel lekker. We staan enthousiast te zingen en het publiek beloont ieder nummer met een hartelijk applaus. Gedurende het concert stijgt de stemming tot grote hoogte. De bezieling is op het podium bijna te snijden........ Er is veel oogcontact en het "Samen op Weg"- gevoel is duidelijk aanwezig. We eindigen zoals gebruikelijk met "Oh happy day". Na de toegift worden we eerst met applaus en daarna met een toespraakje hartelijk bedankt voor het mooie concert en de positieve boodschap. In de wandelgangen en bij de stand wordt er nog lang nagepraat en mogen we veel goede reacties in ontvangst nemen. Al met al een goed begin van de concertreeks in het laatste deel van dit jaar.

     
    
    

          
Zondag 15 november gaan we "Hold on, help is on the way" zingen in de Garve in Beerzerveld. Omdat het podium te klein is bouwen we de boel op in de zaal voor het podium. We gaan in een soort kwart-cirkel in de hoek staan, zodat het publiek dat straks vanuit twee richtingen kijkt, overal een goed zicht heeft op het geheel. Even voor zevenen is de zaal helemaal volgestroomd en beginnen we met het concert. Na een openingswoordje, een gezang en een collecte zijn wij aan de beurt. Dan is het een dik uur lang genieten. Dat geldt voor de bezoekers die regelmatig van zich laten horen en zeker ook voor ons. Er wordt weer vol vuur gezongen en het plezier straalt eraf. Na het laatste nummer en ook na de toegift is er een hartelijk applaus. Ds. Lampen besluit tenslotte deze mooie jeugddienst.

    
    
   
   

  Zondag 22 november gaan we voor de derde zondag op rij "Hold on" zingen. Deze keer in "het Anker" in Nieuw Weerdinge. Bij aankomst blijkt de niet al te grote kerk wel over een ruim podium te beschikken, waardoor het opbouwen vlot verloopt. De organisatie trakteert ons op lekkere broodjes bij de koffie. Bovendien heeft Ineke een pan lekkere tomatensoep bij zich. Als rond zes uur de rest er ook is, gaan we inzingen. Daarna is er tijd voor een laatste kopje koffie. Dan is het zover, het licht in de kerk gaat uit en als het koor tijdens "Lean on me" opkomt, is er een hartelijk applaus. Ook na de andere nummers wordt er regelmatig geklapt. Dan opeens, tijdens "So Strong", valt de stroom uit. In één klap is het geluid en al het licht weg..... !!! Ik vraag maar eens of er in de kerk iemand is, die weet waar de stoppenkast zit. Terwijl we het probleem oplossen, horen we in de kerk alweer gezang!!! Het koor heeft "Shut the door" ingezet. Dit tot grote vreugde van de gemeente, want men klapt enthousiast mee en vindt het geweldig. Ondertussen is er weer stroom en geef ik Joan vlug de draadloze microfoon, zodat de solo's in het tweede en derde couplet beter hoorbaar zijn. Dan laadt ik alvast de twee laatste nummers in de sequencer, waardoor we na "Shut the door" direct doorkunnen met ons één na laatste nummer "Hold on". Bij onze uitsmijter "Oh happy day", stijgt de stemming tot grote hoogte. Men klapt uitbundig mee en al voor de toegift gaat men staan om al klappend wat mee te swingen. Dat we daarna een daverend applaus krijgen hoeft hier natuurlijk niet meer te worden uitgelegd. Ook na afloop bij de stand en in de "wandelgangen" ontmoeten we alleen maar zeer enthousiaste gemeenteleden. Er worden hier en daar al plannen gesmeed om ons nog eens weer uit te nodigen. Zo kunnen we zeer tevreden terugkijken op drie heerlijke concerten die we de afgelopen weken hebben gegeven. We hebben veel goede reacties gekregen op onze uitstraling en de positieve boodschap die we hebben overgebracht. Ons publiek heeft genoten en wijzelf evenzeer!!

     
   
   

Zondag 29 november gaan we naar de Hoofdstraatkerk in Hoogeveen. Hier gaan we de eerste Young Messiah van het nieuwe seizoen opvoeren. De kerk is onlangs gerenoveerd. Er is een ruim podium en dankzij de enorme holle ruimte beschikt de kerk over een wel heel erg lange galm. Hierdoor klinkt het geluid wat ondefinieerbaar en "ver weg". Maar goed dat zal wel beter worden als er straks flink wat mensen in de kerk zitten. Het opbouwen verloopt vlotjes en als we even na zessen met inzingen beginnen, blijkt het met het flinke aantal bezoekers wel goed te komen. Al tijdens het inzingen stroomt de kerk langzaam vol, zodat als we om zeven uur beginnen, de kerk mooi vol zit. Zelfs op het balkon zitten mensen. 

Dan is het weer een uur lang genieten van die prachtige muziek van Händel, verpakt in een modern jasje. Jammer is, dat we toch nog een flink aantal koorleden missen, waardoor vooral de achterste rij wat leeg aandoet. Maar goed, dat kan de pret gelukkig niet drukken. Het concert verloopt voorspoedig en na het laatste nummer volgt een staande ovatie. Ook na de toegift weerklinkt er een hartelijk applaus en na afloop zijn er weer vele goede reacties. Hiermee is ook de 94-ste opvoering van "The Young Messiah" een feit. Op naar de 100. 

       
      
       
       
        

  Zondag 13 december gaan we op pad voor ons laatste optreden van dit jaar. We gaan "The Young Messiah" opvoeren in de Plaskerk in Raalte. Het concert begint deze keer niet om 19:00 u. maar al om 17:00 u. Gelukkig is het tegenwoordig rond die tijd al helemaal donker. De Plaskerk blijkt een mooie oude sfeervolle kerk te zijn. Als we om vijf uur beginnen, zijn vrijwel alle plaatsen bezet. Het wordt een mooi concert. Het klinkt goed, het ziet er prachtig uit en er wordt weer zichtbaar genoten. Over die "uitstraling" krijgen we na afloop dan ook diverse complimenten. 

Voor het concert leg ik zo als gewoonlijk uit dat we liever niet hebben dat er tussen de nummers door wordt geklapt, maar dat men het applaus maar even moet opsparen tot aan het eind. Dat ze dan zo lang en zo hard mogen klappen als ze willen. Nou dat heeft men schijnbaar goed onthouden. Na dat het laatste akkoord is uitgeklonken, volgt er een langdurig en luidruchtig applaus, dat overgaat in een staande ovatie. Na deze "warme douche" geven we nog een toegift, waarna bij de uitgang tot slot nog de collecte voor het goede doel plaatsvindt. Zo besluiten we dit jaar met een prachtig concert. Op naar het volgende jaar.............

     
    
    
     
2008

2010