2008   

We beginnen het jaar 2008 met een optreden op zondag 13 januari in de Ark in Bruchterveld. Het is een zgn. Philadelphia dienst. Het wordt, mede de uitgereikte percussie-instrumentjes, een vrolijke, luidruchtige dienst. We zingen maar liefst 8 nummers waarvan slechts één Engelstalige. Tijdens het opruimen, terwijl de kerk langzaam leegstroomt, zet iemand "Shut the door" in. Binnen twee maten zingt iedereen mee, sommigen blijven gewoon opruimen, anderen verzamelen zich op de nog overeindstaande podiumstukken. Mensen komen nu verbaasd de kerk weer inlopen en nadat we ons "trucje" hebben laten horen, krijgen we hiervoor een hartelijk applaus. Al met al een leuke start van dit gospeljaar.

   
   
   
Zondag 3 februari gaan we voor het eerst dit jaar "The Young Messiah" opvoeren. We gaan naar de gereformeerde kerk in Staphorst. Dit wordt een wat bijzondere opvoering, afgelopen donderdagavond is namelijk Oma van 't Hag overleden. Hannie, die vermoedt dat ze door de emoties nauwelijks zal kunnen fluiten, is er niet bij vanavond, Hans en Marga wel. Alles verloopt goed, er wordt heel goed gezongen en Marga vertelt het vanavond nog mooier als normaal. Wel jammer is, dat  er maar zo'n 80 man zitten te luisteren in de kerk. Ze vinden het wel erg mooi en we krijgen dan ook twee keer een daverend applaus. Hoewel het toeschouweraantal dus wat tegenviel, was het een mooie en bijzondere opvoering. Hieronder staan nog een aantal plaatjes van deze avond. 
       

        
       
       

Zondag 10 februari gaan we 's morgens in alle vroegte zingen in Erica. We vertrekken om 07:45 vanaf "de Bo". Het is een prachtige morgen, even over achten komt de zon op en schijnen de zonnestralen vrolijk de wereld in. Even voor half negen komen we in Erica aan. Het Kruispunt blijkt een niet al te grote maar wel heel mooie, vrij moderne kerk te zijn. Het heeft een hoog puntdak en doordat de voor- en de achtermuur voor het grootste deel uit glas bestaan, is het er mooi licht. Bovendien heb je door het glas heen een schitterend uitzicht op de vele hoge bomen die direct achter de kerk staan.  Na het opbouwen zingen we in, het klinkt goed en het ziet er mooi uit. Het wordt een hele mooie maar wel ontzettend lange dienst. Het thema is "Verslaving" en er zijn twee sprekers die een lang maar indrukwekkend verhaal over alcoholverslaving vertellen. In deze gemeente hebben de vrouwen schijnbaar de macht overgenomen, de dominee is een vrouw, de organist is een vrouw, de leidster van de kindernevendienst is een vrouw, de interviewster is een vrouw........  En ze doen het allemaal heel goed. Ook de liederen zijn mooi, met als hoogtepunt een gezongen Kyriëgebed met een prachtige tekst. Onze bijdrage aan de dienst wordt erg gewaardeerd. Na elk nummer is er een hartelijk applaus

Voor de dienst zingen we "Lean on me" en "Groot is Uw trouw o Heer" en na de introductie van het thema: "De speeltuin" en "So strong". Ons laatste blokje, na de collecte komt in de verdringing. Omdat de dienst op een gegeven moment al een uur en drie kwartier bezig is, grijpt de dominee in en besluit de rest van de dienst in een hogere versnelling af te wikkelen. Een gedicht dat voorgedragen had moeten worden, belandt in het plaatselijke kerkkrantje en ons wordt verzocht de laatste nummers na de dienst te zingen, zodat mensen die dat willen dan eindelijk naar huis kunnen. Gelukkig blijft bijna iedereen gewoon zitten na de zegen om ons te horen zingen. Ik besluit het te laten bij één nummer: "Hold on". Nadat het applaus is weggestorven en wij aanstalten maken de boel op te ruimen, komen er vele teleurgestelde geluiden uit de kerk, men wil nog meer horen. "Shut the door" roept iemand, ik zoek even een "g" op op de piano en zet in: "Shut the door, keep out the Devil, ..............."  en daar gaat het weer loos. A capella en unplugged, doen we ons trucje en de kerk zit met open mond te kijken en te luisteren. Een glimlach, een blik van instemming, glinsterende ogen, men zit zichtbaar te genieten en na het laatste "ev'ry thing's allright", barst er weer een enthousiast applaus los. 
Tijdens het opruimen spreek ik diverse mensen en allen willen graag dat we nog eens terugkomen, welnu, dat geldt zeker ook voor ons. Een fijne gemeente, een mooie kerk, het was goed. Wat een mooie dag !!!!

     
     
    

  Zondag 9 maart gaan we The Young Messiah zingen in de Pauluskerk in Wezep. We komen terecht in een bloeiende, enthousiaste gemeente. Tijdens het opbouwen worden we goed verzorgt met koffie, thee, broodjes en maar liefst twee soorten soep. Als we beginnen is de kerk goed gevuld. Er is een bescheiden liturgie om onze bijdrage " heen gebouwd " en na een interview door de dominee met twee leden van onze groep, krijgen wij de bühne en het woord. Het wordt een heerlijke uitvoering. Na het laatste nummer weerklinkt dan ook een enthousiast applaus. Tijdens de collecte zingen we als toegift ons nieuwste nummer "So Strong". Na de dienst wordt er nog uitvoerig nagepraat met velen uit het publiek. Hier zullen we beslist nog wel eens weer komen. 

     
    
    

  Zaterdag 15 maart gaan we voor de tweede keer in ons bestaan naar Friesland. Nadat we in 1998 al eens in de Bonefatius Kapel in Dokkum zijn geweest, gaan we nu, 10 jaar later, naar het mooie oude stadje Sloten om de Young Messiah te zingen in de prachtige oude Hervormde kerk aldaar. Na een lange reis staan we met de opbouwploeg uiteindelijk om 16:30 u. voor de kerk. Het opbouwen verloopt voorspoedig en ook hier worden we goed verzorgt met een overvloed aan lekkere broodjes en heerlijke soep. Als om 18:30 u. de rest van de groep verschijnt, gaan we inzingen. Als een uur later het concert begint, is de kerk slechts matig gevuld. We hebben nogal wat concurrentie van diverse concerten in de naaste omgeving. Klaas de Boer, die ons heeft uitgenodigd, opent de avond, waarna de lichten in de kerk uitgaan en de eerste klanken van de "Ouverture" weerklinken. Tot en met de laatste maat van de "Finale" zit het publiek met open mond te luisteren en beloont ons vervolgens met een daverend applaus. Tijdens de collecte zingen we "So Strong", wat ons ook nog een staande ovatie oplevert. Tenslotte zingen we als toetje nog een keer het prachtige en zeer bekende "Hallelujah". Onder het applaus lopen we weer af, waarna er nog veel wordt nagepraat over dit prachtige concert. Nadat alles weer is ingepakt, nemen we tenslotte afscheid met de woorden, bedankt en tot een volgende keer. Het is een eind rijden, maar dan heb je ook wat ................

       
      
     
     

Goede Vrijdag 21 maart is er alweer de 16 editie van de traditionele uitvoering van onze Young Messiah in theater de Voorveghter in Hardenberg. Het verschil met de voorgaande jaren is, dat we vanavond maar één voorstelling geven en wel om 21:30 u. Dit is het gevolg van de toename van de zaalcapaciteit. Door het wegvallen van het regiehok achterin de zaal en het aanbrengen van een balkon, kunnen er nu ruim 400 man in. Het worden er uiteindelijk 387. Het duurt wel even voordat deze allemaal zijn voorzien van een kaartje. Hierdoor is het al ruim kwart voor tien geweest, voordat de eerste klanken van de "Ouverture" weerklinken. Hierna volgt een heerlijk uurtje, waarin we vol vuur staan de zingen en te musiceren. Na het laatste nummer "Finale, Amen", weerklinkt er een hartverwarmend applaus. We besluiten als extraatje vanavond ons nieuwe nummer "So Strong" te zingen. Hiervoor is een bijzondere reden. De bijeengezongen collecte gelden van dit seizoen gaan namelijk voor de helft naar de stichting "Gods Golden Acre". Deze stichting houdt zich bezig met de zorg voor kinderen die als gevolg van Aids en geweld wees zijn geworden. Deze stichting werkt in de provincie Kwazulu-Natal in Zuid Afrika en "So Strong" is oorspronkelijk een protestsong tegen de situatie in dit land. Ook na dit prachtige nummer weerklinkt een enthousiast applaus. Tenslotte zingen we "Hallelujah" nog een keer. Onder het applaus hiervan, lopen we de zaal weer uit en kunnen we gaan nagenieten van een fantastisch optreden. 

       
       
      

    Zondag 13 april gaan we zingen in de Garve in Beerzerveld. Tijdens deze wat alternatief vormgegeven jeugddienst, is "de preek" in vieren geknipt. Wij zingen steeds tussen deze stukjes in. Het thema is "Jij bent waardevol". De garve zit vanavond goed vol en het wordt een afwisselende dienst. We beginnen net voor de dienst met "Lean on me". Nu gebeurt er iets, dat ons in jaren niet is overkomen. Ik moet halverwege het nummer afbreken omdat we er niet meer uitkomen !!! In de war gebracht door een paar verkeerde woorden van Henriëtte, slaat het koor het tweede thema en het derde couplet gewoon over !!! Tja, dan maar verder met ons tweede nummer: "Tijd". Gelukkig gaan onze andere nummers wel goed. Lex Jaspers, die de dienst leidt, ondersteunt zijn betoog met een powerpoint presentatie. Zo wordt het een afwisselende dienst waarin het gesproken woord wordt afgewisseld met plaatjes en zang van ons. 

    
     
    

Zondag 27 april gaan we "Hold on, help is on the way" zingen in het hervormd centrum in Ommen. Wel vreemd zo laat in het seizoen. Maar goed, de zaal is behoorlijk te verduisteren. Ook best vreemd is het tijdstip: 10:00 u. Hierdoor staan we al om 07:00 u. voor de deur met een flinke opbouwploeg. Gelukkig is het een mooie morgen, de zon schijnt en het belooft een heerlijke dag te worden. Als we een minuutje na tienen beginnen, zit de zaal, ondanks dat half Nederland op vakantie is, toch mooi vol. Helemaal vooraan zit nog een goede bekende. Moeder Theresia met haar kroost komt weer eens kijken hoe het met ons gaat. Welnu, het gaat goed met ons, we maken er een heerlijke dienst van. Het programma is door omstandigheden en vanwege nieuwe nummers wat aangepast. Zo zingen we o.a. "Bridge over troubled water", "So strong", "Never alone" en "You put this love in my heart". Het publiek doet gezellig mee, na elk nummer applaus, meeklappen met de snelle nummers en meezingen met "Groot is uw trouw o Heer". Ook wij staan weer zichtbaar te genieten. Er is veel onderling contact, veel blije gezichten, bemoedigende blikken, tevreden glimlachen en veelbetekenende knipoogjes. Na afloop zijn er heel veel leuke enthousiaste reacties. Al met al een dienst om lang van na te genieten.

        
       
          
        
          

       Zondag 8 juni gaan we na een maand alleen maar te hebben geoefend, eindelijk weer eens zingen. Dat is voor ons toch een nieuw fenomeen, een hele maand niet optreden. Maar goed daar zaten dan ook maar liefst twee weken meivakantie tussen !!! Om de schade een beetje in te halen, gaan we vandaag gelijk maar twee keer op pad. We beginnen 's morgens bij sporthal "de Kamp" in Hardenberg. Het is schitterend weer en tijdens de dienst kunnen de meeste van ons schuilen in de schaduw van een boom. De apparatuur staat echter in de volle zon en nadert het kookpunt. Gelukkig blijft alles naar behoren werken op één klein moment na, waarop het de beveiligingscircuits in onze boxen toch iets te veel (lees "warm") wordt, waarna ze automatisch ingrijpen. De toehoorders zitten, genietend van het mooie weer, in een halve cirkel om ons heen. Vandaag zingt Rik, onze laatste aanwinst, voor het eerst mee tijdens een optreden. Het gaat prima, alsof hij er al jaren tussenstaat....... Het wordt een fijne dienst !!! Na afloop komt er een man op me af en zegt: "Ik weet niet of jullie vaker complimentjes krijgen, maar het was echt kippenvel vanmorgen, geweldig, echt kippenvel". Al met al een mooi begin van deze mooie dag. 

     
    
   

Diezelfde zondag 8 juni gaan we 's avonds naar de Pauluskerk in Beilen. Tegen zessen komen we bij de kerk aan. Het is nog steeds bloedheet en in de kerk, die de hele middag dicht is geweest, is de temperatuur tot grote hoogte gestegen. Snel zetten we alles open wat open kan en beginnen rustig op te bouwen. We vragen ons af of er überhaupt nog mensen zullen verschijnen vanavond. Het is beslist geen weer om binnen te gaan zitten en er is ook nog eens voetbal op TV (EK). Het lijkt er dan ook lang op dat wij met z'n twintigen in de meerderheid zullen zijn vanavond. Als de dienst eenmaal begint, blijken de kerkgangers ons met een paar man te hebben verslagen. Het thema voor deze dienst hebben we zelf aangedragen en is "Vrijheid". Hoewel het op zich een mooie dienst was en we weer best lekker hebben staan zingen, was het vooral erg warm !!! Na afloop moesten we beloven nog eens terug te komen als de kerk mooi vol is !!!

         
      
       

   
     
  Zondag 15 juni gaan we op pad voor ons laatste optreden voor de vakantie. We trekken naar het noorden, naar het dorpje Noordseschut. Na even te hebben getwijfeld, bouwen we de boel toch buiten op. We hebben geluk, het blijft droog. Op het eind, als de zon regelmatig achter een wolk verdwijnt is het wel wat frisjes maar dat mag de pret niet drukken. We staan lekker te zingen en de gemeenteleden zitten zichtbaar te genieten. Dat geldt trouwens ook voor de vogels in de bomen, ze doen vrolijk mee en proberen zelfs ons te overstemmen. Zo is het dubbel genieten vanavond.

     
    
   

  Zo zijn we dan aangekomen aan het eind van het eerste deel van het gospeljaar 2008. We gaan nu eerst lekker op vakantie en pakken de draad eind augustus wel weer op. 

     
     
   
        

Na twee oefenavonden in de tuin in Diffelen, is ons eerste optreden na de vakantie op zondag 8 sep in Gramsbergen. De dienst vindt plaats in de feesttent bij het station. We bouwen de boel op op het grote podium. Tegen zevenen is de tent helemaal volgestroomd en beginnen wij met onze eerste twee nummers: "Putt a little love" en "So strong". Voorganger vanavond is Klaas de Boer, die blij is weer eens met ons te mogen samenwerken. Dit gevoel is wederzijds. Klaas is een begenadigd en enthousiast spreker. Het thema is "Glamour en Glitter". Naast nieuwe attributen, zoals een klein en een groot potlood, heeft hij ook een oude bekende meegenomen: de "rotsteen" genaamd Zacheüs. Zowel de twee potloden alsook rotsteen Zacheüs moeten het hebben van hun "binnenkant", hun "innerlijk". Zo is het ook bij mensen. "Glamour en Glitter" zitten aan de buitenkant, daar moeten we doorheen kijken. Wij moeten van binnen mooi zijn, dat is belangrijk!! Het zingen gaat trouwens goed, het klinkt lekker enthousiast. Zo is de tweede helft van dit jaar op een goede manier van start gegaan.

    
    
    
        
        
       


             
Zondag 14 september gaan we zingen in Hellendoorn. We zijn vanavond wel met een heel klein clubje, precies de helft!!! We lijken hierdoor echter wel extra gemotiveerd, zo van "we zullen ze eens even laten horen dat het met zo'n klein clubje ook kan!!! En dat lukt, hoewel het dus wat "dunner" klinkt,  gaat het op zich goed. Na bijna elk nummer is er applaus en al met al wordt het een heel leuke dienst. Na de dienst drinken we nog een kopje koffie en gaan daarna weer richting Bergentheim.

      
       
       
        


            
Zondag 5 oktober werken we mee aan een doopdienst in de Ark in Bruchterveld. We zijn uitgenodigd door onze Anneloes die haar eerste dochter "Lieke" laat dopen. Vanwege de beperkte ruimte laten we een deel van ons podium weg. Hierdoor is het wel een beetje dringen maar dat hebben we er graag voor over. Natuurlijk zingen we het "Dooplied" en Anneloes besluit zelf ook even mee te doen en zingt de solo in "Never Alone". Na de dienst is er koffie met cake en feliciteren we Anneloes en Richard met deze bijzondere gebeurtenis. We vonden het fijn dat we erbij mochten zijn. 

     
     
    
     

Zondag 26 oktober gaan we 's avonds zingen in het Trefpunt in Balkbrug. Hier zijn we al een tijdje niet meer geweest. Het podium is maar net groot genoeg, maar met enig passen en meten lukt het allemaal. Zelfs Hans past erbij op. We zingen uitgebreid in vanwege de vele nieuwe nummers. Zo zingen we tijdens de dienst voor het eerst "In God we trust". Het klinkt hier vanavond opvallend goed. Tijdens de dienst verloopt alles voorspoedig en we staan heerlijk te zingen. Al met al zijn we blij weer eens in Balkbrug te zijn geweest

   
    
   

  Zaterdag 1 november geven we in de Hervormde kerk in Bergentheim een Benefietconcert voor "Huize uit de Kunst" uit Daarlerveen. In het programmaboekje staat de volgende inleiding: 
Een bijzonder huis, met 8 bijzondere mensen. 8 mannen in de leeftijd van 23 tot 56 jaar. Allen met een verstandelijke beperking, allen met een heel eigen verhaal.“Huize uit de Kunst” is ontstaan rond de beide broers Hans & Gerrit Kunst. Inmiddels wonen er 8 volwassen mannen, met ieder hun eigen appartement. Hans & Gerrit Kunst, Jan Gielians, Johan Schreurs, Jan Kleinjan, Barend Jansen, Dinant Hoff en Jan van der Sluis. Ze hebben het naar hun zin, maar zoals wij allemaal, merken ook deze mannen dat het leven steeds duurder wordt en elke euro gepast uitgegeven moet worden. Uitjes en andere leuke dingen worden dan ook steeds schaarser. Sinterklaas en Kerst komen er weer aan en ook dat kost vaak een boel geld. Toch proberen we er elk jaar weer een klein feestje van te maken. Elke cent is dus altijd mooi meegenomen en we bedanken jullie dan ook allemaal voor jullie komst op deze avond, maar vooral “Samen op Weg” die ons huis heeft uitgekozen voor vanavond. In 2 woorden: Geweldig bedankt. Namens bewoners en personeel van Huize uit de Kunst. 

      

 Het wordt een bijzonder geslaagde avond waarop zowel de toeschouwers in de kerk alsook wijzelf op het podium, met volle teugen genieten. Omroep "Reest en Vecht" heeft van het concert video-opnames gemaakt, die later via de kabel worden uitgezonden. Bij de uitgang is er na afloop een collecte. Wij besluiten aan het eind van de avond er een mooi rond bedrag van te maken. Zo komt het dat we enige dagen later bij "Huize uit de Kunst", onder het genot van een kopje koffie, 500 euro kunnen overhandigen aan de blijde bewoners. Hiermee komt een mooi eind aan een geweldig initiatief. 

       
        
       
       

  Vrijdag 7 november doen we mee aan een "Muziekestafette" in de vrijgemaakte kerk in Mariënberg. De avond begint om 19:00u. en er is een lang maar afwisselend programma. Er is van alles te horen en te zien. Kerkorgel, piano, gitaar, basgitaar, slagwerk, een koperensemble, diverse dwarsfluiten, solozang, kinderkoor, gemengd koor, twee bandjes en zelf een doedelzak wisselen elkaar af. Ons aandeel aan de avond bestaat uit twee blokjes in het laatste deel van de avond. De hele avond is de kerk goed bezet. Het toeschouwers pendelen heen en weer tussen de kerkzaal en een bijzaaltje waar van alles te krijgen is. Al met al een bijzondere, muzikale avond, die even voor middernacht tot een eind komt. We zijn blij dat we daaraan een bijdrage hebben mogen leveren.

     
    
   

Zondag 23 november gaan we naar de Herv. kerk in Steenwijk om "Hold on, help is on the way" op te voeren. Het wordt een bijzondere avond. Dit begint al bij aankomst. In de gigantische kerk is het even puzzelen om een geschikte opstelling te vinden. Uiteindelijk richten we ons op een van de zijbeuken. Zo staan er geen pilaren in de weg, terwijl het gedeelte dat we zo bestrijken meer dan voldoende zitplaatsen biedt. Als we tijdens het opbouwen even door de grote hoge ramen naar buiten kijken, zien we de sneeuwvlagen voorbij jagen in het gele licht van de natriumlampen bij de kerk. Dit verhoogd wel de sfeer maar zal de opkomst geen goed doen. Als we om zeven uur beginnen, blijken er gelukkig toch nog een flink aantal mensen de elementen te hebben getrotseerd. Na een korte introductie van de dominee, "trappen wij af" met "Lean on me", waarna nog een 12-tal prachtige nummers volgen. Het wordt een heerlijk optreden, het publiek doet goed mee en laat regelmatig van zich horen. Het koor en de solisten hebben er hoorbaar en zichtbaar zin in en maken er iets moois van. Het klinkt ondanks de grote holle ruimte heel goed en het ziet er weer fantastisch uit. Wat is dit heerlijk om te doen !! Na afloop blijkt dat het publiek net zo heeft genoten. De reacties zijn hartverwarmend. Heel tevreden rijden we later die avond door de sneeuwjacht weer naar huis, een prachtige ervaring rijker.......

          
          
        
        

  Zondagavond 30 november gaan we zingen "de Baak" in Hasselt. Het is een opendeurdienst. Het thema voor deze dienst is "Crisis, bedreiging of kans ? ". Een interessante gedachte, de "Credietcrisis" als kans. Eigenlijk zouden we ons, wakker geschud door deze crisis,  nu eindelijk eens moeten realiseren dat we niet maar steeds kunnen blijven groeien met onze economie. Onze aarde protesteert tegen het misbruik met een Klimaatcrisis, een Energiecrisis en een Voedselcrisis. We moeten ons realiseren dat we in het rijke westen nu al jaren op "te grote voet" leven. We moeten ophouden met ongebreideld consumeren, we moeten leren consuminderen.......... We hebben geen keus, we moeten wel, anders gaat het binnenkort echt mis !!! Het is een goed verhaal, een verhaal dat we veel vaker zouden moeten horen !!! Wij zingen zoals gebruikelijk onze drie blokjes van 2 nummers.

     
    
    

  De eerste Young Messiah van het seizoen 2008-2009 is op vrijdagavond 12 december in Harfsen. We zingen tijdens een tweejaarlijkse vrijwilligers-avond van de protestantse kerk aldaar. Deze gemeente beschikt over vele vrijwilligers die men op deze manier wil bedanken. Om half zes staan we met een flinke opbouwploeg voor de deur. Omdat we op het podium niet voldoende ruimte hebben, stellen we boel ervoor op. Terwijl wij inzingen, druppelen de vrijwilligers binnen. Ze gaan eerst koffiedrinken in een andere zaal. Even na half negen trekt de stoet, naar de kerkzaal en loopt het koor door de kou naar de achteringang van de kerkzaal. Terwijl ik in de kerk de mensen uitleg wie wij zijn en hoe de Young Messiah is ontstaan, gaat de rest van de club behoorlijk te keer in het halletje achterin de kerk. Ik  besluit er maar eens heen te lopen en vriendelijk te vragen of het ook wat minder kan............ Dit helpt gelukkig. Als ik mijn verhaal afgemaakt heb, doe ik het licht uit en beginnen we. Alles verloopt uitstekend. Solisten en koor doen het uitstekend. Marga vertelt weer met veel nadruk en het lijkt wel of Hannie wekelijks niet anders doet als dwarsfluiten.......zo soepeltjes, goed getimed en mooi zuiver. Kortom, het wordt een heerlijk optreden. Het laatste akkoord is nog niet uitgeklonken of iedereen staat al te applaudisseren. De dominee spreekt dan nog wat afsluitenden woorden en na nog een daverend applaus zetten wij het "Halleluja" nog een keer in. Na deze toegift verlaat de menigte de zaal. In de andere zaal zijn hapjes en is er wat te drinken. Wij worden uitgenodigd hiervan ook gebruik te maken. Zo spreken we nog vele mensen die het allemaal heel erg mooi bleken te hebben gevonden. Als alles weer in de kar zit, nemen we uitgebreid afscheid en verlaten dit vriendelijke dorpje, richting Bergentheim. 

       
        
      
     

      
  Zondag 21 december gaan we The Young Messiah zingen in Tollebeek. De kerk ligt wat hoger op, wat in dit vlakke polderlandschap, best een heuvel mag worden genoemd. De kerkzaal is niet al te groot, maar door de harde, niet evenwijdige muren en een soort stenen koepelvormige dak, is de akoestiek opvallend goed. De zaal heeft ondanks zijn geringe afmetingen, een mooie egale vrij lange galm. Het opbouwen verloopt voorspoedig en we worden getrakteerd op lekkere broodjes en heerlijke soep. Als we even na zevenen beginnen, zit de zaal helemaal vol !! Daarna is het een uur lang genieten van de prachtige muziek. Als het laatste akkoord is uitgeklonken, volgt er een bijna niet weer ophoudende staande ovatie. 't Is dat ik uiteindelijk maar het woord neem, anders hadden ze nu nog geklapt hahaha... Na de toegift, het "Halleluja", volgt er nogmaals een daverend applaus en dan is het echt afgelopen. In de hal, bij onze stand, is het even later een drukte van belang. Al met al weer een heerlijk optreden. The Young Messiah blijkt nog steeds een succes te zijn en ook wij genieten, net als voorgaande jaren, weer met volle teugen. 

     
    
    
    

Zondag 28 december gaan we op pad voor ons laatste optreden in 2008. We sluiten dit gospeljaar af met een uitvoering van  The Young Messiah in de Herv. kerk in Bergentheim. Het belooft een bijzondere uitvoering te worden. We waren hier nog nooit met de Young Messiah !! en het tijdstip is ook wel heel bijzonder, zo direct na de kerstdagen. Ook bijzonder is het feit dat Henriëtte er vanavond niet bij is. Jolanda neemt de meeste nummers over, terwijl Esther "And He shall feed his flock" zal zingen. Al tijdens het inzingen verschijnen de eerste toeschouwers, dat belooft nog wat. En inderdaad, als we om zeven uur beginnen, zit de kerk bomvol !!! Vol goede moed beginnen we met de Ouverture. Als een klein uurtje later de laatste klanken zijn uitgeklonken, volgt een stormachtig applaus en na de toegift volgt dan nog een staande ovatie. Bij de uitgang is er een collecte voor een goed doel, die bijna € 480 opbrengt. Na afloop zijn er heel veel enthousiaste reacties. Zo kunnen we tevreden zijn met dit laatste optreden van dit jaar. 

        
        
2007

2009