2007    

We beginnen het jaar 2007 met een optreden op zondag 14 januari in de Gereformeerde kerk in Den Ham. De kerk zit mooi vol en het zingen gaat goed. We zijn blij dat we na twee weken vakantie weer mogen zingen en dat is te zien. Voor Monique is het extra spannend. Ze is "juf" in Den Ham en er zitten veel leerlingetjes in de kerk. Bijzonder is ook, dat Anneloes vanavond, na een afwezigheid van een aantal maanden, weer van de partij is. Omdat we vanavond slechts twee mensen missen, staat er een mooie grote groep op het podium. Al met al een goede start van 2007.

               

    

 
 
  Zondag 21 januari zingen we "Hold on, help is on the way" in de Herv. kerk in Hardenberg. Deze mooie kerk is uitermate geschikt voor een concert. Mooi veel ruimte voorin, waardoor we alles mooi breed op kunnen zetten. Op de achtergrond vooral licht gekleurde muren, waardoor onze lichtshow mooi uitkomt en tenslotte een, ondanks de grote ruimte, niet al te "grote" akoestiek, waarin vooral de muziek tijdens de snellere nummers zou "verdrinken". Al tijdens het inzingen arriveren de eerste toeschouwers. Als we even na zeven uur beginnen, zit de kerk mooi vol. Dan volgt er een heerlijk uurtje. De sfeer is goed. het publiek doet gezellig mee bij de snellere nummers en zit zichtbaat te genieten tijdens de ballads. Ook wij hebben er zichtbaar plezier in en staan lekker te zingen en te stralen. Bij "Oh happy day", het laatste nummer van het concert, stijgt de stemming tot grote hoogte. De mensen in de kerk zijn gaan staan en klappen enthousiast mee, waarbij het klappen aan het eind vanzelf overgaat in een staande ovatie. Na een kleine toegift is het dan definitief voorbij. Zo eindigt een mooi concert zoals het hoort, met allemaal blijde mensen.

       
    
     
         
       

  Zondag 28 januari zijn we te gast bij de Baptistengemeente "de Bron" in Almelo. Hier zijn we sinds 1990 niet meer geweest. De locatie is ondertussen veranderd. We komen terecht in een vrij nieuw modern gebouw. De kerkzaal heeft wel wat weg van een bioscoop. Een grote balustrade, luxe theaterstoelen en een groot scherm waarop de liederen en de teksten worden geprojecteerd. Voor ons is er precies genoeg ruimte op het podium, we hebben niets over. We zingen zoals gebruikelijke 3 blokjes van 2 nummers. Al met al wordt het wel een erg lange zit. Als we na de zegen nog "Bless the Lord my soul" zingen is het ondertussen al 20.45 u. geworden. Na afloop zijn er kritische reacties over het volume, maar verreweg de meeste reacties zijn positief.

      
     
      
       
     

   
 
Zondag 4 februari gaan we "Hold on, help is on the way" uitvoeren in "de Vredehorst" in Hoogeveen. In 2004 voerden we hier "The Young Messiah" op voor een bomvolle kerk. Vanavond moeten we het helaas met aanzienlijk minder publiek doen. Het is een mooie kerk voor een concert. Het publiek zit een een halve cirkel rondom het podium en door de vorm van de kerk en het speciale plafond, klinkt deze grote ruimte opvallend goed. Een mooi evenwichtig en open geluidsbeeld. Het concert verloopt goed, we moeten een paar aanpassingen doen omdat we twee solisten missen, maar dat is makkelijk op te vangen met andere leuke nummers. Toch een vreemd gezicht. Vanaf het podium is het publiek niet te zien. De voorste rijen zijn helemaal leeg en verder naar achteren is het te donker. Het zingt dan toch anders, er "mist iets". Gelukkig is het publiek wel hoorbaar aanwezig en na de tijd blijkt men het weer heel mooi gevonden te hebben.

                
               
                
      

Dan is het zover, we gaan de eerste Young Messiah van dit jaar opvoeren. Op zondag 18 februari gaan we hiervoor naar de Gereformeerde kerk van Sleen. Als de eerste toeschouwers al tijdens het inzingen verschijnen, weten we het al, dit wordt weer een heerlijk optreden. The Young Messiah heeft dus nog steeds een grote aantrekkingskracht. Als om even na zevenen de eerste noten klinken, zit de kerk dan ook bomvol, de schuifwand is ook open en ook de ruimte daarachter zit helemaal vol.

Door op bovenstaande plaatjes te klikken, verschijnt er een vergroting !!!

         

Het optreden verloopt uitstekend. Ondanks de uitleg vooraf, kan men het niet laten om toch te klappen na het "Hallelujah", wat niet zo raar is, het is een erg meeslepend nummer met een geweldige climax. Als het even later echt afgelopen is, klinkt er een stormachtig applaus, dat over gaat in een staande ovatie. In de wandelgangen en bij de stand, volgen er daarna diverse gesprekken. Het is opvallend hoeveel mensen de moeite nemen ons te complimenteren met het optreden. Er is bijna niemand die zomaar wegloopt, bijna iedereen wil even een praatje maken. Als alles weer in de kar zit, helpen we de koster nog even van de koffie en de cake af en gaan dan op weg naar huis. Al met al een fantastische avond. 

   
     
     

Zondag 4 maart  gaan we 's avonds zingen in de Hervormde kerk in Elim. De spreker vanavond is Klaas de Boer. Voor ons een goede bekende en ook Klaas is blij "Samen op Weg" weer eens tegen te komen, "een hele mooie groep met een prachtige eigen sound". Het zingen gaat goed. Vanwege de geringe ruimte voor in de kerk, zit ik wat meer naar voren dan normaal en heb zodoende goed zicht op de groep. Het is prachtig om de te zien met hoeveel plezier men staat te zingen.  

   
    
    

Zondag 25 maart  gaan we "Hold on, help is on the way" zingen in de ontmoetingskerk in Zuidwolde. Vandaag is de zomertijd ingegaan en het is bovendien heel mooi weer. Dit is op zich natuurlijk prachtig, maar niet als je om 19.00 u. een concert wilt geven in een "sfeervol verlicht decor". De ondergaande zon schijnt vrolijk de kerk in door een glazen deur direct naast het podium. Dit laat weinig over van de sfeer. De publieke belangstelling valt ook een beetje tegen. Voor de rest wordt het een heerlijke avond en de mensen die wel zijn gekomen doen gezellig mee.

    
    
   

Vrijdag 6 april is het Goede Vrijdag  en dus gaan we traditiegetrouw de Young Messiah opvoeren in theater de Voorveghter in Hardenberg. Er zijn zoals altijd twee voorstellingen. Deze traditie stamt al uit 1993 waardoor dit vanavond al de 14 editie wordt. Wij vinden het nog steeds geweldig om die prachtige muziek te mogen uitvoeren en overal waar we deze Young Messiah uitvoeren, komen jong en oud nog steeds in grote getale naar ons luisteren en kijken. En ook vanavond mogen we ons weer verheugen op twee mooi gevulde zalen. Het is wel niet uitverkocht, toch lijkt het beide keren als we opkomen alsof de zaal bijna vol zit. Het worden twee heerlijke uitvoeringen. Het enige schoonheidsfoutje is het uitvallen van het licht 5 maten voor het eind van de eerste voorstelling. Sommige mensen in het publiek denken dat het erbij hoort en inderdaad geeft dit nog meer spanning aan de climax aan het eind van de Finale. 

Bij de uitgang wordt vanavond gecollecteerd voor de "Stichting Liebelingen". Deze stichting is opgericht voor de familie Liebe uit Hummelo. Het gezin bestaat naast vader Alex en moeder Inez uit 4 jongens waarvan er 3 lijden aan zeldzame ernstige progressieve stofwisselingsziektes. Stichting Liebelingen heeft tot doel materiële- en immateriële hulp te bieden aan Alex en Inez Liebe om zo een bijdrage te leveren aan het realiseren van de wens om hun kinderen thuis te kunnen verzorgen en verplegen en aanvullende zorg te bieden in de meest ruime zin van het woord. Aan het eind van de avond blijkt de collecte € 579 te hebben opgebracht. Na afloop zijn er vele positieve, soms ontroerende reacties. Zo sluiten we wederom een prachtig seizoen af. Zoals het nu lijkt zullen we voor wat betreft "The Young Messiah" moeten wachten tot 18 november, dan beginnen we met het volgende seizoen.

     
      
      

Zondag 15 april gaan we naar Nieuweroord. We zijn vandaag voor het eerst weer in ons zomertenue en dat is maar goed ook want het is ondanks dat het nog maar halverwege april is, al volop zomer !!! Gisteren kwamen we al boven de 25°C uit en vandaag werd hier en daar de 30°C gehaald.  Om half vier komen we bij de Reoboth kerk aan. Een klein maar mooi kerkje, waar we met moeite alles zo op weten te zetten, dat ook de koster er zijn zegen aan wil geven. Als we vlak voordat de dienst begint binnenkomen, zijn we aangenaam verrast. Ondanks het mooie weer en het wat vreemde tijdstip (16.30 u.), zit de kerk aardig vol en is er ook opvallend veel jeugd aanwezig. Na afloop zijn er veel goede reacties. Dineke, die er vanmiddag helemaal geen zin in had (inderdaad, het tijdstip en het mooie weer), is als een blad aan de boom omgedraaid. Wat is er gebeurd vragen wij ons af. Welnu, iemand vroeg haar hoelang we als groep al bezig zijn. Dineke vertelt daarop dat we dit jaar ons 30-jarige jubileum vieren, waarop de mevrouw opmerkt: "dan moeten jullie wel héééél vroeg begonnen zijn". Dit maakte voor Dineke alles goed.

     
     
     

         
           
          
           
 Zondag 29 april gaan we naar de Herv. kerk in  Coevorden. We zingen hier tijdens een zgn. Filadelphia dienst. Het is nog steeds fantastisch weer en de zon schijnt dan ook vrolijk deze mooie grote kerk in. Eenmaal binnen, moeten wij eerst een hele batterij stoelen wegzetten en moeten we onze podiumstukken op een wat vreemde plaats neerzetten. Het wordt gelukkig een heel leuke dienst. De mensen zitten zichtbaar te genieten van ons optreden en na de tijd zijn er dan ook diverse leuke reacties. Wij worden vanmiddag goed verzorgt, er is koffie voor en na de dienst. 

     
     
    

               
Zondag 13 mei gaan we zingen bij de Baptisten in Hengelo. Omdat er op het podium te weinig ruimte is, gaan we er maar voor staan. Vlak voor de dienst zingen we "Vroeger of later" en "Shine Your light". Het klinkt lekker en vooral bij het tweede nummer is het genieten. Wat zingt onze Esther dat geweldig, met een heel eigen, heerlijke timing, fantastisch. Dan gaat het mis. Bij de tweede serie komen er allemaal rare geluiden als het koor "open gaat". Na wat knutselen met de installatie, gaat het opeens toch een stuk beter. Tijdens onze laatste serie zijn er geen vreemde geluiden meer. De dienst zelf is vooral lang. We zijn om 10.00 u. begonnen en even voor twaalven is het afgelopen. Na afloop zijn er diverse mensen die ons even komen bedanken voor het mooie optreden. Na het inpakken, drinken we nog even een kopje koffie en gaan daarna weer richting Bergentheim. De komende twee weken hebben we rust.

    
     
       
       
        

      
Vrijdag 1 juni staat er iets bijzonders op het programma. We gaan zingen tijdens de trouwdienst van de oudste dochter van onze Henk in de protestantse kerk in Bruchterveld. De dienst wordt geleid door een dominee en een pastoor en wordt een combinatie van een protestantse en een roomse dienst. Terwijl het bruidspaar binnenkomt, zingen we de "Wedding Song", een kippenvel moment !! Door de vele symbolische handelingen, onze aanwezigheid en de viering van het avondmaal, wordt het een mooie, afwisselende, zij het lange dienst. De pastoor bedankt ons uitvoerig en nodigt ons uit ook eens naar Tilburg te komen. Nadat alles weer in de kar zit, rijden we naar zaal Veenlust in Bergentheim voor de receptie. Diezelfde avond zien we elkaar al weer. We zijn allemaal uitgenodigd op het 25-jarig huwelijksfeest van onze Dineke. Zo zie je elkaar twee weken niet, zo zie je elkaar twee keer op één dag !!   

    
  

   Zondag 10 juni gaan we 's morgens zingen in Baalder. Omdat het weer wat tegen valt, zingen we niet buiten, maar in sporthal "de Kamp". Terwijl wij inzingen, stromen de mensen binnen. Het wordt een leuke dienst. Na elk nummer krijgen we applaus. Na afloop zijn er heel veel leuke reacties. Hoewel dit min of meer een "thuiswedstrijd" voor ons is, kom je na zo'n 30 jaar nog steeds mensen tegen die ons nog nooit hebben gehoord !! Ook deze mensen zijn vol lof. Al met al een goed begin van deze dag.

    
    
   

    Zondag 1 juli gaan 's avonds zingen in Bruchterveld. Net als het vorige optreden in Baalder, is dit bedoeld als een buitenlucht optreden, maar komen we tenslotte gewoon in de kerk (de Ark) terecht. Het thema van de dienst is "Water". Over angst voor water en vertrouwen in de Heer die ons door en zelfs over het water loodst als het nodig is. De gemeente zingt helemaal niet. Daarvoor in de plaats zingen wij regelmatig tussen de gedichten, de bijbellezingen en de verkondiging door. We zingen uitstekend en later hoor ik van Jolanda, die met een zere keel in de kerk zat, lovende woorden. "Ik ben ontzettend trots dat ik daar normaalgesproken ook tussen sta te zingen. Het klonk als een klok, mooi egaal, helemaal niet schreeuwerig of schel. Het was gewoon perfect zo". Ook bijzonder is dat de jongens vanavond "Bridge over troubled water" hebben gezongen. Het stond als instrumentaal nummer op de liturgie, maar omdat we de afgelopen week hier uitgebreid op hebben geoefend, durven ze het wel aan om het alleen, zonder de dames, te doen en het gaat uitstekend. Dit levert ze een flink applaus op. Met dit optreden sluiten we het eerste deel van het jaar 2007 af.

     
    
   

  Ondanks het feit dat sommigen al op vakantie zijn, besluit de rest nog twee zondagen door te gaan met repeteren. We zingen gewoon lekker het hele repertoire door op alfabetische volgorde. De laatste zondag, 15 juli is het heel aardig weer en zingen we in de tuin in Diffelen, een mooie afsluiting van de eerste helft van dit jaar. Na een ruime vakantie gaan we er dan in september weer tegenaan. 

      
        
     

     Na de zomervakantie pakken we de draad weer op  op zondag 2 september. We gaan zingen in de Kapel in Emmen. Het wordt een leuke dienst. De kerk zit lekker vol en iedereen zingt tijdens de gemeentezang uit volle borst mee. Omdat het ook nog eens goed klinkt in deze mooie kerk, zit de sfeer er direct al goed in. Wij zingen onze gebruikelijke 3 blokjes van twee nummers. We beginnen met "Lean on me" en eindigen met "Hold on". Daar tussen in zingen we allemaal Nederlandstalige nummers met als hoogtepunt "Groot is Uw trouw o Heer", waarbij de gemeente meezingt en zelfs de organist mee gaat doen. Als dan ook de dominee nog een goed en compact verhaal heeft, is deze eerste dienst na de zomer een succes. Na afloop krijgen we heel veel leuke reacties, men heeft genoten. 

  
   
   

      
Op zaterdag 8 september starten we met iets bijzonders. In mei hebben we ons aangemeld voor het project "Amateurkunst in de lift". In dit, door KCO (Kunst en Cultuur Overijssel) opgezette project, is er geld vrijgemaakt om amateurverenigingen middels een coachingstraject de mogelijkheid te bieden iets aan de verhoging van de kwaliteit te doen. Wij hebben Barbara Lok als coach aangewezen gekregen en hebben met haar een aantal sessies afgesproken. De bedoeling is om iets te gaan doen met zangtechniek en subtiele choreografische elementen. De eerste sessie vindt dus vanmiddag plaats. Het is best spannend als de coach dan opeens verschijnt en de regie overneemt en "dingen" met je gaat doen. Een half uurtje later is het duidelijk dat er "chemie" is tussen coach en groep. We passen goed bij elkaar en na afloop is iedereen enthousiast over het ingezette traject en kunnen we bijna niet wachten op de volgende sessie over twee weken.
Uiteindelijk zal dit alles uit moeten lopen in een presentatie in theater "de Voorveghter" in Hardenberg. Tijdens de "week van de amateurkunst" zullen we op woensdag 12 december moeten laten horen en zien wat we geleerd hebben.

       
    
         
        

   Zondag 30 september gaan we zingen in Vollenhove. We zijn met een heel klein groepje, we missen maar liefst 12 mensen. We zingen vanavond voor het eerst tijdens een dienst "Bridge over troubled water". Zelfs met maar drie jongens, klinkt dit indrukwekkend, een aanwinst !!! De dominee heeft een mooi verhaal over engelen, een onderwerp waar toch hoogst zelden over wordt gepreekt. Juist daardoor is het een opvallende preek. Ook is het een mooi kort en duidelijk verhaal, zo moet het !!!  Zo hebben we een fijne avond.

         
      
        
        

Zondag 7 oktober gaan we "Hold on, help is on the way" zingen in de Geref. kerk in Genemuiden. Er wordt goed gezorgd voor de opbouwploeg. We krijgen een heerlijke broodmaaltijd voorgeschoteld. Het opbouwen verloopt voorspoedig en als even na zessen de rest van de club arriveert, staat alles op zijn plaats en alles werkt naar behoren. Tijdens het inzingen moeten we nog wel een paar mensen, die de coachingssessies hebben gemist,  "bijpraten" over het draaien tijdens "My life is in your hands", het nieuwe eind aan "Lean on me" en de choreografie bij "Shackles". Dan is het zover, wij zijn er klaar voor. Terwijl wij nog even een kopje koffie drinken,  stroomt de kerk mooi vol. Het percentage jeugd is opvallend hoog. Na een korte opening met gemeentezang, zijn wij aan de beurt. Het gaat goed. Wel is het jammer dat het nog niet helemaal donker is, dat doet wel een beetje afbreuk aan de sfeer. Een klein uur lang staan we weer lekker te zingen en te stralen. Het daverende applaus na afloop en de lovende woorden van de predikant, doen sterk vermoeden dat ook het publiek heeft genoten van het concert. Al met al een goede start van het concertseizoen, op naar de volgende !!

       
       
       
       

       Ondertussen zijn we ook druk bezig met de voorbereidingen van ons jubileumconcert op zaterdag 3 november a.s. De nieuwe cd is ondertussen klaar , de uitnodigingen zijn ontworpen en gedrukt en worden nu verstuurd en we wachten nog op de nieuwe fotokaarten, die al wel zijn besteld, maar nog niet binnen zijn. Om de week oefenen we een hele zaterdagmiddag met onze coach Barbara en dan zijn er ook nog de optredens op diverse zondagen. Kortom het bruist van de activiteiten in de groep. Iedereen is druk bezig en het enthousiasme is groot. We beleven heerlijke tijden en genieten ervan. 

    
     
      
        
      

Zondag 28 oktober gaan we "Hold on, help is on the way" zingen in de oude kerk in Meppel. In deze mooie grote kerk is de boel snel opgezet en nadat de rest van het koor is gearriveerd, gaan we inzingen. Het klinkt goed en het ziet er mooi uit. Als we om 19:00 u. beginnen zit de kerk niet al te vol, maar omdat iedereen vooraan zit en we in het donker toch niet tot achterin de kerk kunnen kijken (al helemaal niet tegen al die lampen in), lijkt het behoorlijk vol. Ook wij zijn trouwens met een kleine groep, we missen maar liefst 10 personen. Omdat hieronder ook een aantal solisten zijn, passen we het programma noodgedwongen aan. Ondanks deze improvisaties wordt het een heerlijk uurtje. De stemming zit er vanaf het begin goed in. Het publiek doet goed mee en wij genieten met volle teugen en staan te stralen. Na ons laatste nummer volgt een langdurig applaus en worden we vervolgens uitvoerig bedankt. 

      
     
     
     
     

                                                                          

  Dan is het zover. Het is zaterdag 3 november en wij gaan ons 30 jarig jubileum vieren.

     

Als om 20:00 u. de lichten in de kerk uitgaan, zit een bomvolle kerk in het donker en in spanning te wachten op wat er gaat gebeuren. Dan klinkt vanuit het niets opeens het eerste couplet van het à capella gezongen "Vader ik aanbidt U". Het is even zoeken waar de zang vandaan komt. Als het publiek zich omdraait, blijken de koorklanken vanaf het balkon achter in de kerk te komen, waar de sopranen zich stiekum hebben opgesteld. Bij het tweede couplet doen ook de alten, in het rechterzijpad mee en bij het derde couplet de tenoren en de bassen in het linkerzijpad. Het zo door zang omringde publiek, hoort ten slotte het eerste couplet nogmaals maar nu met een prachtige bovenstem, die het geheel 5-stemmig maakt. Na deze indrukwekkende opening, kan de avond eigenlijk al niet meer stuk. Het wordt dan ook één groot feest
    

Voor de pauze krijgt vooral de geschiedenis de aandacht en worden er diverse jubilarissen gehuldigd.

    

Na de pauze staat de nieuwe cd "Hold on" centraal. We zingen non-stop een groot deel van de nummers van deze prachtige cd. Het koor, de solisten en de muzikanten staan en zitten te stralen in het prachtige decor. Het ziet er geweldig uit en zo klinkt het ook. Er is veel aandacht besteed aan de choreografie, waardoor de nummers op subtiele wijze nog meer impact krijgen. Het publiek vindt het prachtig en doet regelmatig luidruchtig van zich horen. Het wordt nu echt één groot feest. De stemming bereikt grote hoogten. Dan is het laatste nummer, het titel nummer, "Hold on" aan de beurt en is het voor iedereen eigenlijk veel te snel voorbij. Nadat Monique een gedicht heeft voorgedragen en Kavita de mensen voor de laatste keer heeft toegesproken, eindigen we met samenzang. We zingen samen met de bomvolle kerk het prachtige "Stilte over alle landen". Hierna verlaat het koor onder een ovationeel applaus de kerk. Het publiek laat het er niet bij zitten en blijft doorklappen. Dus besluit ik de club maar weer terug te roepen. Sommigen hadden de schoenen al uit !! Onder nog steeds luid applaus komt het koor weer terug en zingen we tot slot nog "Oh happy day". Het publiek zingt, klapt en swingt vrolijk mee.

Zo komt er dan toch een eind aan deze fantastische avond. De vele reacties na de tijd zijn hartverwarmend en terwijl de mensen al weer lang thuis zitten, feesten wij nog door tot in de heeeeeeeel late uurtjes.

      

      
     
      
      
      
        

 
 
Op Zondag 18 november, beginnen we het nieuwe "Young Messiah" seizoen in de Hervormde kerk in Coevorden. Het is een prachtige grote oude kerk. Het opbouwen verloopt voorspoedig en tijdens het inzingen verschijnen al de eerste toeschouwers. Toch valt de opkomst uiteindelijk wat tegen. Als we om 19:00 u. beginnen, zit de kerk slechts halfvol. De mensen genieten gelukkig met volle teugen. Het klinkt hier heel ruimtelijk en het is ook een heel mooi plaatje. Niet alleen het decor maar ook de grote koepels achter ons hebben we mooi uitgelicht. Als toegift zingen we, zoals gebruikelijk, het Hallelujah nog een keer, waarna we onder luid applaus aflopen. In de stand zijn er daarna allemaal hele goede reacties te horen en ook in het gastenboek verschijnt diezelfde avond nog een leuk berichtje. Zo is het Young Messiah seizoen 2007/2008 goed begonnen en gaan we met een goed gevoel weer naar huis.

    
    
     
    
    

Op Zondag 1 december, gaan we zingen in de Hervormde kerk in Vroomshoop. Omdat we hier regelmatig komen, zingen we vandaag zoveel mogelijk nieuwe nummers, waaronder "Bridge over troubled water", "Lean on me" en "So strong". Dit laatste nummer zingen we zelfs voor het eerst tijdens een dienst. Hoewel we met een wat kleine groep zijn, gaat het goed. Het wordt een mooie dienst en na de tijd zijn er vooral complimenten voor onze enthousiaste uitstraling en dat is mooi, want daar komen we voor. We willen graag d.m.v. een enthousiaste uitstraling mensen aanspreken en aan het denken zetten. We willen graag dat er allemaal blijde mensen de kerk verlaten en hopen dat wij daar een flink aandeel in hebben gehad en dat is volgens mij vanmiddag weer gelukt. 

     
    
   

  Zondag 9 december, gaan we "The Young Messiah" zingen in de prachtige Jozefkerk in Assen. We hebben het hier aan de ruimte en als alles op zijn plaats staat en onze lichtshow zijn werk doet, ziet het er prachtig uit. Op de grote brede witte muur achter het podium komen de verschillende kleuren mooi uit. Aan beide zijden wordt het podium geflankeerd door mooie verlichte zuilengangen. Voordat we beginnen met inzingen, zijn de eerste toeschouwers al verschenen. Daarna loopt de kerk behoorlijk vol. Als er nog meer mensen zouden zijn geweest, hadden ze helemaal aan de zijkanten moeten gaan zitten en hadden ze daardoor nauwelijks iets kunnen zien. Het wordt een heerlijk optreden, het klinkt indrukwekkend in deze mooie grote en vooral hoge ruimte. Als de laatste tonen van het machtige slotakkoord zijn weggestorven, weerklinkt er een luid applaus dat pas ophoudt nadat ik de microfoon heb gepakt om de collecte aan te kondigen. Hierna zingen we de toegift waarna het koor onder een staande ovatie weer afloopt. Wat een fijne avond, wat een geweldige muziek, het was weer ouderwets genieten !!!

        
       
       
     
       
     

Op vrijdag 7 december gaat de "Week van de amateurkunst" van start. Deze vormt het sluitstuk van het project "Amateurkunst in de lift". Hieraan hebben wij ook meegedaan en hebben vijf zaterdagmiddagen mogen werken met Barbara Lok, en professionele zangcoach met veel ervaring op gospelgebied. Het is een geweldig leuke ervaring geweest zowel voor ons als ook voor Barbara. We hebben hard gewerkt, veel plezier gehad en ondanks dat het wel een heel drukke periode is geweest, vinden we het erg jammer dat het nu dan toch echt voorbij is. Dinsdag- en woensdagavond staan we met andere deelnemers aan het project in theater "de Voorveghter" om het publiek het resultaat van de coaching te tonen. Eigenlijk treed elke club maar één keer op, maar wij vervangen dinsdagavond de groep 4-everYoung, die door problemen verhinderd is. Waar het door komt is niet helemaal duidelijk, maar feit is, dat de in de drie deelnemende theaters optredende groepen, voor zo goed als lege zalen staan te spelen. 
Dinsdagavond 11 december bestaat het programma in de Voorveghter uit zeemanskoor "de Ketelbinken" en "Samen op Weg". De ketelbinken trappen af en wij vormen op een handje vol andere bezoekers na, het publiek. We laten ons van onze beste kant zien en zingen en klappen vrolijk mee. Tijdens het laatste nummer gaan we zelfs in polonaise de zaal door !!! 
De volgende avond, woensdag 12 december komt er voor het eerst tijdens deze week een serieuze hoeveelheid publiek naar het theater. Veel fans van SOW, veel familie en een enkel oud lid. Barbara is er vanavond ook en het wordt een geweldige avond. We zingen twee nieuwe nummers, die Barbara ons heeft geleerd: "So strong" en "Shut the door". Dit laatste nummer zingen we "unplugged". De enige begeleiding is het eitje van Barbara. De reacties na afloop zijn heel erg positief. Zo komt er een fantastisch eind aan ons coachingsavontuur, het is een succes geworden !!!

      
     
    
    
     

Zondag 16 december gaan we op pad voor ons laatste optreden van dit jaar. We gaan "The Young Messiah" zingen in Noordseschut. Al met al hebben we zo een drukke week. Vorige week zondag naar Assen, afgelopen dinsdag en woensdag in het theater en nu dus in Noordseschut. Het gaat allemaal gelukkig heel goed. Wij genieten zelf op het podium net zo veel als het publiek in de zaal. Zo eindigt een veel bewogen gospeljaar met een heerlijk avondje zingen. We gaan de komende twee weken eerst maar eens even wat uitrusten en nagenieten van de vele belevenissen van de laatste tijd. In het nieuwe jaar gaan we dan weer met nieuwe energie en heel gemotiveerd bezig met nieuwe nummers, nieuwe optredens en nieuwe avonturen, we hebben er zin in !!!
   
Allemaal heel goede feestdagen gewenst en een geweldig 2008 !!!

       
            
       
        
2006

2008