2006     

                  

            

     Het eerste optreden van 2006 is op zondag 29 januari in de gereformeerde kerk in Elim. Het is een dienst rond de Disneyfilm Narnia. Er is veel inbreng van gemeenteleden die kleine sketches spelen en de schriftlezingen verzorgen. Wij zingen o.a. 4 Nederlandstalige nummers. Het gaat goed en de ds. vindt het prachtig. "Ik krijg er geen genoeg van, wat mij betreft mogen jullie gewoon door blijven zingen". 

      

     

           

Op zondag 5 februari staat er iets bijzonders op het programma. We gaan de Young Messiah zingen in Leek. Drie jaar geleden hebben we dit ook gedaan voor een toen bomvolle kerk. Het werd toen een fantastisch optreden, zodat we nu vol verwachting weer afreizen naar het hoge noorden.

       

  
   
Het opbouwen verloopt snel omdat we met een grote opbouwploeg zijn en omdat er heel veel ruimte is op het podium. De koster verzorgt ons goed. We worden getrakteerd op koffie, broodjes en heerlijke soep. Als onder het inzingen de kerk al vol begint te stromen, is het duidelijk dat het weer een mooie avond gaat worden.

         

   Dan is het zover, de kerk zit vol en ds. Jelsma opent de dienst. We zingen vanavond voor een heel enthousiast publiek. Je ziet menigeen zelfs meezingen. Het optreden verloopt op een enkele technische storing en een wat "zenuwachtige" lichtinstallatie na goed. Gelukkig is iedereen snel over de schrik heen en wordt er al vlug weer enthousiast gezongen. Vooral ook de hogere koorpassages komen er heel overtuigend uit. Na het laatste "Amen" weerklinkt er dan ook een wel heel erg langdurig applaus dat overgaat in een staande ovatie, men heeft weer genoten vanavond en wij ook.
       

 Na de collecte voor zorgboerderij "de Zwieseborg", zingen we nog als toegift het "Halleluja". Even later, in de hal bij de stand, is het een drukte van belang. Er wordt nog veel en lang nagepraat en binnen korte tijd zijn we zelfs door onze cd's heen. Nadat we alles weer hebben ingepakt en de koster hebben bedankt voor de goede zorgen, gaan we weer op weg naar huis.

    
    
    
    
  

 
        
            
Zondag 12 februari gaan we 's morgens zingen in de Protestantse kerk in Tubbergen.  We kunnen er net staan in het kleine kerkje. Het wordt een leuke dienst. De sfeer is gemoedelijk en vriendelijk. Het gaat vandaag over winnen en verliezen en het steeds meer willen en altijd de beste willen zijn. We zingen daarom o.a. "He is the best". 
Na de dienst onder de koffie zijn er vele enthousiaste reacties van gemeenteleden. Ze vonden het geweldig vanmorgen.

     
     
      

    
      
Zondag 19 februari gaan Annette, Ineke, Marga en Gerben naar Emmen. De locale omroep zendt vandaag een Reliconcert uit tussen 12.00 en 13.00 u. Dit concert bestaat vandaag volledig uit nummers van onze laatste cd "Only a step away" aangevuld met twee nummers van de cd die we volgend jaar uit gaan brengen. Omdat er maar ruimte is voor drie gasten in het "spreekhok", gaat Ineke naar de andere kant van de grote glazen wand en houdt de technicus gezelschap. Het wordt een gezellig uurtje en wij krijgen ruim de gelegenheid om over "Samen op Weg" te kletsen en tussendoor lekker naar onze eigen mooie muziek te luisteren. 

     
       
       
    
    

           
                     
                           
             
  Zondag 5 maart zingen we "The Young Messiah" in de Sionskerk in Mariënberg. In deze kerk is er voorin
te weinig ruimte om al onze spullen kwijt te kunnen . We gebruiken daarom slechts de helft van de podiumstukken en parkeren de rest van het koor op de twee traptreden van het liturgisch centrum. Alles verloopt naar wens. Er wordt enthousiast gezongen en het publiek weet dit te waarderen. Ze bedanken ons met een luid applaus en vele complimenten na afloop.

    
     
      
     
     

      Donderdag 6 april beginnen we aan een serie van 6 optredens in 9 dagen !!! Dit zijn op één na allemaal uitvoeringen van "The Young Messiah". Vanavond gaan we ook weer deze prachtige muziek uitvoeren voor het Vechtdal College locatie Dedemsvaart. Een heel andere doelgroep dus dan gebruikelijk. We zijn dan ook aangenaam verrast, als de Geref. kerk tegen 20.00 u. mooi gevuld is met ruim 400 toeschouwers. Het zijn vooral leerlingen met hier en daar wat ouders. Nadat het machtige slotakkoord is uitgeklonken, volgt een luidruchtig applaus. Via de leerkrachten en een enkele leerling zelf, merken we dat het concert best indruk heeft gemaakt op het jonge publiek. Iedereen is uitermate tevreden. Het eerste concert in de reeks van 6 was een succes, op naar de volgende !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

        
       
       
        
             

          Drie dagen later, op zondag 9 april zingen we 's morgens in de Herv. kerk in Bergentheim in de doopdienst van Daan Odink, zoon van onze Lucinda. Het wordt een prachtige dienst. Het geeft een goed gevoel als je ook als groep onderling samen op weg bent. Als we tegen enen weer thuis zijn, is het snel even eten en de kar "bijvullen". Daarna gaat het richting Almelo, waar we om 16.00 u. bij de Schelfhorstkerk worden verwacht.

          
           
      
 

's Avonds zingen we "The Young Messiah" voor een volle Schelfhorstkerk in Almelo. Het wordt een fantastisch optreden. Hiermee zit de eerste helft van de 6 optredens er nu op. Komende donderdag beginnen we aan de tweede helft. Hieronder nog twee plaatjes van het optreden in Almelo. Door erop te klikken zie je een grotere versie.

     2006.Y.M.Almelo.2.jpg (267403 bytes)   2006.Y.M.Almelo.3.jpg (266490 bytes)
     
      
      
  

       
         
          
         
          
          
Donderdag 13 april zingen we "The Young Messiah" in het Vechtdalcollege in Hardenberg. De publieke belangstelling valt nogal tegen, maar de mensen die wel de moeite hebben genomen om te komen luisteren, hebben een heerlijk uurtje. Na de toegift krijgen we een staande ovatie en er wordt nog lang nagepraat met diverse bezoekers.
    

         
        
        
       

De volgende dag is het Goede Vrijdag 14 april en dus voeren we weer "The Young Messiah" op in theater "de Voorveghter" in Hardenberg. Bij beide voorstellingen is de zaal bijna helemaal vol. Het worden twee prachtige voorstellingen en we krijgen twee keer een staande ovatie na de toegift. Zelf zijn we ook erg tevreden. We hebben heerlijk staan zingen en ik heb Hannie zelden zo goed horen fluiten als vanavond. Bij de uitgang wordt gecollecteerd voor de Zwieseborg. Na de voorstellingen zijn er vele enthousiaste reacties, zodat we aan het eind van de avond heel tevreden terug kunnen kijken op een heerlijke dag of eigenlijk op een heerlijke maar erg drukke week. Het zijn 6 fantastische optredens geworden en wat is het heerlijk om met zo'n fantastische groep te kunnen werken en onze boodschap te kunnen vertellen aan zoveel mensen !!!
  
Een week later blijkt dat we als eindresultaat van dit Young Messiah seizoen
aan de Zwieseborg maar liefst € 3000,- kunnen overmaken. Een prachtig bedrag dat we met plezier bij elkaar hebben gezongen.

    
     
    
    

    
     
           
Zondag 7 mei zingen we 's avonds in een jeugddienst in de Geref. kerk in Dedemsvaart. Het wordt een fijne dienst over het thema "Vrede". Vrede is allereerst vrede hebben met jezelf en dan vooral met je negatieve kanten. God kent je en heeft al je fouten al vergeven. Pas als je innerlijke rust hebt, kun je voor anderen wat betekenen en kun je gaan werken aan vrede in bredere zin. We mogen lekker veel zingen in deze dienst en zingen vanavond voor het eerst de nummers: "His name will shine" en "Groot is Uw trouw o Heer". Omdat Monique de solo zingt, hebben we er al weer een solist bij. Hoewel wat lang, was het een hele goede dienst. 

        
       
       
        
       

    
     
  In mei is ook de zomer begonnen !!! We hebben ontzettend veel zomerse dagen met ontzettend warm weer. Zo komt het ook dat we zomaar twee zondagen in juni kunnen oefenen in de tuin in Diffelen. De beide foto's zijn van 11 juni.  

                  
                    
                   
                       
                   
                           

   
      
Zondag 2 juli zingen we in de hervormde kerk in Vroomshoop. Ondanks de hitte is de kerk 's avonds toch redelijk gevuld. Het wordt een mooie dienst. Hier zingen we voor het eerst ons nieuwe nummer: "Als er nooit meer een morgen zou zijn". 

     
     
     
    

    
    
Een zondag later, op 9 juli zingen we 's morgens in de open lucht achter de hervormde kerk in de Krim. Hoewel de zomer even een dipje heeft, is het weer toch goed genoeg voor een openluchtdienst.  De leukste reactie na afloop is van een wat oudere man. "Wat hebben jullie een prima groep, echt een leuke jonge groep".

      
    
    

         
    
De eerste helft van het gospeljaar 2006 sluiten we af op donderdag 13 juli, met een openlucht concert in het centrum van Hardenberg. 
Op de plaats waar voorheen de muziekkoepel stond, zingen we, met alweer stralend zomerweer, van 
19.00 u. tot 21.00 u. Het is gezellig druk op het plein. Velen blijven tot aan het eind zitten. 

       

     De eerste helft van 2006 was een veel bewogen tijd, veel optredens, waaronder veel concerten. Nu eerst even lekker met vakantie, zodat we er in september weer met nieuwe energie tegenaan kunnen. 

       
         
         
         

          We beginnen de tweede helft van 2006 op zondag 3 september in de sporthal in Daarle. Ondanks het feit dat we met een vrij kleine groep zijn, gaat het zingen goed.

          
      

Zondag 10 september zingen we in de Westerkerk in Kampen. Ook hier zijn we weer met een kleine groep. Het zingen gaat echter weer goed. Na afloop zijn er veel goede reactie's en men wenst ons "tot de volgende keer".

      
     

       Zondag 24 september zingen we tijdens een zgn. "meeneemdienst" in de sporthal in Bergentheim. Deze keer zijn we bijna op volle sterkte en dat is dan ook te horen. Het klinkt fantastisch en we staan met nog meer plezier te zingen dan normaal. De spreker van vanavond is Klaas de Boer en die heeft zoals gebruikelijk weer een prachtig verhaal, deze keer over vitamines. Het wordt een fijne dienst en we krijgen heel veel goede reactie's. 

      
    
      
        
            
         
         

    Zondag 15 oktober gaan we naar Emmeloord. Hier gaan we een concert geven met voor de eerste keer als titel "Hold on, help is on the way". In een uur gaan we 12 prachtige gospelsongs zingen rond dit thema. (Diegene die meer info willen over "Hold on, help is on the way" moeten hier even klikken). Tegen vier uur komen we bij de Nieuw Jeruzalem kerk aan, een mooie, vrij grote kerk. Op het ruime podium is het plezierig opbouwen. De rest van de groep arriveert tegen zessen en we zingen in. Alles werkt naar behoren en het ziet er weer mooi uit. Vol goede moed gaan we naar de koffie. Als de dienst om 19.00 u. begint, zijn er toch twee teleurstellingen. 

           

Allereerst blijken straks niet alle lichten in de kerk uit te mogen en dat is jammer want onze lichtshow komt het beste uit als het echt donker is. Daarnaast valt de publieke belangstelling nogal tegen. Later blijkt dat men 's morgens al een druk bezochte gezinsdienst heeft gehad. Misschien toch niet slim om twee bijzondere diensten op dezelfde zondag te plannen ! Maar goed, de mensen die er wel waren hebben, net als wijzelf trouwens, een heerlijke avond gehad. Alles gaat goed. Iedereen staat met zichtbaar plezier te zingen en vooral de drie nieuwe nummers zorgen voor kippenvel

Het publiek zit bij de ballads zichtbaar te genieten en doet bij de up-tempo nummers gezellig mee. We besluiten het concert zoals gebruikelijk met "Oh happy day", dit wordt een feestje. Na afloop zijn er ontzettend veel enthousiaste reacties, zodat we een uurtje later, als alles weer is afgebroken en ingepakt, dankbaar en voldaan weer richting Bergentheim trekken.

   
    
     
     
    


  
 
   Zondag 29 oktober zingen we 's avonds in de grote kerk in Vollenhove. Omdat dit echt een hele grote kerk is met dito akoestiek, houden we het fijn rustig tot de laatste serie. Dan "geven we nog even gas" met "Testify to love" en "Hold on". Het wordt al met al een leuke dienst, waarin de voorbereidingscommissie zelf ook een vinger in de pap heeft. Na afloop zijn er veel goede reacties. Na het inpakken vertrekt een deel van de groep weer richting huis, terwijl een ander deel een café induikt en daar indringend kennismaakt met de locale bevolking. Dat dit op beide partijen grote indruk maakt, is af te leiden uit de geschriften in ons gastenboek.

         
      
      
    

Zondag 12 november gaan we naar Norg voor de eerste Young Messiah van het nieuwe seizoen. De Margaretha kerk blijkt een mooie oude kerk te zijn. Wij staan onder een prachtige koepel waarin het licht mooi uitkomt. Het wordt een heerlijke uitvoering. Als het laatste akkoord is weggeklonken, blijft het eerst even angstvallig stil. Hierna barst een luid applaus los, dat bijna direct overgaat in een staande ovatie die niet weer op lijkt te houden. 

Na de collecte geven we nog een toegift waarna het koor door een haag van klappende mensen de kerk verlaat. Even later bij de stand krijgen we nog vele leuke reacties. Al met al is het een heel goede start van het nieuwe seizoen.

       
      
       
      
     
       

     
    
Voor de tweede Young Messiah van het seizoen rijden we een week later op zondag 19 november naar Holten. De locatie vanavond is de hervormde kerk. Het liturgisch centrum is niet al te diep, maar in de breedte is er gelukkig genoeg ruimte, waardoor het opzetten geen problemen oplevert. Omdat er geen sterkstroom aanwezig is, moeten we wel even puzzelen en proberen voordat we voldoende verschillende groepen gevonden hebben, maar dan werkt alles ook naar behoren. Als we om 19.00 u. beginnen, zit de kerk mooi vol met mensen die zich met stijgende verbazing afvragen wat er allemaal gaat gebeuren. Een klein uur later blijkt dat ze genoten hebben en belonen ze ons met een welgemeend applaus. Na afloop zijn er weer veel mensen die ons even willen spreken. Zo is er ook iemand die ons van harte bedankt voor "dit spetterende optreden". Wat ons betreft, graag gedaan !!

      
     
     

Zondag 26 november gaan we zingen in de Pleyendalkerk in Dalfsen. Het wordt een zangdienst waarin we 4 blokjes van 2 nummers gaan zingen. Een preek is er niet, in plaats daarvan zingt de gemeente heel veel liederen. De Pleyendalkerk blijkt een vrij kleine kerk te zijn en de opkomst is matig. Er heerst gelukkig een ontspannen, gezellige sfeer. Het wordt een mooie dienst en iedereen zingt van harte mee. Onze nummers gaan goed en het klinkt lekker. Na afloop zijn er zeer lovende reacties, alleen jammer van de opkomst. 

      
      

      Zondag 3 december is Noordseschut aan de beurt. Vanavond zijn we slechts met z'n veertienen !!! 2 Alten, 7 sopranen, 4 jongens en ikzelf. Dit kan de pret niet drukken, we hebben ontzettend veel plezier onder het opbouwen, het koffiedrinken, het zingen, het afbreken en weer het koffiedrinken. In de dienst zingen we drie blokjes van twee nummers. We krijgen twee keer applaus. Eerst na "de Speeltuin" en even later na ons laatste lied "Hold on". Onder de koffie na de dienst, zijn er veel goede reacties. Menigeen is zelfs van plan volgende week naar Vries te gaan om "The Young Messiah" te gaan bekijken.

       
     
    

Zondag 10 december zingen we The Young Messiah in Vries. Even na vieren, komen we bij de "Ontmoetingskerk" aan. Op het ruime liturgische centrum is het makkelijk opbouwen en we zijn dan ook ruim op tijd klaar. Nog voor het inzingen zijn de eerste toeschouwers al gearriveerd, dat belooft nog wat. En inderdaad, vanaf half zeven betreedt een vrijwel constante stroom mensen de kerk, zodat om kwart voor zeven begonnen moet worden met het aanslepen van stoelen. Als we om zeven uur beginnen, zit de kerk dan ook bomvol. Er zijn nog wel lege banken, maar door de ietwat alternatieve inrichting van de kerkzaal, kijk je daar tegen de achterkant van het decor aan. 

Het wordt een prima uitvoering en na het laatste "amen" breekt er een hevig applaus los. Zo'n applaus waar je koude rillingen van krijgt. De mensen staan en klappen zich de handen rood. Pas nadat er iemand van de organisatie naar voren komt om het woord te nemen, verstomt het applaus en gaan de mensen weer zitten. Wij worden uitvoerig bedankt en op de vraag of men nog wat wil horen, breekt het applaus weer los. Als de spreker dan suggereert dat het "Hallelujah" misschien wel aardig is als toegift, wordt dat enthousiast beaamd. Dan volgt eerst de collecte met aansluitend de toegift. Men is weer gaan staan en klapt het hele nummer mee, waarna het koor vergezeld van een enthousiast klappende menigte de kerkzaal verlaat. Er wordt nog veel en lang nagepraat en er worden veel cd's verkocht. Als alles weer in de kar zit en alle broodjes en de koffie op zijn, trekken we met een heel voldaan gevoel weer huiswaarts.

    
     
    

  Zondag 17 december gaan we de polder in. In de Geref. kerk in Ens gaan we "The Young Messiah" uitvoeren. Als we beginnen is de kerk redelijk gevuld. Het optreden verloopt goed en na de tijd zijn er veel leuke reacties. 

    
    
    

  We sluiten dit jaar af met een wel heel bijzonder concert. Op zaterdag 23 december gaan we naar het Interkerkelijk pastoraal therapeutisch centrum "Saron" in Beuningen. Het gaat een intiem gebeuren worden. In het kleine zaaltje nemen wij ongeveer 1/3 deel van de ruimte in. Het past allemaal maar net, zo staat het PA bijvoorbeeld klem tussen de vloer en het plafond. 

Er ontstaat zo wel een gezellige, intieme sfeer. Het publiek zit "er boven op ". Voor de pauze brengen we een ietwat verkorte versie van "Hold on, help is on the way", in de pauze kleden we ons snel om, wordt het decor gewisseld en de lichtshow aangepast. Na de pauze zingen we "The Young Messiah". Zo hebben we een drukke avond en wordt er nogal wat gevraagd van onze keeltjes. Deze moeite wordt echter ruimschoots beloond. De vele emotionele reacties zijn hartverwarmend.  Nadat alles weer in de kar zit, nemen we uitgebreid afscheid en rijden terug naar huis. Als ik de garagedeur achter me dicht trek, is de volgende dag alweer bijna een uur oud. 
Al met al was het vanavond een zeer bijzondere afsluiting van dit gospeljaar. 

    
    

  Nu eerst lekker twee weken vakantie. Wat hebben we een fantastisch jaar achter de rug. Meer als de helft van de optredens waren concerten !!! We hebben weer heel veel mensen mogen laten genieten van onze zang en muziek en hebben op heel veel plaatsen onze boodschap laten horen. We hebben er ook heel veel voor teruggekregen en hebben er zelf ook erg van genoten. 

          
       
        
2005

2007