2005    

En dan is het alweer 2005. Ook dit jaar belooft weer een goed gospeljaar te worden. Zo staan er bijvoorbeeld nu al opvallend veel concerten op de agenda. Zowel "The Young Messiah" alsook "Don't worry, be happy" zullen we ook dit jaar weer een aantal malen gaan uitvoeren. 
Wat ook opvalt is dat we regelmatig wat verder van huis moeten. Dat is toch altijd extra spannend en zo kom je nog eens ergens.
In wat hieronder volgt, kunnen jullie lezen en zien hoe het ons dit jaar verder is vergaan, veel plezier toegewenst.

         

    
    

           

           

             
         
   Het eerste optreden dit jaar is op zondag 9 januari in sporthal "de Kamp" in Hardenberg. Het is een prachtige dag vandaag en als we om 09.00 u. arriveren bij de sporthal, schijnt de zon uitbundig. Na het opbouwen zingen we wat langer in dan normaal, omdat op dit vroege uur de keeltjes nog warm moeten worden. Het wordt een plezierige dienst met als thema " Een goed begin". Na afloop geven we nog een toegift en omdat er veel mensen blijven staan kijken, zingen we twee nummers extra. Daarna is er koffie en zijn er heel veel leuke reacties zoals:
"Jullie mogen elke week wel komen zingen". 
 
Zo krijgt het thema van deze dienst voor ons een dubbele betekenis. 
Voor ons was het vandaag "een goed begin" van het nieuwe gospeljaar.

          

    
    
           
       

         
        
        
      Zondag 30 januari zingen we "Don't worry, be happy" in de geref. kerk in Vries. Alles verloopt prima en we hebben vandaag wel een erg enthousiast publiek. Na elk nummer een luid applaus en bij alle snelle nummers wordt er meegeklapt en sommigen staan daar zelfs bij. Na onze toegift lopen we onder luid applaus af. Als de dominee ons uitvoerig heeft bedankt, vraagt hij of we nog een toegift willen zingen, dus roep ik de groep er maar weer bij. Onder opnieuw een luid applaus inclusief geschreeuw en gestamp, komen we weer op en zingen vervolgens nog "Get on board". Dan is het echt afgelopen. 
Bij de stand en in de wandelgangen wordt er nog veel gepraat tussen ons en het publiek. Iedereen is vol lof en velen zeggen ook naar Roden te zullen komen op 6 maart wanneer we daar "The Young Messiah" gaan opvoeren.

      
       
      

      Zondag 13 februari gaan we de polder in. Op het programma staat vanavond weer "Don't worry, be happy". De locatie is vanavond "de Schakel" in Luttelgeest. We hebben vanavond het programma enigszins aangepast omdat men vooraf heeft aangegeven veel vlotte nummers te willen horen. We zijn dus voorbereid op een enthousiaste menigte die lekker mee wil swingen. Het tegendeel is echter het geval. Een klein kerkje met net voldoende ruimte om te staan en een publiek dat geen teken van leven geeft tijdens het concert. Ach, het kan ook niet altijd feest zijn. Na afloop blijkt men het trouwens wel mooi te hebben gevonden.

     
     
      

   Zondag 6 maart zingen we de Young Messiah in de gereformeerde kerk in Roden. Ondertussen is het echt winter geworden. Afgelopen week hebben we een record gebroken. De nacht van donderdag op vrijdag was de koudste nacht in de maand maart ooit, met op diverse plaatsen temperaturen beneden de -20 graden Celsius. Deze middag ligt er nog flink wat sneeuw maar de wegen zijn goed begaanbaar. In de kerk is een groot podium aangebracht, zodat we alles lekker ruim op kunnen zetten. 
Als om 6 uur het koor arriveert, is de opbouwploeg allang klaar. Na het inzingen drinken we nog een kopje koffie en dan kan het beginnen. 
Nog steeds krijg ik kippenvel als de eerste maten van de Ouverture weerklinken. Het wordt weer een heerlijk uurtje. Er wordt prima gezongen en na het laatste Amen weerklinkt er dan ook weer het bekende enthousiaste applaus met staande ovatie. Gelukkig, de magie van Händels muziek is nog steeds niet uitgewerkt. 

     
     
     

Zondag 13 maart voeren we The Young Messiah op in de gereformeerde kerk in Genemuiden. Het wordt een goede uitvoering en de mensen in de kerk vinden het prachtig. Een goede generale voor Goede Vrijdag.

     
     
     
      

    Op Goede Vrijdag 25 maart voeren we The Young Messiah weer twee keer op in theater de Voorveghter in Hardenberg. De voorverkoop valt dit jaar een beetje in het water doordat de reserveringslijn van het theater slecht bereikbaar is. Veel kopen nu een kaartje aan de zaal. Dit geeft wel een aanzienlijke vertraging zodat beide voorstellingen wat later beginnen. Vanavond lijkt de wet van Murphy weer eens aangetoond te moeten worden. Als we na het inzingen de zaal verlaten, werkt alles na behoren, als we drie kwartier later beginnen met de eerste voorstelling, blijken de piano en de microfoon van de verteller het niet meer te doen. Een drietal onderbrekingen is het gevolg. Gelukkig blijkt het publiek zich daaraan niet geïrriteerd te hebben. Het applaus is hartverwarmend en de reacties na afloop evenzo. We hebben nog nooit zoveel cd's verkocht als vanavond. Na deze eerste voorstelling zijn alle Young Messiah cd's uitverkocht. De tweede voorstelling verloopt gelukkig zonder onderbrekingen. Ook nu is het publiek weer onder de indruk van Händels prachtige muziek en onze vertolking daarvan. Zo kunnen we met veel voldoening dit Young Messiah seizoen afsluiten.

       
       
        
     

Zondag 17 april zingen we in de hervormde kerk in Elim. Hier komen we Klaas de Boer uit Urk weer eens tegen. Hij is de voorganger vanmorgen en dat doet hij altijd op onnavolgbare wijze. Hij weet het publiek van begin tot eind te boeien met altijd een goed en indrukwekkend verhaal. Het zingen gaat ook prima zodat we dus een heerlijke dienst hebben die ochtend.

     
     
    
         

            

  Zondag 24 april zingen we in de gereformeerde kerk in Vroomshoop
Omdat het Esthers thuisbasis is en omdat het gewoon een heel mooi nummer is, 
zingen we o.a. "Shine your light". Daarnaast zingt Willy voor het eerst tijdens een dienst ons nieuwe nummer: "Your grace and your mercy".  

     
     
     

     Zondag 1 mei gaan we zingen in de Kapel in Emmen. Het is vandaag prachtig weer, de eerste zomerse dag van 2005. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat er minder kerkgangers zijn als verwacht. Eindelijk eens mooi warm weer. Eigenlijk zouden we nu ergens buiten moeten zingen. 

 
 

  Zondag 8 mei gaan we zingen in een grote feesttent in Musselkanaal. Nu hadden we het weer van vorige week moeten hebben. Maar nee, nu is het bijna 15 graden kouder. Ondanks de twee heteluchtkanonnen die vooral veel herrie maken, blijft het verre van aangenaam in de gigantische tent. Net als vorige week valt de publieke belangstelling behoorlijk tegen. Vorige week was het gewoon te warm, nu is het eigenlijk te koud voor een tentdienst. Wij staan op een groot podium. Daarvoor, op de grond, zit de muziekvereniging die de gemeentezang begeleid. Ondanks het feit dat we vandaag wel met een erg kleine groep zijn, gaat het zingen goed en zijn er na afloop leuke reacties. 

   
   
   

Zondag 29 mei gaan we zingen in "het Trefpunt" in Balkbrug. Dit zijn altijd leuke ontspannen diensten. De ongedwongen sfeer en de spontaniteit van de jeugd die zelf alles doet (afkondigingen, gedichten, schriftlezingen en gebeden) maakt dat je voelt dat het echt is. Wij zingen lekker veel nummers en zowel de zaal alsook wijzelf genieten met volle teugen. Het wort al met al een heel fijn uurtje. Hier komen we met plezier nog weer eens terug.

    
    
    

     

    

  Zondag 5 juni gaan we zingen in de hervormde kerk in Beerzerveld. Het is altijd even passen en meten in deze kerk. Maar uiteindelijk past alles prezies en kunnen we lekker gaan zingen. In de dienst vertelt Nicky Manot over zijn tijd als drugsverslaafde en legt uit hoe hij "uit dit zwarte gat" heeft weten te komen.

    
    
   
    
  

      
         
    Zondag 12 juni zijn we in Boven-Smilde. In deze jeugddienst gaan we "Don't worry, be happy" opvoeren. Dit is een uitzondering op de regel dat we deze concerten alleen in het winterseizoen opvoeren. Het is nu dus ondanks de gordijnen voor de meeste ramen niet helemaal donker. Dit doet natuurlijk wel wat afbreuk aan de sfeer. Toch wordt het een heerlijk optreden. Het publiek vindt het prachtig en leeft goed mee. Na afloop weerklinkt er dan ook een klaterend applaus. Zelf kunnen we heel tevreden zijn. We hebben weer aan heel veel mensen op een indrukwekkende manier, een indrukwekkende boodschap mee kunnen geven.

    
     
   
     
    
     

        
      
      
       
  Ondertussen is het echt zomer geworden. Het mooie weer stelt ons in staat om zondag 19 juni in Diffelen bij Gerben en Hannie in de tuin te oefenen. Dit levert ook altijd wat publieke belangstelling op. Diverse fietsers blijven even staan luisteren. We bieden ze een kop koffie aan. Zo wordt het extra gezellig.

    
    
    
   
   
   

Zondag 3 juli zingen we 's middags in het prachtige openluchttheater op camping de "Besthmenerberg" in Ommen. Minstens een kwartier van tevoren beginnen we met zingen om de mensen "te lokken". Overal uit de bossen komen steeds meer mensen tevoorschijn, zodat we om half drie kunnen beginnen met een goed gevuld amfitheater. De dienst duurt al met al wel erg lang, de prachtige ambiance maakt echter veel goed. Het klinkt ook altijd prachtig in de openlucht, dus staan we lekker te stralen op onze podiumstukken en geven zo een enthousiaste bijdrage aan deze eredienst. 

   

    
   
    
    
        
   

Dan is het half juli geworden en gaan we eerst maar eens een poosje vakantie vieren. We hopen dat het weer een beetje meewerkt, hoewel dat er nog niet echt naar uitziet.

     

   
    
   
     
    
   
    
    
   

   Zondag 4 september starten we de tweede helft van 2005 met een optreden in een zangdienst in de gereformeerde dienst in Den Ham. Het wordt een fijne dienst waarin wij twee blokken van een kwartier mogen vullen. De vakantie is ons niet aan te horen, alles klinkt weer als vanouds. Ook het publiek geniet met volle teugen en we krijgen regelmatig applaus. Al met al een goede start van de laatste helft van dit jaar.

   
     
    
    

     Zaterdag 17 september hebben we onze jaarlijkse feestdag. Het thema is dit jaar Flower Power. 's Morgens doen we eerst een ludiek theorie-examen voor de bromfiets, waarna we 's middags in Drente een rondrit maken op solexen.  

Als een ieder is voorzien van een solex en een dophelmpje, gaat het in gesloten formatie door het fraaie Drentse landschap. Tegen de avond besluiten we deze gezellige dag met een bezoek aan een wokrestaurant. Tegen een uur of negen zijn we weer thuis na een lange fijne dag.

    
     
    

   Zondag 18 september verlenen we onze medewerking aan de startdienst in de hervormde kerk in Bergentheim. Het wordt een indrukwekkende dienst en wij mogen daar een prachtig aandeel in hebben. Wat een rijkdom om dit te mogen doen. 

   
   
  

                   Zondag 25 september zingen in de hervormde kerk in Dedemsvaart. Weer zo'n mooie grote kerk waar je als koor als het ware middenin staat. Bij het zingen wordt je als koor dan ook omringt door de muziek. Dit zingt heel lekker en dat is te zien en te horen.

   
     
    

     Zondag 2 oktober zijn we weer eens in het hervormd centrum in Ommen te gast. Een goede spreker, veel jeugd en een gezellige sfeer zorgen voor een fijn uurtje.

   
   

   Zondag 16 oktober zingen we "Don't worry, be happy" in de gereformeerde kerk in Dedemsvaart. Er ontbreken deze avond nogal wat leden. 
Van de sopranen missen we vanavond de helft. Tijdens het koffiedrinken voor de dienst, verschijnt Theresia. Ze wil ons wel eens weer horen en zien. "Doe toch mee, er is plaats genoeg", zo hebben we er vanavond toch nog weer één sopraan bij. Ondanks het geringe aantal koorleden, 
gaat alles goed en krijgen we na het concert complimentjes van jong en oud.

      
       
       

Zondag 30 oktober gaan we zingen in Rijssen. Omdat het net vandaag weer wintertijd is geworden, zingen we in het zwart. Ook vanavond moeten we het weer met een erg kleine bezetting doen. En ook vanavond gaat dat gelukkig best weer goed. Het klinkt anders als normaal, maar dat is logisch. Hoewel dit een jeugddienst is, wordt het toch een vrij stijve, formele dienst. Nou ja, het is niet altijd feest.

     
      
     
     

    
     

       
 
   Zondag 13 november gaan we "Don't worry, be happy" zingen in Radewijk. De kerk zit lekker vol en wij zijn deze keer gelukkig weer eens op (bijna) volle sterkte. Vanavond zingt Roely Berends voor het eerst mee bij de sopranen. Het wordt een fijne avond.

      
     
            
            

         
     
       
   
Zondag 11 december gaan we zingen in de protestantse kerk in Hellendoorn.  Een mooie oude sfeervolle kerk. Als we even voor zevenen beginnen te zingen, zit de kerk mooi vol. Het wordt een echte jeugddienst. Een aansprekend thema, een prettige predikant met de nodige humor en een kort maar goed verhaal, een goede organist en natuurlijk ook nog eens een leuke groep !!!  Het zingen verloopt prima. Het is heerlijk om te zien hoe menig koorlid staat te glimmen en te stralen van plezier. Na afloop zijn er dan ook heel enthousiaste reacties. Zo hoort een jeugddienst te zijn, aansprekend en inspirerend.

     
      
     
     
        

     Zaterdag 24 december voeren we "The Young Messiah" op in de kerstnachtdienst in de Oosterkerk in Hoogeveen. Het is heerlijk om na vele maanden eindelijk deze prachtige muziek weer eens te mogen uitvoeren. Het wordt een fijne dienst en een goed optreden. 

     

Na het laatste amen, weerklinkt een welgemeend applaus. Zo'n 700 mensen bedanken ons op die manier voor een mooi concert.
Als alles weer in de kar zit, is het al ruim na middernacht. De koster wenst ons een goede terugreis en hoopt ons nog eens terug te zien.

     
     

      

      
      

   Zo eindigt alweer een jaar in de geschiedenis van "Samen op Weg". We hebben weer van alles meegemaakt en kunnen ook dit jaar weer vol dankbaarheid terugkijken. Nu eerst lekker even twee weekjes niets doen, lekker vakantie vieren.
Tot ziens in 2006.

 
    
2004

2006