2003    

     Het jaar 2003 belooft een ontzettend druk jaar te worden. Voorin januari staan er al 28 optredens op de agenda. Wat opvalt is het grote aantal optredens op plaatsen waar we nog nooit eerder zijn geweest. Dit is natuurlijk te danken aan het rondsturen van onze nieuwe fotokaarten.

     
       

            

Het eerste optreden dit jaar is op 19 januari in Hoger Smilde. Om 10.00 u. zit de kleine kerk bomvol. Het wordt een vrolijke dienst waarin binnen één uur waarschijnlijk meer is gelachen als in een andere willekeurige kerk in een heel jaar. We zingen goed en krijgen na afloop veel leuke reacties. Een goed begin van dit nieuwe gospeljaar.

         
           

26 Januari zijn we te gast in Enter. We zingen in de gereformeerde kerk, een best wel grote kerk die tegen zevenen helemaal vol zit. Behalve het eerste nummer "Tijd", dat wat onzeker gezongen wordt, gaat het goed. We staan lekker te zingen en hebben er lol in. Of dat ook voor de gemeenteleden geldt, is niet echt duidelijk. Voornamelijk ondoorgrondelijke gezichten kijken ons aan. Nu ja, we zitten dan ook onder de rook van Rijssen. Na ons laatste nummer: "Put a little love" volgt evenwel een daverend applaus en na afloop zijn er veel leuke reacties. Uiterst tevreden rijden we even later weer na het hoge noorden.

     

       

Een week later, op zondag 2 februari, staat de eerste "Young Messiah" op het programma. Deze keer moeten we in Goor zijn. De ontvangst en de verzorging van de opbouwploeg is uitstekend. Als de uitvoering straks van hetzelfde niveau is, kunnen we later terugkijken op een ontzettend leuke dag. Als om 19.00 u. de eerste tonen weerklinken, zit de kerk zo goed als vol. De eerste toeschouwers waren trouwens uit Enter. Ze kondigden zich aan als: "de fanclub uit Enter". Zo snel gaat het soms, vorige week voor het eerst in Enter, nu al een fanclub!!

Na wat kleine technische problemen tijdens de eerste twee nummers (o.a. de lichtshow die er soms even mee ophoudt) loopt de rest goed. Het publiek zit zichtbaar te genieten en trakteert ons na het laatste "Amen" op een langdurige staande ovatie. Even later is het bij onze stand in de hal van de kerk een drukte van belang. Veel goede reacties, een enkeling bedankt ons zelfs met tranen in de ogen voor het mooie concert. Het is dus inderdaad een ontzettend leuke dag geworden en ik denk dat Dineke namens ons allen spreekt als ze de volgende dag op deze website in het gastenboek schrijft:  "......dat we op deze manier zoveel voor anderen kunnen betekenen, is toch best wel bijzonder ".

    
   
   

    Zondag 9 februari is er de jaarlijkse ledenvergadering in de Bo. Tijdens de bestuursverkiezing worden Elsbeth en Marga opgevolgd door Annette en Gerrit. Elsbeth die zelf niet aanwezig is wegens ziekte, heeft onlangs te kennen gegeven met "Samen op Weg" te stoppen. We raken zo behalve een sopraan ook een soliste en onze secretaresse kwijt. Helaas, het is niet anders, we zullen haar erg missen. Esther zal vanaf vandaag het secretariaat op zich nemen. Een nieuwe sopraan hebben we ook al. Gretha komt weer terug na een afwezigheid van 8 jaar!! Na afloop kijken we nog naar een video van Dineke over het zwerversfeest.

   
       

         

           

Op 16 februari vertrekken we voor dag en dauw naar Schoonoord. Het wordt een prachtige dag en tijdens de dienst schijnt de zon dan ook vrolijk door de vele hoge ramen. Het wordt ook een leuke dienst. Er is regelmatig applaus, de mensen vinden het prachtig en na de dienst zijn er dan ook vele enthousiaste reacties. Volledig "bijgetankt" rijden we daarna naar Bergentheim terug.

   
    
    

Zondagmorgen 23 februari zingen we weer eens in de hervormde kerk in Hardenberg. Het klinkt goed in deze prachtige kerk. De predikant maakt er een plezierige, leerzame dienst van. Hij geniet ook zichtbaar van onze muziek en heeft het tijdens de dienst een paar keer over: "deze fantastische groep". Al met al een inspirerend begin van deze zondag.

  
  

         

         

Op vrijdag 28 februari geven we een benefietconcert voor "de Bo" in de hervormde kerk in Bergentheim. De publieke belangstelling valt behoorlijk tegen. Maar het publiek dat er wel is, geniet met volle teugen. We zingen goed, het klinkt goed en het ziet er prachtig uit. Het is toch opvallend hoeveel meer "impact" de nummers hebben dankzij de aankleding en de sfeervolle verlichting. 

 

Als de laatste klanken wegsterven volgt er een staande ovatie, waarna wij "doorstarten" met nog een laatste stukje "Oh happy day". Het nu staande publiek doet fanatiek mee. Zo eindigt een heerlijk concert met een klein feestje. In de stand verkopen we weer de nodige cd's en ook zijn er na afloop vele leuke reacties.

      
     
      
       

   Twee dagen later op zondag 2 maart voeren we "The Young Messiah" op in de gereformeerde kerk in Dedemsvaart. Als we na het inzingen even koffie drinken, stroomt de mooie grote kerk bijna helemaal vol. Als we even later onder de klanken van de "Ouverture" het podium beklimmen, zitten er zo'n 550 mensen vol aandacht te kijken en te luisteren. Na het zoveelste "amen" weerklinkt er een langdurig applaus. De dominee bedankt ons vervolgens voor het inspirerende optreden, waarna wij afsluiten met "Hallelujah". Bij de stand is het daarna een drukte van belang. We krijgen veel leuke reacties. Al met al een druk maar heerlijke weekend.

   
   
   

       

Op zondag 16 maart gaan we "The Young Messiah" opvoeren in het Groningse Leek. Ons eerste optreden in deze provincie. Ook hier is de belangstelling enorm. Een kwartier voor aanvang zit de kerkzaal al vol. Er wordt een tussenwand weggeschoven en er worden stoelen bijgezet. Om zeven uur zitten er 700 mensen te wachten op wat komen gaat. Het wordt een heerlijk optreden, er wordt goed gezongen en het is weer genieten geblazen. Na het laatste amen klatert er een langdurig applaus door de zaal dat over gaat in een staande ovatie. Na afloop worden we overstelpt met complimenten en bij de stand is het een drukte van belang. Als we 's avonds tegen elf uur alles weer in de oefenruimte hebben geparkeerd, kunnen we terugzien op een lange maar heerlijke gospeldag.

     
    
      

Zondag 30 maart zingen we in de gereformeerde kerk in Bergentheim, een thuiswedstrijd dus. De groep is deze keer op volle sterkte en dat is te horen en te zien. Het past maar net op de podiumstukken en het is een prachtig gezicht. Drie rijen dik staan ze "mannetje aan mannetje" te stralen. Maar goed dat de kerk voorin verbouwd is. Nu kunnen we er net staan.

  We zingen maar liefst 8 nummers en het wordt een leuke dienst. De tijd vliegt voorbij en je merkt niet eens dat de dienst een half uur langer duurt als normaal. Na afloop is er koffie en zijn er vele leuke reacties. 

   
   

   Op Zondag 6 april zingen we in de kandelaar kerk in Holten. Nu eens niet drie blokjes van twee nummers maar twee blokjes van drie nummers. Na de zegen zingen we tenslotte nog " Bless the Lord ". 

   
   

      

Zaterdag 12 april hebben we een bijzonder optreden in de gereformeerde kerk in Nieuw Buinen. Voor de pauze zingen we "The Young Messiah" en na de pauze zingen we voor het eerst ons nieuwe project getiteld "Don't worry, be happy". Dit miniconcert bestaat uit 14 inspirerende gospelsongs over: geloof, hoop, troost, vrede en vreugde. In de vrij kleine kerk is de klank opvallend goed. Er wordt dan ook vol vuur gezongen en gemusiceerd. Het publiek weet dit te waarderen en zo wordt het een heerlijke inspirerende avond waaraan we met plezier terug zullen denken. Na afloop overheerst een gevoel van " hier doe je het voor ".

   
   
    

    Vrijdag 18 april is het "Goede Vrijdag" en dus wordt er in theater de Voorveghter in Hardenberg "The Young Messiah" opgevoerd. Deze traditie is nu al 11 jaar oud. Elk jaar is het voor ons weer spannend om te zien hoeveel publiek er op komt dagen. Ook dit jaar hebben we weer twee voorstellingen gepland en ook dit jaar blijkt dit een goede beslissing. Het is echter kantje boord. We hadden bij één voorstelling maar een paar handjes vol mensen weer naar huis hoeven sturen. Deze terugloop in publieke belangstelling heeft de pret trouwens niet kunnen drukken. We hebben met veel plezier gezongen en gemusiceerd. Alles verloopt deze avond prima. Het koor, de solisten, de dwarsfluit en de verteller, allemaal dwingen ze bewondering af door hun enthousiaste en bijna foutloze optreden. Het publiek beloonde dit met veel applaus en een staande ovatie. Ook de reacties na het concert zijn erg complimenteus. Zo besluiten we op waardige wijze het Young Messiah seizoen 2002-2003.
Voor een zestal aardige plaatjes van de tweede voorstelling moet u hier klikken

   
   
   

 
      
Na optredens op 27 april in Schoonebeek en 11 mei in IJsselmuiden, beginnen we op 25 mei in Vriezenveen aan een serie buitenoptredens. We hebben de afgelopen twee maanden fantastisch weer gehad maar de afgelopen week werd het minder. Ook vandaag was het weer niet al te best. Toch gaat het deze avond goed, het is niet warm maar wel droog.

           
    
     
      
 
Het zomerse weer keert gelukkig snel terug. Zo staan we de volgende zondag lekker in Diffelen in de tuin te oefenen en een week later op zondag 8 juni (eerste pinksterdag) is het 's morgens in Radewijk al zo warm dat we blij zijn dat we als we niet hoeven te zingen, onder een overkapping in de schaduw kunnen zitten. We hebben vandaag voor het eerst onze nieuwe zomerkleding aan. Het wordt een leuke dienst.

      
    
      

       

Op zondag 15 juni onderbreken we de serie buitenoptredens even met een heel speciale dienst in de hervormde kerk in Ootmarsum. Het is geen normale eredienst maar een muziek-zang dienst. We zingen drie blokjes van drie nummers en passen ons repertoire aan bij het wat oudere publiek. Zo zingen we o.a. "De eerste en de laatste" en "Nearer my God to thee". Het wordt een heerlijk uurtje, we zingen en luisteren met veel plezier en het publiek waardeert ons aandeel met veel applaus en goede reacties na afloop.

   
   
   

Op zondag 22 juni vervolgen we de serie buitenoptredens in Noordse Schut. In deze dienst zingen we voor het eerst onze nieuwe hit "Shackles". Een week later op zondag 29 juni, staan we op twee platte wagens in een prachtige tuin bij de hervormde kerk in Dedemsvaart. Wat een prachtige locatie en wat een prachtig weer. We hebben er zin in. Tijdens het zingen swingt de platte wagen behoorlijk mee. Titha stopt er zelfs mee vanwege "wagenziekte". Na de dienst zingen we vrolijk verder en geven nog een ruime toegift. Na afloop bij de koffie zijn er weer veel positieve reacties. Vol goede moed kijken we al uit naar het laatste maar tevens leukste buiten optreden van de serie. Komende donderdag geven we ons jaarlijkse concert in de muziekkoepel op het klepperplein in Hardenberg.

    

Helaas is eind juni het mooie weer op. Juli begint behoorlijk slecht. Zo is het donderdag 3 juli ook zeer wisselvallig en vrij koud. Tegen de avond wordt het iets beter en beginnen we vol goede moed op te bouwen in "De koepel" in Hardenberg. De hele avond wisselen opklaringen en buien elkaar af. Onder de koepel staan we gelukkig droog en omdat we de geluidsinstallatie in plastic hebben gepakt, kunnen we tijdens de buien gewoon doorzingen. Ondanks het slechte weer, blijven er steeds meer mensen staan luisteren en zo is het tegen acht uur een drukte van belang. We zingen twee series van een uur en vermaken ons prima. Ook het publiek vindt het prachtig. Even na negenen besluiten we het concert met " In this house". Zo eindigt een wat natte maar heerlijke avond. En zo eindigt ook een serie hele fijne buitenoptredens. Ondertussen is het vakantie geworden en dus eindigt hier ook de eerste helft van 2003. Heel druk, heel veel optredens, heel veel plezier gehad en nu heerlijk even met vakantie.

   
   
   

Na 5 weken waarin de zomer alle records breekt en waarin temperaturen van boven de 30 graden normaal zijn geworden, beginnen we de tweede helft van het jaar op zondag 10 augustus met een optreden in de feesttent in Belt- Schutsloot. Ondanks de hitte, zit de tent mooi vol. Het wordt een leuke dienst en de voorganger heeft een verhaal dat je zo vlug niet weer vergeet. En dat mag toch rustig een zeldzaamheid worden genoemd (helaas). Ook het zingen gaat goed. Al met al een heel goed begin van de tweede helft van 2003.

    
   
    

Op zaterdag 30 augustus werken we mee aan een trouwdienst in de hervormde kerk in Heemse. We vinden het erg leuk om weer eens in een trouwdienst op te kunnen treden. Het is een prachtig klein kerkje en ook het weer zit mee, de zon schijnt gezellig naar binnen. Het bruidspaar komt binnen terwijl wij de "Wedding song" zingen. Kippenvel dus en hier en daar een traantje. Daarna volgt een prachtige, sfeervolle dienst, waarin ons aandeel door de aanwezigen zeer wordt gewaardeerd. 

    
    
     


September is altijd de maand waarin wordt afgetrapt voor het nieuwe kerkseizoen. Voor de zogenaamde startdiensten worden meestal ook groepen uitgenodigd. September is dan meestal ook een bijzonder drukke maand voor ons (maar ja, dat zijn eigenlijk alle maanden). Zo zingen we dit jaar achtereenvolgens op 7 september in Lemele, op 14 september in Den Ham en op 21 september in Bergentheim
In Den Ham zongen we voor het eerst ons nieuwe nummer: "My life is in Your hands". Schijnbaar redelijk bekend in zekere kringen, want enkele mensen in de kerk zongen het mee. Door op de onderstaande hyperlink te klikken kun je het nummer beluisteren: 
    
  
My life is in Your hands          
                    

                                  
                               
      

Tussendoor hebben we ook nog op vrijdag 12 september onze jaarlijkse feestavond. De feestcommissie heeft dit jaar gekozen voor het thema: "Chinatown". Dus allemaal in oosterse kledij, chinese spelletjes, chinees eten en in het actieve deel een korte kennismaking met "Body-combat". Oosterse vechttechnieken met het motto: "Defend yourself", op moderne muziek.

    
    
   

  De maand oktober beginnen we met een optreden op 5 oktober in Ommen gevolgd door een optreden op 12 oktober in VroomshoopDaarna volgen er maarliefst vier concerten achter elkaar. 

We beginnen op 26 oktober in Bruchterveld waar we "Don't worry, be happy" opvoeren. Dan volgen er op 2 en 9 november twee Young Messiah's in Zwolle en Pesse. Het vierde concert is weer "Don't worry, be happy" op 16 november in Hasselt. Alle vier verlopen ze uitstekend. De publieke belangstelling is steeds groot en steeds zijn er na afloop heel veel leuke en bemoedigende reacties. Zo kunnen we met veel plezier terugkijken op vier drukke maar heel mooie zondagen.

    
                 "Don't worry, be happy" in Hasselt                                                                                  "The Young Messiah" in Zwolle
  
   
   

  Zondag 30 november zingen we in Noordseschut. In deze jeugddienst gaat een bijna 80-jarige predikant voor. De volgens hem korte preek blijkt een half uur te duren. Na de collecte bedankt hij ons uitvoerig. Hij heeft bijzonder genoten en zal ons nooit meer vergeten. Hij eindigt met: " Het is jammer, maar het ontbreekt jullie toch aan één ding"." Het ontbreekt jullie namelijk aan voldoende zondagen om jullie goede werk te verrichten". Een mooi compliment. Dineke snapte het niet helemaal. Zij had verstaan dat het ons aan voldoende zondaren ontbrak.

      
      
      

De laatste twee optredens dit jaar zijn beide opvoeringen van "The Young Messiah". Op 7 december zijn we allereerst in Dwingelo. Een week later op 14 december zijn we in Westerbork. De uitdrukking "lest best" is zeker van toepassing op deze twee optredens. Hoewel we de laatste tijd ruimhartig zijn beloond met applaus en leuke reacties na onze optredens en dus wel wat gewend zijn, is het applaus voor ons gevoel deze keren nog uitbundiger en vooral ook langduriger. In de stand wordt dan ook een record aantal cd's verkocht en zijn de reacties vaak hartverwarmend
Zo sluiten we
dankbaar en voldaan een ontzettend druk en geweldig leuk jaar af met even 3 weken rust, voordat we op 11 januari weer op pad gaan. 
Maar dan is het al
2004 !!!!

   
2002

2004