2002   

Het is nog maar februari als ik dit schrijf, maar het is nu al duidelijk dat 2002 een bijzonder jaar wordt. Zo vieren we dit jaar ons 25 jarig jubileum. Ter ere hiervan zal er ook weer een nieuwe cd worden gemaakt. Dan is er nog de maand maart. Dit wordt een recordmaand omdat er nu al 7 optredens in maart staan gepland.

  
    

       

  In januari treden we twee keer op. Eerst in een doopdienst in Berkum, waar de dominee zijn eigen kleinkind doopt. Hiernaast zijn we aan het inzingen met één van onze nieuwste nummers: "Only a step away", waarin Dineke solo zingt.

 

     
  

  

   Het tweede optreden in januari is in Schoonebeek, waar we meewerken aan een jeugddienst.

   
   
     

        

In februari voeren we in Hoogeveen de eerste Young Messiah op van dit kalenderjaar. 
De belangstelling is groot en de reacties na de tijd zijn zeer lovend. 
We verkopen ook heel veel cd's.

 
    

Op 2 februari houden we onze jaarlijkse ledenvergadering. Enkele onderwerpen die die avond de revue passeren zijn: de overgang op de euro, onze website en het gebeuren rond het jubileum. Een jaarlijks terugkerend agendapunt is de bestuursverkiezing. Dit jaar is er slechts één lid aftredend, namelijk onze secretaresse Elsbeth. Ze is herkiesbaar en wordt dan ook prompt herkozen. 

   
    
 


 
  In maart staan ons maar liefst 7 optredens te wachten. 
Na op 3 maart in Sibculo te zijn geweest, 
zijn we op 9 maart in de Rooms Katholieke kerk in Slagharen,  waar we The Young Messiah opvoeren.

 

Henriëtte zingt "But who shall abide"                                                                                                          Joan zingt "Comfort Ye".

         

Zoals altijd is de belangstelling voor "The Young Messiah" weer groot. 
Na afloop zijn er vele enthousiaste reacties. Later blijkt dit het laatste optreden 
te zijn waarbij onze Roelie B. meezingt. Ze verlaat na 24 jaar trouwe dienst de groep.

 
     
    
    
       
        

             

Een dag later, 10 maart, zijn we weer eens te gast in de Hervormde kerk in Vroomshoop
De week daarna, 17 maart,  is Ommen aan de beurt. Hiernaast zijn we te zien in het Hervormde centrum. 

 

  
     

   
         

De laatste drie optredens in maart zijn allemaal uitvoeringen van The Young Messiah. Op 24 maart zijn we in de R.K. kerk in Boerhaar. Daarna zijn we op 28 maart in Hoogeveen ( zie foto hiernaast) waar we optreden voor een scholengemeenschap. Tenslotte zijn we op Goede Vrijdag 29 maart in de Voorveghter in Hardenberg. Het is dit jaar de tiende achtereenvolgende keer dat we The Young Messiah opvoeren op Goede Vrijdag. De publieke belangstelling is nog steeds zo groot, dat we twee voorstellingen geven. De eerste keer is het theater bijna vol de tweede keer overvol. 

      
     
            

         
  Gelukkig zijn de twee volgende maanden wat rustiger. Een heel leuk optreden is er in april in Hengelo. Een erg leuk opgezette dienst. Na afloop zijn er veel leuke reacties op ons optreden, zodat we met een bijzonder voldaan gevoel terug reizen. 
In mei hebben we een leuk optreden op camping de Kleine Wolf. Hoewel het niet in de openlucht is maar binnen, is er toch een wat informelere sfeer als in een standaard kerkdienst. 
In juni staat er evenals vorig jaar een openluchtdienst gepland in
Bruchterveld. Vorig jaar zijn we er weg geregend. Dit jaar lukt het wel. Het is heel aardig weer en we hebben lekker staan zingen.

     
    
       
          

           

In verband met het 25 jarig jubileum willen we dit jaar ook graag een nieuwe fotokaart uitbrengen. Omdat het maar niet lukt om de hele groep bij mooi weer in de tuin bij Gerben en Hannie bij elkaar te krijgen, besluit Gerben het anders aan te pakken. Hij schaft Photoshop aan en gaat intensief aan het studeren om dit fantastische maar behoorlijk ingewikkelde programma onder de knie te krijgen. Als uitgangsmateriaal worden vier dia's uitgezocht die samen een behoorlijk totaal beeld van de groep geven. Mensen die toevallig op geen van deze dia's staan, worden er digitaal in "geplakt". Het uiteindelijke resultaat overtreft ieders verwachting. Hiernaast is de fotokaart zeer verkleind afgebeeld. In onze fotogalerij is een grotere afbeelding te zien.

 
     
      
        
          

         

  Hoewel de zomer dit jaar niet veel voorstelt, lukt het toch een keer om in Diffelen te oefenen bij Gerben en Hannie in de tuin. Hiernaast staan we te genieten van het mooie weer 
en zingen we er lustig op los. 

    
   
   

Tijdens de vakantie geeft Jaap te kennen met Samen op Weg te willen stoppen. Dat is even schrikken !!! Hiermee verliezen we behalve een prima bas ook een solist en onze verteller bij The Young Messiah. Desgevraagd geeft Gerrit aan wel te willen proberen de nieuwe verteller te worden. Hij heeft nog ongeveer twee maand om te oefenen. Zijn vuurdoop krijgt hij dan op 3 november, als we het Young messiah-seizoen dit jaar openen in de gereformeerde kerk in Gramsbergen.

   
  

Het eerste optreden na de vakantie, of beter gezegd nog in de vakantie is op 11 augustus in Belt-Schutsloot. De tent is dit jaar bijzonder goed gevuld en het wordt een mooie dienst. Na afloop wandelen we door het dorp naar de koffie bij "Koos". Gerben krijgt nog een mooi compliment van de organisatie: "Jullie worden elk jaar nog weer beter".

   
    

De maand september is in gospelland één van de drukste maanden. Vreemd genoeg hebben we dit jaar maar één optreden in deze maand. Dit komt ons echter bijzonder goed uit. Het gonst in de club namelijk van de activiteiten. Er zijn commissies druk bezig met het voorbereiden van ons jubileumconcert en onze jaarlijkse feestdag. Op onze repetitieavonden hebben we het heel druk met de opnames voor onze nieuwe cd. Onlangs heeft Gerben contact gezocht met Jos Muis ( een grafische alleskunner) die ook dit keer enthousiast reageert en alle grafische werkzaamheden voor zijn rekening gaat nemen. Aan het eind van de maand heeft Gerben alle koorpartijen "op band" en is er zelfs tijd voor het instuderen van een enkel nieuw nummer. 

    
    

Onze jaarlijkse feestdag hebben we dit jaar op zaterdag 21 september. Vanwege ons 25-jarig jubileum heeft de feestcommissie extra zijn best gedaan. Op uitnodiging van deze commissie verzamelen we ons in Bergentheim. Deze dag bestaat Samen op Weg uit zwervers. Een toevallige voorbijganger moet met verbijstering hebben gekeken naar het zootje dat zich rond een vuurkorf verzamelde. Na een zwerftocht met opdrachten door de omgeving en een door een rijksambtenaar verstoord vispartijtje, wordt het feest binnen voortgezet met een voor zwervers ongekend copieuze maaltijd. Hierna wordt er nog tot in de kleine uurtjes doorgefeest. Het is bere gezellig en van het feit dat zwervers behoorlijk ongemanierd zijn, wordt door menigeen dankbaar ge(mis)bruik gemaakt. Aan deze dag zal nog vaak en met veel plezier worden teruggedacht. Hieronder nog een drietal prachtige koppen van "Samen op Weg-zwervers".  

   

    
     

Zo komen we dan aan in oktober, waar weer de nodige optredens op ons wachten. Dit wordt ook tijd, want voor ons gevoel is het vorige optreden alweer een kleine eeuwigheid geleden. We beginnen op 6 oktober in de Hervormde kerk in Bergentheim, waar we een oude bekende tegen komen in de persoon van ds. Jumelet, herstel het is nu dhr. Jumelet. Het wordt een leuke dienst.

       

Op 13 Oktober zijn we te gast in de Hervormde kerk in Witharen. Dit is niet voor het eerst dus we weten dat het woekeren wordt met de ruimte. Na enig geïmproviseer, is alles toch opgebouwd. Het inzingen gebruiken we om nog snel even een extra "take" van "Shine your light" op te nemen voor onze nieuwe cd. Het zingen gaat goed ondanks het vroege uur en de kleine ruimte. Na afloop zijn er leuke reacties en de organist schaft drie cd's van ons aan.

    

      

Het laatste optreden deze maand is op 20 oktober in de Gereformeerde kerk in Borne. Weer een heel klein maar gezellig kerkje. Ook hier zingen we goed. Als tegen het eind de snelle nummers aan de beurt zijn, worden we verrast door de enthousiaste reacties van de mensen in de kerk. We besluiten snel nog een toegift te geven en zingen "Oh happy day" voor een staande, meeklappende en meeswingende gemeente (achterin staat de jeugd zelfs op de kerkbanken mee te doen).

    
   

Op zondag 3 november zingen we de eerste Young Messiah van dit seizoen en wel in de gereformeerde kerk in Gramsbergen. Onze nieuwe verteller Gerrit klinkt alsof hij het al jaren doet. Het is echter de lichtshow die niet werkt zoals het bedoeld is. Binnenkort moeten we de oude dimmerpacks maar eens vervangen door wat stabielere types. Het publiek is, zoals eigenlijk bijna altijd bij "The Young Messiah", in grote getale opgekomen. Na afloop zijn er ook weer veel goede reacties.

    

  Zondag 17 november zijn we voor de tweede keer dit jaar in de Bethel kerk in Hengelo. Even als in april is het nu ook weer een dienst waarin van alles gebeurd. Zo is er weer een toneelstukje met improvisatie en wordt de gemeente de "ketchupsong" geleerd. Het thema is "Let's have a party". Wij zingen daarom veel vlotte nummers. Na de dienst zijn er hele leuke reacties. 

   
     
    
    

                

Ondertussen is 30 november wel heel dichtbij gekomen. De voorbereidingen voor het jubileumconcert zijn in volle gang. Alle punten uit het publiciteitsplan zijn afgewerkt, de commissie is ontzettend druk en de nieuwe cd's zijn op tijd binnengekomen. Zo beginnen we donderdagavond 28 november vol goede moed aan de inrichting van de kerk. Het podium wordt vergroot, het decor, het licht, het podium en de geluidsinstallatie worden opgebouwd.  Vrijdagavond is er de generale repetitie, alles gaat goed. Zaterdag wordt de stand opgebouwd en dan is het zover. Na het inzingen drinken we een kopje koffie. Ondertussen stroomt de kerk tot aan de nok toe vol. Precies om 20.00 u. klinken de eerste tonen en wordt in het langzaam opkomende licht het prachtige decor zichtbaar.

    

                

 Begeleid door een daverend applaus komen de koorleden op en nemen hun plaats op het podium in. Voor de pauze zingen we vooral nummers uit de afgelopen 25 jaar, na de pauze is de nieuwe cd met de titel “Only a step away” aan de beurt. Het publiek geniet met volle teugen van de vlekkeloos vertolkte nummers en na elk nummer klinkt er een enthousiast applaus. Na het slotnummer “Oh happy day”, volgt een langdurige staande ovatie. Bij de uitgang wordt er gecollecteerd voor een geluidsinstallatie voor "Stichting Nieuw Baalderborg". De opbrengst is 339 euro en wordt door ons aangevuld tot 500 euro. 
De nieuwe cd "Only a step away" vindt gretig aftrek. Aan het eind van de avond kunnen we vol dankbaarheid en met gepaste trots terug kijken op een perfect verlopen concert, dat een prachtige afsluiting vormt van 25 jaar Samen op Weg. 

    

    
     

Het laatste optreden van het jaar is op 15 december in Noordeschut. Hier voeren we in de Gereformeerde kerk "The Young Messiah" op. Er is voor vandaag hevige ijzel voorspeld en het is dan ook nog even spannend of het wel doorgaat. Gelukkig laat de ijzel op zich wachten. Als het tegen de avond toch nog glad wordt, zijn de meeste mensen al op weg naar de kerk, die dan ook goed vol zit als we beginnen. Het zingt moeilijk vanavond, vooral omdat het wel erg warm is in de kerk en dan dus vooral ook op het podium met al dat licht erop. Desondanks gaat het toch redelijk goed en na afloop zijn er dan ook weer veel enthousiaste reacties. Zo meldt een wat oudere man: " Hier heb je nog meer aan als aan een normale dienst". Bij de stand achterin de kerk is het na afloop een drukte van belang. Menigeen wil nog even napraten en velen bestellen één of meerdere cd's. Bij het inpakken is het even uitkijken want de stoep voor de kerk is door de ijzel erg glad geworden. Op weg naar huis valt het met de gladheid gelukkig erg mee. 

  
  

Zo eindigt een druk en veel bewogen gospeljaar. Vol dankbaarheid en met grote voldoening kijken we terug op een prachtig jubileumjaar waar we nog lang niet over zijn uitgepraat.

     
   
2001

2003