2001    

 

  In 2001 hebben we 27 optredens waaronder 4 uitvoeringen van The Young Messiah en twee openlucht concerten. 

      
    
    
  Voordat we eens een kijkje nemen bij een aantal van deze optredens, eerst een paar noemenswaardigheden uit dit jaar.
  • We worden verblijd met de komst van 2 nieuwe leden: Anneloes Siemeling en Gerrit Huisjes.
  • We krijgen een eigen website, ontworpen door Luut Sixma, een kennis van Jaap.
  • We starten met de voorbereidingen voor ons 25 jarig jubileum dat gepland staat ergens in 2002. Hieronder valt ook het uitbrengen van weer een nieuwe cd

 

 

 

                                                               
   
  We beginnen onze tocht door 2001 in
Holten waar we 
The Young Messiah
opvoeren. Hiernaast zien we Joan op 
de voorgrond als solist tijdens het nummer: 
"O thou that tellest".

 

  Op 18 maart reizen we naar Bentelo om ook daar The Young  Messiah op te voeren. Nadat het plaatselijke jongerenkoor was uitgezongen, wilde de pastoor ons aankondigen. Hij beklom het spreekgestoelte en wilde net het woord tot de gemeente richten, toen zijn mobiele telefoon afging. Grote hilariteit. Na het gesprek te hebben afgerond werden wij ingeleid en zongen we weer al die prachtige nummers. Hoewel we The Young Messiah nu al weer bijna 10 jaar lang opvoeren, is het nog steeds schitterend om te doen. 

     

        

 
   

             

  We besluiten het Young Messiah seizoen in theater de Voorveghter in Hardenberg met de traditionele uitvoeringen op Goede Vrijdag. Ook dit jaar zijn beide voorstellingen weer op een paar stoelen na uitverkocht. Na afloop nemen we afscheid van onze Margreet. Ze gaat verhuizen om dichter bij het werk te wonen.

 
 
 
 

 
   
   
  Er zijn optredens die elk jaar weer terugkomen. 
Zo waren we dit jaar ook weer in de hervormde jeugdkerk in Ommen,
in het Trefpunt in Balkbrug
zongen we ook weer in de muziekkoepel in Hardenberg  
en waren weer te gast op camping "het Stoetenslagh". 

 

                         Samen op Weg in de muziekkoepel

 

  Een plaats waar we al lang niet meer geweest waren is de Krim. Dit jaar zijn we twee maal te vlak na elkaar te gast in de hervormde kerk. Tijdens het eerste optreden kregen we een aardig compliment van de dominee die ons hartelijk bedankte en vond dat wij n ven de beste groepen waren. De tweede keer vallen we in voor een groep die heeft afgezegd. Dit is de eerste keer dat we gebruik maken van onze "stand-in" sopraan Ineke Meulenkamp. Ineke kent bijna alle nummers en springt in als er eens wat weinig sopranen zijn.

 
        
     Het is deze zomer regelmatig mooi weer op zondag. Zo repeteren we dit jaar twee keer in de tuin bij Gerben en Hannie in Diffelen. Hiernaast staan we van de zon genietend te zingen.

 
 

 
  Het was echter niet altijd goed weer. Nu stond er op onze agenda bij 17 juni: "Bruchterveld, bij mooi weer buiten". Hoewel het weer die dag nagal wisselvallig is besluit Gerben toch de boel buiten op te bouwen. Dit hebben we geweten. Tien minuten voor aanvang van de dienst moeten we in een onweersbui alles alsnog naar de kerk verhuizen. De apparatuur wordt zo goed mogelijk drooggewreven met theedoeken, het podium laten we buiten staan onder plastic. Zo staan we even later in de kerk te zingen, de kleding doornat en zonder podium. Dat ook Gerben's fototoestel niet droog bleef, is hiernaast te zien aan de vlek in het midden die wordt veroorzaakt door een druppel op de lens.

 
 

  Dit jaar valt de vakantie z, dat we voor het eerst sinds twee jaren weer naar Belt-Schutsloot kunnen. 
Zo vertrekken we zondag 12 augustus in alle vroegte naar dit mooie dorpje tussen de plassen en de rietvelden.

 
 
   

   September is in gospelland een heel erg drukke maand omdat dan het nieuwe seizoen begint. Nu proberen we niet meer dan twee, hooguit drie optredens per maand toe te zeggen, voor september knijpen we meestal een oogje toe. Dit jaar zijn het er daarom vier geworden.

 
    
     

  Het eerste optreden in september is in Gramsbergen. Veel goede reacties en nog een extra bedankje na de toegift.

 

   Het tweede optreden in september is in Sibculo. Weer binnen omdat het buiten te slecht weer is.
Ook het derde optreden in september zou in de openlucht plaats moeten vinden, op het Wilhelmina plein in Hardenberg. Vanwege het onbestendige weer wordt er een tent geplaatst. Het valt uiteindelijk reuze mee, zodat we de zijkanten openritsen waardoor we alsnog het idee hebben buiten op te treden.

  

 
 
 

  Het laatste optreden in september is in Heemse. I.v.m. de gebeurtenissen van 11 september in Amerika passen we ons repertoire wat aan. Het wordt een fijne dienst. 

 
 

  

   
  
  In oktober hebben we drie optredens. Hiernaast zijn we te zien in de 
hervormde kerk in Bergentheim. Hiernaast zingt Dineke voor het eerst 
haar nieuwe nummer " Only a step away ". 

 

  Veertien dagen later zijn we 's morgens te gast in Beerzerveld. Met enige moeite passen we met zijn allen voor in het kleine kerkje. Het wordt een goede dienst alleen jammer van de koffie voor de dienst, die was er niet.
     
   
  Het laatste optreden in oktober is in het trefpunt in Balkbrug, waar we ieder jaar wel een keer komen. Tijdens deze combo-jongerendienst zingen we maar liefst 10 nummers.

   
    

   Het laatste optreden van het jaar is in de hervormde kerk in Coevorden. Hier voeren we The Young Messiah op, de eerste van het nieuwe seizoen. 

 
    
2000 2002