1996    

   1996 is een jaar met vele vernieuwingen. Ten eerste is daar onze nieuwe CD Daybreak
We geven een concert in de Voorveghter ter introductie van deze CD. De verkoop loopt direct goed. Veel mensen zaten al een poosje te wachten op Samen op Weg’s nieuwe CD. Voor ons zelf is het nieuwe er al een beetje af, dit is onze derde CD al, het begint al een gewoonte te worden. Het publiciteitscircus met de vele redactionele artikeltjes, de advertentie’s en het rondje langs de locale omroepen is routine aan het worden.

   Een andere opvallende vernieuwing betreft onze kleding. We steken ons geheel in het nieuw. Ook komen er twee nieuwe (jonge) leden bij in de personen van Esther Haandrikman en Willy Bril

   Een vernieuwing waar we niet zo blij mee zijn is, dat dit jaar de traditionele opvoering van The Young Messiah niet in theater de Voorveghter kan plaatsvinden. Door een foutje van het management zijn we gedwongen uit te wijken naar een andere locatie. Dit wordt de aula van de technische school. Omdat deze zaal groter is, geven we slechts één voorstelling op Goede Vrijdag. Het bij elkaar gezongen geld van het afgelopen Young Messiah seizoen gaat gedeeltelijk naar een project t.b.v. zwerfkinderen op de Filippijnen terwijl de rest naar het Rode Kruis gaat. 

 

 
 

   

   Ook de installatie ondergaat een vergaande verandering. Er wordt nogal wat apparatuur overgenomen van het dans-orkest TWICE, waar Gerben en Hans lid van zijn en dat er mee ophoudt. Daarnaast wordt er een nieuwe hoofdmengtafel aangeschaft waardoor het mogelijk wordt om alle koorleden van een eigen microfoon te voorzien. Hiernaast een kijkje in “het hok” van Gerben die alle nieuwe apparatuur weer probeert in te bouwen in de vergrote flightcase.

 

Na twee dagen knutselen en solderen is alles netjes ondergebracht in 
een compacte behuizing.

 

  
    
  

   In de zomermaanden zijn we weer in Belt-Schutsloot waar we vanwege het slechte weer niet aan varen toekomen.

   Tijdens ons traditionele openluchtconcert in de muziekkoepel krijgen we een cadeautje van de Klepperman als blijk van waardering voor onze jaarlijkse bijdrage aan het Klepperstad-gebeuren.

 
 
 

 
   In het najaar zijn twee concerten het vermelden waard. Het eerste is het concert dat wij geven in samenwerking met de groep Passepartout uit Hardenberg in de Kandelaarkerk in Heemse. Het concert heeft als doel, geld in te zamelen voor schoolkinderen in Bosnië. De avond wordt een succes. De opbrengst voor het goede doel is ongeveer ƒ 2000,-. Hierboven zien we beide groepen naast elkaar. 
Wij staan “achterlangs”, terwijl de leden van Passepartout rechtsvoor staan. 
We hebben uiteraard ook onze lichtshow en ons nieuwe decor meegenomen.

 
 

 

   Het tweede concert vindt plaats in Assen. Weer zingen we voor een goed doel en wel het behoud van het kerkgebouw aldaar. 

Voor de pauze zingen we ons “gewone” gospelrepertoire, na de pauze voeren we de Young Messiah op. Ook deze avond is een succes zowel voor de organisatie als ook voor ons. Na de toegift lopen we begeleid door een klaterend applaus de kerk uit. Na afloop verkopen we zeer veel CD’s en nemen veel complimenten in ontvangst.
Hiernaast zijn we te zien tijdens het eerste gedeelte van het concert.

 

   

   Tijdens het afbreken en inpakken wil Esther ook graag helpen. Ze is nog niet zolang bij de groep dus weet ze eigenlijk niet wat ze nu wel of niet moet doen. Daar weten onze jongens wel wat op. Esther krijgt de opdracht om op een standaard te passen.

Daar staat ze dan (voor paal). 

Na daar ongeveer een kwartier te hebben gestaan en héél goed op de standaard te hebben gepast,
 komen de jongens de standaard ophalen. Ze dragen hem inclusief Esther de kar in.

 

   In 1996 traden we in totaal 31 keer op, maakten een nieuwe CD, kregen nieuwe kleding, eigen microfoons, twee nieuwe leden, studeerden 7 nieuwe nummers in en verkochten heel veel CD’s.

   Het laatste optreden van het jaar is in Sleen, met een prachtige opvoering van de Young Messiah. Onderweg naar huis moeten we ons door een ware sneeuwbui worstelen, een sfeervol einde van een jaar met vele vernieuwingen.

 

 
 
1995

1997