1994     

  Na twee fantastische jaren met vele bijzondere gebeurtenissen, ben je vlug geneigd om 1994 met het begrip “saai” af te doen.
Dit doet echter geen recht aan dit jaar. We hebben maar liefst 37 optredens waaronder 7 opvoeringen van The Young Messiah.

Omdat de fotokaarten uit 1992 op zijn, besluiten we nieuwe te maken. Als locatie wordt gekozen voor de tuin in Diffelen 
bij Hannie en Gerben. Hieronder is het resultaat te zien.

 

  We zien dat de grijze truien van de jongens ondertussen zijn ingewisseld voor overhemden. Daarnaast zijn ook enkele kersverse leden te zien nml. Jaap en Zwaantje. Ook Titha is weer terug van weggeweest, waardoor haar status als “gastsolist” bij The Young Messiah veranderd is in “solist”.

  Zoals boven reeds vermeld, voeren we ook dit jaar The Young Messiah weer op, steeds in overvolle kerken. 
Een speciale vermelding verdient de uitvoering “op“ Urk. Tijdens het inzingen wordt ons verteld dat het niet te hard mag, dat het licht in de zaal niet uit mag en onze lichtshow niet mag “knipperen”. Toen het echter zover was, ging het licht wel uit, lieten we onze lichtshow gewoon zijn werk doen, genoten de mensen in de kerk met volle teugen, kregen we na afloop een staande ovatie en verkochten we bovendien nog 27 Cd’s.!!!

  Op Goede Vrijdag zijn we weer in theater de Voorveghter in Hardenberg om het Young Messiah seizoen af te sluiten. We geven twee voorstellingen achter elkaar, beide keren voor een uitverkochte zaal. Die avond zijn er ook twee vertegenwoordigers van het Rode Kruis aanwezig. Zij krijgen een cheque ter waarde van ƒ 4500,– overhandigd. Dit is het bedrag dat we het afgelopen jaar met de Young Messiah bij elkaar gezongen hebben. De bedoeling is dat dit geld wordt gebruikt voor de aanschaf van een rolstoelbus voor het plaatselijke verpleegtehuis “Clara Feyoena”.

 

 
 
                   
                      

  Omdat Elsbeth in het voorjaar voor een jaar naar Amerika vertrekt, wordt haar solopartij in het nummer “I trust in You” maar vast op band vastgelegd. 
Je weet maar nooit, misschien maken we in dit jaar wel weer een nieuwe CD.

   
    
      

  In de zomermaanden hebben we veel buitenoptredens zoals in het openluchttheater in Balkbrug, in het Laarbos in Ommen waar 
we voor een jaar afscheid nemen van Elsbeth en op verschillende campings in de omgeving.

  
   
  
     
                           

      Als we ’s zondagsavonds eens niet optreden en het is mooi weer, dan oefenen we in Diffelen  
bij Gerben en Hannie in de tuin. Dit tot groot genoegen van vele voorbijgangers. 
De berm tussen straat en fietspad staat regelmatig vol met auto’s en fietsen.

   
  
    
     

                                                    

  Natuurlijk zijn we ook dit jaar in Belst-Schutsloot te gast. Het weer is echter voor het eerst te slecht voor de traditionele rondvaart, 
zodat we het na ons optreden houden op een kopje koffie bij ons stamcafé.

   
   
   
  
      

    

  Ook dit jaar zijn we twee keer te horen en te zien op het Klepperplein in Hardenberg
We geven beide keren een openluchtconcert waarbij winkelend Hardenberg massaal blijft staan luisteren.

  In het najaar van 1994 besluiten we "The Young Messiah" op cd uit te brengen. De arrangementen worden nog eens nauwkeurig bekeken en indien nodig verbeterd. Het koor wordt vervolgens in onze oefenruimte op de band gezet. Tijdens het afmixen in de huiskamer bij Gerben en Hannie, moeten de solopartijen en de fluitpartij realtime worden ingezongen en gespeeld. De solisten worden hiervoor in de speelkamer geparkeerd terwijl Hannie met fluit de keuken krijgt toegewezen.

                

Hiernaast zien we Joan in de speelkamer bij het inzingen van de solo partijen.

Als alles eenmaal op de DAT-recorder staat, worden er door Hans en Gerben tijdens het 
“masteren” nog enkele verfijningen aangebracht.

 

    
    
     

  Zo eindigt er weer een fantastisch gospeljaar en kijken we vol verwachting uit naar het moment dat we onze nieuwe cd uit Hilversum kunnen ophalen.

 

   
1993

1995