1993    

  Het jaar 1993 staat vooral in het teken van “The Young Messiah”. Naast 27 “normale” optredens en 3 concerten voeren we 
de Young Messiah 7 keer op. 

 
     


  De eerste keer is op Goede Vrijdag in theater de Voorveghter. Er worden twee voorstellingen gepland. Als deze beide een week voor tijd zijn uitverkocht, wordt er zelfs een derde voorstelling geprogrammeerd. Hiermee schrijven we geschiedenis. Drie voorstellingen op één avond, dat hadden ze bij de Voorveghter nog niet eerder meegemaakt. Het management was hiermee bijna net zo in zijn nopjes als wijzelf.

 

             

De avond zelf verliep in een roes. De zaal liep vol, we zongen, de zaal liep leeg, de zaal liep vol, we zongen…..enz. Toen om 23.30 u. de derde voorstelling erop zat en de zaal de laatste keer leeg liep, was het duidelijk dat The Young Messiah nog steeds een grote aantrekkingskracht heeft op een breed publiek.

 

 
   

  We besluiten om The Young Messiah op verzoek ook elders op te gaan voeren. Omdat we zelf over de geluidsinstallatie, het decor en de lichtinstallatie beschikken, kunnen we The Young Messiah overal opvoeren waar voldoende ruimte is. Omdat het donker moet zijn tijdens de uitvoeringen, die meestal in kerken plaats zullen vinden, loopt het seizoen voor de Young Messiah van november tot en met Goede Vrijdag.

 

     

  Zo trekken we er in het najaar van 1993 nog 6 keer op uit met de Young Messiah. Hiernaast zien we Lucas met bus en aanhanger voor de enorme “Plechelmus” in Oldenzaal, waar we zojuist The Young Messiah hebben opgevoerd.

         

       

  Hiernaast zijn we te zien tijdens de laatste Young Messiah van het jaar 1993, in Hoogeveen tijdens een kerstnachtdienst.

  
  
    

  Zoals eerder al vermeld, verzorgen we dit jaar ook drie concerten. Twee daarvan zijn openluchtconcerten in de koepel in Hardenberg. We zingen twee keer op een donderdagavond voor een groot publiek.

Het derde concert is nogal bijzonder. Na een telefoontje van Petra van de E.O. besluiten we in de Voorveghter een concert te opganiseren. De E.O. zal dan opnames van dat concert maken, die ze willen gebruiken tijdens het radio programma “Licht op jongeren koren” waar we in 1992 ook al te gast zijn geweest vanwege onze cd “Onderweg”
Op 3 november is het zover. De  E.O. is aanwezig in de personen van George Klein (in de mobiele studio naast de Voorveghter) en Petra Blokhuizen die de presentatie van het concert voor haar rekening neemt. We zingen naast nummers van “Onderweg” ook een flink aantal nieuwe nummers en een selectie uit de Young Messiah. Tussen een aantal nummers door besluit Petra Gerben te interviewen. Ze vraagt: “Gerben, kun je ons iets vertellen over de mensen die muziek maken, die éne, die lijkt wel een beetje op je ”. Waarop Gerben de historische woorden spreekt: “Ja dat klopt, dat is mijn broertje, die speelt bas. Ook al speelt hij toetsen, dan speelt hij nog bas. Zientje speelt toetsen en Hannie, dat is mijn vrouw, die fluit......dwars".

 

 

  
  
   

  Tenslotte hadden we dit jaar natuurlijk ook “normale” optredens, dat waren er dit jaar 27. Niet alledaags waren het optreden in het Twenteborgh ziekenhuis in Almelo, het optreden in het openluchttheater in Balkbrug en natuurlijk het jaarlijkse dagje Belt-Schutsloot.

 

Hier zijn we aan het inzingen in de tot kerkzaal omgedoopte feesttent in Belt-Schutsloot.

 
1992

1994