1992    

  Dit is één van de meest bewogen jaren uit de geschiedenis van Samen op Weg. 
De meeste activiteiten staan in het teken van het 15 jarig jubileum 
en onze eerste Cd met de titel “Onderweg”.

 
 

  We besluiten bij Timmer Videoproducties uit Hardenberg drie videopresentatie’s te gaan maken. Eén met de titel “15 jaar Samen op Weg”, één met de titel “Hoe Samen op Weg haar eerste CD maakte” en tenslotte nog één waarop we de nummers van de CD zingen. Voor deze laatste video-opname bouwen we bij de familie Timmer in de loods een groot decor en een grote lichtinstallatie op. We werken met twee professionele videocamera’s en mixen het later af.

 
 

  

  Hiernaast zien we Gerben, Hendrikus en Joan bezig met de bouw van het decor. Plastic buizen worden voorzien van een laagje zilverpapier.

  
                             

                

  Hiernaast is het uiteindelijke resultaat te zien. We staan hier in het decor en zingen nummers van onze nieuwe CD. Het geheel wordt m.b.v. twee videocamera’s opgenomen. Dit plaatje wordt tenslotte ook gebruikt op onze eerste fotokaart,bedoeld voor P.R.-doeleinden.

 
 

  Ondertussen is de cd Onderweg klaar, Gerben haalt de eerste 500 op uit Loosdrecht. Iedereen is enthousiast over het uiteindelijke resultaat. 
Om onze CD te promoten en om reclame te maken voor ons jubileumconcert laten we ons uitnodigen bij diverse locale omroepen, 
sturen we veel persberichten rond en sturen ook een aantal CD’s het land in. 
De EO reageert zeer positief en besluit om in het radioprogramma “Licht op Jongerenkoren” uitgebreid aandacht aan “Onderweg” te besteden. Gerben, Hans, Marga, Hannie en Dineke reizen af naar Hilversum en komen zeer tevreden en vol dwaze verhalen terug.

 
       

          

  Hier zien we Hendrikus, Gerben, Jolanda, Roelie, en Herma bij de LOV, de Locale Omroep Vroomshoop.

 
 

  Ook Orca Music uit Urk reageert enthousiast op de toegestuurde CD. Na enig overleg worden er dan nog eens 500 CD’s bijgeperst door deze firma.

   
    
   
   

                   

  Dan is het eindelijk zover, het is 2 mei, de dag van ons jubileumconcert. Als om 20.00 u. de hervormde kerk helemaal volgestroomd is met mensen, zingen we voor de pauze zelf en vertonen op een groot projectiescherm de twee videopresentatie’s over 15 jaar Samen op Weg en over het maken van de CD. In de pauze is de CD verkrijgbaar in de grote zaal van “de Bo”, waar het dan ook een drukte van belang is, het lijkt wel een mierenhoop. Na de pauze treedt Wim Pols op, waarna wijzelf de avond besluiten door nog een aantal nummers van onze CD te zingen.

   
   

    

                 
  In de zomer zijn we uiteraard ook weer in Belt-Schutsloot te vinden. Ook zijn we weer in de koepel in Hardenberg, twee keer zelfs. De eerste keer op een zaterdagmiddag tijdens de “kerkendag”. De tweede keer op de gebruikelijke donderavond. We zingen weer tot vermaak van vele toeschouwers die we dit jaar dus ook een CD kunnen aanbieden.

     Hiernaast zijn we te zien tijdens één van de laatste nummers. 

     
       
        
        
       

  Na de zomer gaan we, financieel en moreel gesterkt door het succes van “Onderweg”, op zoek naar een nieuwe uitdaging.

De keuze valt op de “Young Messiah". Tom Parker's prachtige bewerking van de Messiah van Händel. We wisten aan welke geweldige klus we begonnen omdat een aantal leden van Samen op Weg deze Young Messiah in de tachtiger jaren al talloze keren hadden opgevoerd met de jeugd van het gemengde koor Hallelujah uit Bruchterveld. Omdat we in die tijd Tom Parkers versie te kort vonden, bewerkte Henry Pickee (dirigent van Hallelujah) nog 4 nummers uit de Messiah van Händel in dezelfde stijl. Hierdoor duurt “onze” Young Messiah nu zo’n 55 minuten.

Nadat we hebben besloten deze Young Messiah weer uit de kast te halen, worden Titha en Henry benaderd voor de solo partijen. Ze reageren enthousiast. Gerben haalt daarop de oude arrangementen uit de mottenballen en past ze aan aan de nieuwe situatie.

In het najaar wordt begonnen met het instuderen van de koorpartijen. Er wordt een flexibel, lichtgewicht decor ontworpen. Het geheel wordt bovendien sprookjesachtig verlicht door een geautomatiseerde lichtshow, die gehuurd wordt van de band “Twice” waarin Gerben en Hans spelen. Er word besloten om geheel in het wit te gaan zingen. Hierdoor komen de verschillende kleuren van de lichtshow ook beter uit.
      

  
  
                                                 

    
       
 
  Zo komt het dat we tijdens de kerstnachtdienst in sporthal “de Kamp” in Hardenberg als een 
soort “tryout” 5 nummers van de Young Messiah zingen. 
Nu was in de jaren tachtig al gebleken dat deze prachtige muziek enorm aansloeg bij een zeer breed publiek, 
toch waren we aangenaam verrast door de talloze reacties van mensen die allen wilden vertellen hoe 
ontzettend ze hadden genoten van deze Young Messiah.

 
 

  Zo kunnen we aan het eind van 1992 met voldoening en dankbaarheid terug kijken op een veel bewogen jaar waarin we:

  • maar liefst 37 optredens hadden, 

  • drie videoreportages maakten,           

  • een CD uitbrachten,                                                                

  • een prachtig jubileum vierden en 

  • een veelbelovend begin maakten met The Young Messiah.

 

1991

1993