1991    

  In 1991 wordt de basis gelegd voor een aantal zeer bewogen jaren. Er wordt een zogenaamde sequencer aangeschaft. Hierdoor wordt het mogelijk niet alleen de drumpartijen voor te programmeren, maar ook allerlei andere instrumenten zoals blazers, strijkers, gitaren enz. Dankzij de aanschaf van de juiste digitale apparaten is het dan zelfs mogelijk het mixen van alle zang- en instrument-signalen te automatiseren. Hiermee is een enorme verbreding van het repertoire mogelijk en ook het maken van een CD in eigen beheer begint tot de mogelijkheden te horen.  

 
   

  We treden dit jaar maar liefst 41 keer op. Dit is een tot nu toe ongeëvenaard aantal. Als je dan ook nog bedenkt dat er tussen de optredens door ook op zondagavond wordt geoefend, (zelfs als we ’s morgens hebben gezongen) dan is het duidelijk dat de groep bestaat uit uiterst gemotiveerde leden.

   

Hierboven zijn we te zien tijdens het inzingen in de hervormde kerk in Westerhaar.

     
    
     

  Dit jaar zijn we voor het eerst te gast in de TBS inrichting “Veldzicht” in Balkbrug. We zullen hier nog vaak teruggekomen. Plaatjes hiervan hebben we uiteraard niet i.v.m. de privacy van de "bewoners".

 
   

  Een bijzondere optreden vormt elk jaar weer het optreden in Belt-Schutsloot. Ook deze keer werd er na afloop weer gevaren. Toeschouwers langs de waterkant dachten dat we de dominee bij ons hadden. Het bleek echter slechts om Gerben’s vader te gaan, die ook wel eens mee wilde in de boot.

 
   

  Een ander jaarlijks terugkerend fenomeen is het openlucht concert in de muziekkoepel in Hardenberg. Ook dit jaar zingen we weer tijdens de koopavond op donderdag. Er is veel publieke belangstelling en het is tot in de late uurtjes gezellig.

 
   

  In het najaar besluiten we dan inderdaad tot het maken van een CD, geheel in eigen beheer. Dit ter ere van ons 15 jarig jubileum dat volgend jaar gevierd gaat worden. Er worden 19 nummers uitgezocht. Allereerst worden de arrangementen nog verfijnd en verlevendigd. Na alle programmeerwerk is het koor aan de beurt. Na het koor de solisten en tenslotte nog de dwarsfluit.

    
      
       
           

  Hiernaast zien we de solisten in “het hok” van Gerben. Joan, Jolanda en Henriëtte worden opgenomen terwijl Hans kritisch meeluistert.

 

    
       
          

    

  Links zien we Hannie voorzien van koptelefoon en microfoon. 
Ze staat te fluiten in de keuken terwijl Gerben en Hans in de huiskamer (rechts) de opname tot een succes proberen te maken.

 

   
1990

1992