1990     

Enige opmerkelijke zaken uit 1990:

  
   

   Ook dit jaar houden we een gezamenlijk concert met de Gospelsingers uit Mariënberg en de gebroeders Gerrits (sax en trombone). Van deze avond word ook een videoband gemaakt, zodat we nu al over drie videobanden beschikken. (Leuk voor later).

 
  

  In de zomer gaan een aantal van ons naar Dronten om nieuwe ideeën op te doen bij “Ontmoeting”, de jaarlijkse happening van de afdeling J&G (Jeugd en Gospelgroepen) van de bond. (Gerben is in die tijd de penningmeester van dit landelijke gospelfestival). We horen en zien die dag heel veel groepen. Later blijkt dit de laatste landelijke "Ontmoeting" te zijn geweest. Sinds die tijd krijgt dit evenement een meer regionaal karakter.

 
 

  In mei treden we op in Appingedam, voor ons een hele reis. We zingen in een lokaal van een plaatselijke school.

 
 
 

  Op tweede pinksterdag werken we mee aan de pinkstermeeting in Ommen. Vanwege het slechte weer zingen we niet in het bos maar in de aula van een scholengemeenschap.

   

  

   In augustus is Belt-Schutsloot weer aan de beurt. We vertrekken om half acht. Na ’s morgens te hebben gezongen en ’s middags te hebben gevaren, staan we ’s avonds weer te zingen in de openlucht in Vroomshoop. Toen we tegen negen uur weer in Bergentheim aankwamen, hadden we er een lange gospeldag opzitten.

 

 

   Ook dit jaar verzorgen we weer een openlucht concert in de koepel in Hardenberg.  De bedoeling was om tijdens de koopavond op donderdag op te gaan treden tussen 19.00 u. en 21.30 u. De hele dag regende het maar wonder boven wonder werd het even voor zes uur droog en bleef het droog zodat het optreden toch nog door kon gaan. (Wat kan Dineke bidden!).

 
 

  In november organiseren we een gezamenlijk concert voor de afdeling Overijssel van de KCZB. Hiertoe worden verschillende koren uitgenodigd.

  
 
  
 

  In december werken we mee aan een kerstconcert in de hervormde kerk in Bergentheim. Hier voelen we ons een vreemde eend in de bijt tussen de gemengde koren en de kinderkoren.

 
 
 

    Op 22 december geven we een concert in wijkcentrum het “Uilennest” in Hardenberg

  
 
    

   Al met al een erg druk jaar met maar liefst 39 optredens.

 

 

1989

1991