1982 - 1987    

In 1982 neemt Gerben de leiding over van Marja. Langzamerhand groeit onder zijn leiding ook bij meerdere leden het besef dat het nodig is om te blijven investeren in apparatuur. Het is een belangrijk middel om het doel (mensen laten zien dat geloven leuk is) te bereiken. Zo wordt de geluidsinstallatie steeds verder verbeterd en uitgebreid.

 
 
 

 In 1982 maken we onze eerste bandopname. Deze demo is alleen bedoeld voor de eigen leden en voor PR-doeleinden. Als er mensen zijn die belang hebben bij deze opnamen, dan kunnen ze contact opnemen met Gerben (0523-251507), die heeft deze nummers als mp3 of op cd beschikbaar.

 
 

   In 1983 verlaat drummer Bertil het koor. Heel opvallend voor die tijd is, dat we hem vervangen door een drumcomputer. (In die tijd nog analoog, de nu beruchte TR808). In dit jaar worden we ook lid van de KCZB. Vooral vanwege de mogelijkheid om zo een redelijk goedkope instrumenten-verzekering te kunnen afsluiten. In 1983 treden we 22 keer op. Van deze optredens zijn er vier op campings in de omgeving. 

  

    Hier zijn we te zien in de Pniëlkerk in Almelo. Een opvallende verschijning is onze Roeli B. Ze staat bij de jongens omdat ze de tenorpartij meezingt. Bovendien lijkt ze aan shirtreclame te doen.

   
    
     
     
    

    In 1984 worden er voor de tweede keer bandopnames gemaakt en wordt er 23 keer opgetreden.

 

      In 1985 doet de jaarlijkse feestavond zijn intrede. We hebben een dolle avond in “’t Olde Schoeltie” in Lutten.

  
 

    In 1986 is het repertoire zodanig gegroeid, dat het onze drumcomputer “teveel wordt”. In afwachting van een betaalbare digitale machine met meer geheugen, besluiten we de drumpartijen op band te zetten en die te gebruiken bij optredens.

   
   
   
    
             

                  

    Hiernaast een sfeerimpressie van de jaarlijkse feestavond
Deze keer gourmetten we in kleine zaal van “de Bo”.

   
   
  
  
  

 
We zijn we dit jaar al voor de 7de keer in Belt-Schutsloot, één van de hoogtepunten van het gospelseizoen. Hiernaast zien we een deel van Samen op Weg genieten van de prachtige natuur bij Belt-Schutsloot. Na een geslaagd optreden in de feesttent wordt er natuurlijk weer gevaren.

    
   
   
   
   

In 1987 vieren we ons 10 jarig jubileum met een concert in de hervormde kerk in Bergentheim. Voor de pauze treden we zelf op en word er even stil gestaan bij de afgelopen 10 jaar. Na de pauze treden de "Euphonion Singers" op. De publieke belangstelling is groot. Zo sluiten we op muzikale wijze de eerste 10 jaar af.

    
     
   
 
 

Ook maken we dit jaar weer een demoband met daarop het nieuwste repertoire. Daarnaast wordt besloten speciale kleding voor optredens aan te schaffen. Langzamerhand verschijnen nu ook Engelstalige nummers op het repertoire (Soon and very soon, Takin’ the narrow street, Oh Buddha). We hebben dit jaar 21 optredens en ook weer een gezellige avond.

 
 
Samen op Weg in de nieuwe kleren.
   
1976 - 1981  1988